PASSIE VOOR DE MENS

HOME > DIENSTEN > ODC-Profielmeting

ODC-profielmeting: ‘wat voor type leider ben jij?’

Kracht van de mens  De sterkste match  Oog voor verschillen
Ander perspectief  Nieuwe mogelijkheden  Altijd maatschappelijk betrokken

Profielmeting

ODC staat voor Odin Development Compass. ODC is een meetinstrument om iemands onbewuste drijfveren in kaart te brengen. Wij gebruiken de ODC-meting in veel situaties.

In tien minuten diep inzicht
De ODC-meting begint met een eenvoudige online vragenlijst van tien minuten. Je kunt de meting doen op je computer, laptop of tablet. Je ziet acht verschillende archetypische figuren. Sommige zullen je aanspreken en andere juist niet. Vervolgens kies je tien competenties uit een lijst van 24, die het best bij je passen. De ODC-meting gaat veel verder dan de standaardtesten die uitsluitend bestaan uit (vaak lange) vragenlijsten. Na tien minuten laat de ODC-meting zien welke onbewuste drijfveren, krachten en talenten je van nature hebt.

Aan de basis van de ODC ligt het gedachtegoed van de analytische psychologie van Carl Gustav Jung.

Past de persoon bij het functieprofiel? Zowel qua competenties als qua leiderschapsstijl? We kijken daarbij naar authentieke kracht en talent, maar ook naar kwetsbare kracht en aandachtspunten. Wat is de motivatie van de kandidaat? Hoe sluit het profiel aan bij de teamrolanalyse en de teamontwikkeling? Wat voor aanvullende competenties heeft deze persoon? Een ODC-profielmeting kan ook als basis voor coaching of groepsanalyse worden ingezet.
 
Wil je meer lezen over de ODC-meting, lees dan verder op de website van Odin Company.