Laten we elkaar inspireren!

Blijf op de hoogte

HOME > ACTUEEL > BLOGS

Laten we elkaar inspireren!

6 september 2022

Als de pandemiejaren ons iets hebben geleerd, dan is het dat de mens een sociaal wezen is. Net als koeien in de lente, verlieten we springend onze stal na het vervallen van het thuiswerkadvies. We snakten naar fysieke ontmoetingen; alles om maar weer samen te komen.

Wie ons volgt, weet dat wij veel waarde hechten aan persoonlijke ontmoetingen. Als we elkaar ontmoeten doen we nieuwe inzichten op en ontstaan de mooiste ideeën, inspiratie en planten we zaadjes voor de toekomst. We leren elkaar kennen en daardoor begrijpen we elkaar beter. Sociale interactie geeft energie en maakt ons vrolijk. En dus is het tijd om ontmoetingen te organiseren. Laagdrempelig en met mensen met wie je je graag omringt om te kunnen leren van elkaar. We denken nu na over de vorm en inhoud. En precies daarmee kun jij ons helpen…

Thema’s te over

Als facilitator van kennis- en inspiratiesessies zijn wij nieuwsgierig naar jouw behoeften. In het verleden hebben we bijeenkomsten georganiseerd over zelforganisatie in de zorg en Rijnlands denken, over systemisch werken en hoe je dat implementeert. En onze bekende, en goed bezochte, kennismakingsbijeenkomsten behoeven geen toelichting.

We organiseren dit soort sessies voornamelijk omdat we elkaar willen leren kennen en inspireren. Deze samenkomsten moeten waardevol zijn, voor ons allebei. Graag zouden we jou hierbij willen betrekken: wat voor thematiek vind je interessant om over te sparren met collega’s en professionals?

We kunnen het met elkaar hebben over divers leiderschap. Of wat er komt kijken bij het zetten van de volgende stap als professional naar bestuurlijk niveau. Of: dilemma’s waar je als interim manager tegenaan loopt; het onboardingsproces van nieuwe werknemers; geef je als organisatie de vrije keuze om hybride te kunnen werken? Misschien wil je meer weten over verschillende werkmethodieken en managementstijlen? Het zijn enkele suggesties.

We kaderen het graag samen met je in. Als jij de vrije hand hebt om de thema’s van deze ontmoetingen te bepalen, voor welke thema’s zou jij naar ons toekomen om je te laten inspireren?

Vorm van de sessies

Als de inhoud is bepaald, dan kan uiteraard de vorm niet achterblijven. We willen echt kennis- en inspiratiesessies organiseren waarvan jij gaat springen in de wei. We zijn op zoek naar dat haakje waardoor jij besluit om in de auto, trein of op de fiets te stappen om naar K+V te komen. Wat voor bijeenkomsten maken je blij? We kunnen simpelweg een plek zijn waar jij anderen ontmoet om te discussiëren over bepaalde thema’s. Maar wij kunnen ook inspirerende sprekers uitnodigen en achteraf onder het genot van een hapje en drankje verder discussiëren en netwerken. Of we kunnen theorie en praktijk in workshopvorm aan elkaar verbinden zodat er mooie energie ontstaat.

Heb jij ideeën over de invulling van onze kennis- en inspiratiesessies? Laat het mij weten via aart@kv.nl. Of kom in levende lijve langs; het mag immers weer. Hopelijk inspireren we elkaar snel!

Micha van Aart

Partner K+V

Deel bericht:

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.