HOME diensten > Interim management

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Is jouw organisatie in transitie of moet deze innoveren? Ben je op zoek naar tijdelijke versterking van een team of ligt er een complexe (verander)opdracht die specifieke kennis en vaardigheden vraagt? Dankzij ons grote netwerk kunnen we snel gekwalificeerde interim managers voorstellen. We werken niet met een kleine groep interim managers die aan ons verbonden zijn, maar kijken altijd binnen en buiten ons netwerk.
Na een intake gaan we op zoek naar de best passende interim manager voor de opdracht en voor de organisatie. Onze actieve community van meer dan 8000 actieve kandidaten en interim managers draagt ook sterk bij aan een effectieve zoektocht. Daarnaast hebben wij zelf kennis van de sector (Zorg, Overheid, Onderwijs), de ontwikkelingen, de eisen en het DNA. En als de opdracht het toelaat willen we ook verrassende cross-overs maken.

Fase management

Soms weet je vooraf dat de verandering die nodig is langer gaat duren. Of voor nu is ander leiderschap nodig om de organisatie de transitie te laten doorkomen maar kan dat in de toekomst weer anders zijn. Heldere verwachtingen, binnen een bepaalde periode. Die staan voorop bij fase- of contractmanagement. Samen stellen we een realistisch functieprofiel op. Na een intake en omgevingsonderzoek stellen wij gekwalificeerde en beschikbare kandidaten voor. We zorgen voor het juiste commitment, ook wat tijd betreft, en voor een passende contractvorm.

Van alle kandidaten hebben we profielmetingen en tijdens het interim management verzorgen we schaduwmanagement, intervisie en voortgangsbegeleiding.

K+V is lid van de RIM.

Speed, Slow, Go: kijk breed, kies binnen één dag

Ook bieden wij een selectieproces waarbij het gaat om de ontmoeting tussen interim manager en de organisatie: Speed, Slow Go. Onbevangen in de ontmoeting en verrassend in de uitkomst. Mooie bijkomstigheid is dat het hele proces de organisatie en de interim manager slechts één dagdeel hoeft te kosten.

Allereerst bieden we een breed scala aan kandidaten aan; de bekende leiders, de sector specialisten, de cross-over kandidaten. Je komt niet weg met alleen de veilige keuze, maar biedt ook ruimte voor positieve verrassingen. Er moet echt wat te kiezen zijn.

In de Speed-ronde maken kleine gemengde commissies (van werkvloer tot Raad van Toezicht, OR, MR) in 15 minuten kennis met deze interim managers. Raak bekend met de personen achter het cv en zijn of haar drijfveren. Laat hem of haar alvast in aanraking komen met de organisatie en voorname stakeholders. Kies met elkaar welke interim managers jullie een diepgaander gesprek mee willen voeren. Op deze manier creëer je aan de voorzijde al intern draagvlak voor de komst van de nieuwe interim manager.

De gekozen kandidaten gaan met een kleiner gezelschap verder in gesprek, om te praten over de opgaven en uitdagingen die hem of haar te wachten staan. In dit gesprek ga je dieper in op de kwalificaties van de interim manager en kom je te weten of deze persoon inderdaad de juiste persoon op de juiste plek is.

Keuze kunnen maken? Then you are ready to Go.

Meer weten over deze methodiek? Of heb je andere vragen over onze dienstverlening? Neem dan direct contact op.