Vacature Adviseurs Gemeenten Circulus-Berkel

Slimme, enthousiaste netwerkpartners

Apeldoorn
Organisatie |

Circulus-Berkel

Circulus-Berkel is een non-profit, dienstverlenende, BV gevestigd in Apeldoorn. Zij is gericht op de verduurzaming van de leefomgeving van de bewoners in negen deelnemende gemeenten in Oost-Nederland(*).

De organisatie verzorgt het afvalbeheer voor deze negen gemeenten en voor vijf van deze gemeenten verricht ze eveneens uitvoerende taken in het beheer openbare ruimte (BOR), met een stevige rol in de sociale arbeidsactivering. Het aaneengesloten regionale verzorgingsgebied telt circa 496.000 inwoners (195.000 huisaansluitingen).

De activiteiten van Circulus-Berkel bestaan uit het verlenen van diensten en adviezen op het gebied van:

  • Het actief inzamelen, scheiden en verwerken van (particuliere) afvalstoffen, reiniging en gladheidsbestrijding, inclusief projecten ter verbetering van scheiding van de afvalstoffen en de recycling.
  • Het actief vormgeven/uitvoeren van BOR- taken.
  • Een grote sociale arbeidsactivering voor bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Verduurzaming van de leefomgeving is kenmerkend voor de oriëntatie van Circulus-Berkel. Vanuit een breed en duurzaam perspectief worden strategische keuzes gemaakt, in nauwe afstemming met de deelnemende en opdrachtgevende gemeenten. Het overkoepelende en gemeenschappelijke doel is een duurzame, leefbare regio. De gemeenten pakken steeds vaker een belangrijke regierol. De bewonersparticipatie is groot.

Een uitdagende, relevante opdracht waarbij als organisatie goed wordt geluisterd naar de gemeentelijke bestuurders, tevens aandeelhouders, gemeenteraden en inwoners. Om haar taken adequaat te kunnen uitvoeren werkt Circulus-Berkel de afgelopen jaren meer en meer in netwerkverbanden van wisselende samenstellingen. Zo heeft Circulus-Berkel onlangs met AVU en ROVA Cirkelwaarde opgericht en wordt textielverwerking samen met ReShare opgepakt.

Bij Circulus-Berkel werken – verspreid over zeven locaties – meer dan 650 medewerkers, waarvan de helft in vaste dienst; de andere helft bestaat uit medewerkers die in het kader van sociale werkgelegenheid (tijdelijk) bij Circulus-Berkel werkzaam zijn.

De met gemeenten gecontracteerde omzet 2019 bedroeg ruim € 57 miljoen. De stakeholders zijn de negen deelnemende en opdrachtgevende gemeenten, alsmede ook publieke en private partners in de regio, bewoners en medewerkers. Circulus-Berkel is een BV met een eigen Raad van Commissarissen.

(*) Negen gemeenten – Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen – zijn zowel opdrachtgever als aandeelhouder van Circulus-Berkel.

Logo Circulus-Berkel
Functie | Adviseur/relatiebeheerder Gemeenten

Een hele leuke, beleidsmatige en coördinerende rol in een bruisende omgeving met een organisatie in transitie. Als adviseur/relatiebeheerder gemeenten help je de gemeenten en Circulus-Berkel met het oplossen van uitdagende vraagstukken. Hoe gaan we – regionaal en duurzaam – om met onze grondstoffen? Hoe veranderen we de openbare ruimte in een gedeelde leefomgeving? Hoe zetten we daarbij in op sociale werkgelegenheid en bewonersparticipatie? Hoe zetten we in op gedragsverandering? Je draagt bij aan het halen van de stedelijke én landelijke doelstellingen op het vlak van duurzaamheid. Je levert daarmee ook een bijdrage aan de strategie van onze organisatie en de daarbij in te zetten transities. Je vertaalt de organisatiestrategie naar zowel gemeentelijk beleid, als innovatieve (interne) projecten. Je adviseert op bestuurlijk en ambtelijk niveau over de voorstellen, implementatie, evaluatie en uitvoering van beleid. De meerjarenstrategie is recent vastgesteld; de divisie ‘Klant’ krijgt steeds meer vorm met een KCC, met Communicatie en Adviseurs.

Als adviseur ben jij de schakel tussen de organisatie, de gemeenten en andere stakeholders. Je bouwt en onderhoudt actief het relatienetwerk met gemeentelijke partners en relevante organisaties binnen het werkveld. Je bent in staat om verbindingen te maken, maar ook om tegengestelde belangen te overbruggen. Je komt te werken in een dynamisch team met wie je nauw samenwerkt. Je leidt projecten.

No-Nonsense Ondernemend Inspirerend Politiek-Bestuurlijk Sensitief Snapkracht Verbindend Resultaatgericht Samenwerken Enthousiast Netwerker Energiek Schakelvermogen

Profiel

FUNCTIE-EISEN

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in (commerciële/zakelijke) dienstverlening
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden
  • Kennis van beleidsvorming en organisatorische processen (projectmatig en opdrachtgevergericht werken)
  • Hart voor de publieke zaak

PROFIEL
Je brengt veel drive en enthousiasme mee én ervaring met het werken in een team! Je bent een teamplayer en levert een bijdrage om het team sterker te maken. Je kent het publieke domein. Het politiek-bestuurlijke spel is je niet vreemd en je weet je hierin moeiteloos te bewegen. Je kunt projectmatig samenwerken (leiden, keuzes maken en vooruitdenken) en je hebt een goed organisatorisch vermogen, bent flexibel. Je bent stressbestendig en stevig. Je bent uitstekend in het aangaan van nieuwe en het beheren van bestaande relaties. Je bent in staat grote contracten te beheren met een goed gevoel voor financiën. Je kunt anderen inspireren en overtuigen, maar staat ook open voor hun mening en je werkt constructief samen.

Aanbod | Hart voor mens en milieu

Een uitdagende en afwisselende functie in een ambitieuze organisatie, met hart voor mens en milieu. Circulus-Berkel biedt veel ruimte voor eigen inbreng, met leuke collega’s in het team Klant, waar veel expertise aanwezig is. Goede arbeidsvoorwaarden (CAO Grondstoffen, Energie en Omgeving) en een 40-urige werkweek. Het betreft een structurele functie, met – na maximaal een jaar en goed functioneren – een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure

Ben jij de adviseur die we zoeken voor Circulus-Berkel? Herken je je in het profiel en wil jij samen met leuke collegae de komende jaren aan de slag bij Circulus-Berkel? De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je motivatie en CV. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats met K+V.
De gesprekken met Circulus-Berkel vinden plaats op maandag 23 augustus en de vervolggesprekken op donderdag 26 augustus.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren, uiterlijk zondag 8 augustus, door bij ‘Solliciteer Direct’ je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22698599) of Johannes Arets (06 10260480). Zij begeleiden je in deze opdracht. 

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

De procedure wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.

Adviseur/relatiebeheerder Gemeenten
Vast
40 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.