Stap aan boord van de Sollicitatie Express!

Blijf op de hoogte

HOME > ACTUEEL > BLOGS

Stap aan boord van de Sollicitatie Express!

26 juli 2022

Meestal plaats ik op vrijdagmiddag nog iets met #opdevalreepvanhetweekend, maar in dit geval #opdevalreepvandevakantie !

“Tssu… Welkom aan boord van de Sollicitatie Express. We zijn op tijd vertrokken vanaf Station Centraal Verhaal (CV). Onderweg stoppen we nog in Motivatiestad. Overstappunt is de Gesprekkenberg, waar u een optioneel bezoek aan het Assesmentmeer kunt brengen. Na een onderhandelingstunnel vervolgen we onze weg naar je nieuwe baan.”

Het hele jaar dendert de Sollicitatie Express door; ook in de zomer. Het is een komen en gaan van reizigers, maar wachten op je bagage hoef je nooit. Je draagt het immers altijd bij je.

Solliciteren is niet een simpele tocht van A naar B, maar een reiservaring om nooit te vergeten. Het gaat niet alleen om de eindbestemming, maar ook om de reis. Stap jij deze zomer aan boord van de Sollicitatie Express van K+V?

De reis begint

Wandelend door de eerste wagon voelt het nog wat onwennig. De laatste keer aan boord van de Sollicitatie Express is alweer even geleden. Eenmaal een juiste plek gevonden, kijk je nog één keer uit het raam. Dit is wat je achterlaat. Is het een vaarwel of is het tot ziens?

“Heb je al eerder gereisd met de Sollicitatie Express?”, vraagt de conducteur terwijl hij je ticket controleert. “Nou, lang geleden… Dus mijn sollicitatievaardigheden zijn een beetje roestig”, antwoord je enigszins schuchter. “Geen zorgen. Wees gewoon jezelf en geniet van de reis”, vertrouwt de conducteur je met een glimlach toe.

“Waarom doe ik mijzelf dit eigenlijk aan?”, vraag je jezelf in stilte af. “Is mijn huidige werkomgeving niet voldoende?” Als passagier in de Sollicitatie Express is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk: nee. Anders was je niet ingestapt.

Het genot van het onbekende

Is het de hunkering naar iets nieuws? Toe aan iets onbekends? We hebben allemaal de behoefte aan een omgeving die onze gedachten prikkelt, nieuwe inzichten brengt en ons stimuleert om onszelf te ontwikkelen. Na mooie jaren bij je huidige werkgever ben je misschien wel uitgeleerd en toe aan de volgende stap.

Fuuuuut… Ah we vertrekken alweer bij de halte Motivatiestad. Op naar de Gesprekkenberg!

In de verte doemt een berg op die bij de eerste aanblik lijkt op een col van de buitencategorie. De Alpe d’Huez is er niks bij! Tijd om over te stappen… “Geen zorgen. Wees gewoon jezelf…”, spreek je jezelf moed in. Diep van binnen weet je dat met jouw bagage er geen berg te steil en geen dal te diep is.

Onderweg kom je mij tegen; je persoonlijke sherpa. Ik laat je zien dat die zogenaamd zo steile Gesprekkenberg niets meer is dan een heuvel die jou scheidt van je eindbestemming. Maar vergeet vooral niet te genieten van de reis! Laten we vooral goede gesprekken hebben tijdens onze tocht naar boven. Jij vertelt mij over je ervaringen in Motivatiestad. Ik zal mijn best doen om je te beschrijven hoe je eindbestemming eruit ziet. Daarin schilder ik je de bloemenvelden en het machtig mooie uitzicht. Maar ik vertel je ook over de mindere kanten van je eindbestemming. Het gras is immers nergens van het groenste groen.

Langzaam maar zeker begint het enthousiasme het te winnen van de onzekerheid. “Zullen we onze reis vervolgen?”, vraag ik je. De keuze is aan jou. Maak je de overstap op het tweede deel van de Sollicitatie Express?

Fijne vakantie, geniet en ontspan, kijk terug en vooruit.

Frank Wolff

Partner K+V

Deel bericht:

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Wij geloven in de kracht van mensen. Organisaties zijn er voor mensen en wij zorgen ervoor dat de sterkste match wordt gemaakt. Door uit te gaan van verscheidenheid en oog te hebben voor verschillen die een organisatie mooier en beter maken. Onze adviseurs zijn ook verschillende mensen. Door een ander perspectief te bieden, creëer je nieuwe mogelijkheden en invalshoeken. Wij kunnen dat als geen ander.