Adviseur Strategie & Beleid voor Woningcorporatie De Woonplaats
Maatschappelijke beleidsmaker die resultaat behaalt!
Organisatie |

Woningcorporatie De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 225 medewerkers zetten ze zich dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren ze ook in. Hoe? De corporatie is gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in het DNA van De Woonplaats.

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. Ze scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. En daar zijn ze met recht trots op.

Functie | Adviseur Strategie & Beleid

Team Strategie en Beleid valt onder de afdeling Beleid en Organisatie waar ook HRM, Communicatie, Informatiemanagement en Assetmanagement onderdeel van uitmaken.

Jij en je directe 5 collega’s zijn verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van de strategische beleidskaders. Er wordt gewerkt aan allerlei dossiers: het ondernemingsplan, portefeuillestrategie, vastgoedbeleid, woon- en zorgbeleid, huurbeleid, duurzaamheidsbeleid, verkoop, leefbaarheid en MVO. Het is een flexibel team dat goed uit de voeten kan in een dynamische omgeving. Ieder is verantwoordelijk voor een aantal dossiers en ze springen elkaar bij als onderwerpen extra aandacht vragen.

Ook heeft het team de verantwoordelijkheid voor de prestatieafspraken trajecten met de gemeenten en de huurdersvertegenwoordiging. Jij wordt verantwoordelijk voor een drietal onderwerpen:

 1. de prestatieafspraken met de Achterhoekse gemeenten (Aalten, Winterswijk en Oost Gelre);
 2. het verkoopbeleid;
 3. het leefbaarheidsbeleid.

Wat ga je doen?

Je bijt je vast in onderwerpen: je onderzoekt, analyseert, ontwikkelt, actualiseert, legt verbanden en je volgt trends. Je legt contacten buiten de organisatie om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven, stukken te schrijven en je doet het écht om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de huurders. Je werkt samen met de organisatie, je zorgt voor draagvlak voor het beleid en je blijft betrokken bij de implementatie.

Je bent binnen De Woonplaats verantwoordelijk voor het proces van het maken van prestatieafspraken met de Achterhoekse gemeenten. Dit is een jaarlijks plan – do – check – act cyclus: de eerste helft van het jaar staat in het teken van de evaluatie en het bepalen van de nieuwe ambities. De tweede helft van het jaar staat in het teken van gesprekken met gemeenten en huurdersorganisaties om te komen tot de onderstelling van de prestatieafspraken. Een zogezegd tripartite overleg.

Je bouwt actief relaties op met de beleidsmedewerkers en adviseurs bij de gemeenten, belangenverenigingen en huurdersvertegenwoordigingen. Je werkt in werkgroepen en overlegstructuren en vanuit deze vrije rol plan je zelf je eigen overleggen en afspraken. Je schakelt veel met je collega’s van de afdelingen Vastgoed, Financiën en Klant en Wijken en je bent nauw betrokken bij de vertaling van beleid naar de complexen. Deze vertaling vindt plaats in de gebiedsgerichte tactische werkgroepen die onder aanvoering van de Assetmanagers complexanalyses maken en voorstellen doen om de beleidsdoelstellingen te vertalen naar de wijken, buurten en complexen.

Tenslotte ben je de vertegenwoordiger in veel samenwerkingsoverleg tussen de Achterhoekse corporaties en de Achterhoekse gemeenten; je bereidt met deze partijen bestuurlijke overleggen voor en je treedt op als sparringpartner van de Bestuurder.

Samenwerken Communicatief Sensitief Analytisch Vasthoudend Conceptueel Flexibel Teamspeler Netwerker Nieuwsgierig Open-minded Sparringpartner
Profiel | Nieuwsgierig en netwerker
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO ervaring en bij voorkeur heb je ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt kennis, ervaring of affiniteit met strategische beleidsontwikkeling en marktonderzoek.
 • Je hebt kennis en ervaring met het verbinden van strategie en beleid en het implementeren van beleid.
 • Je kunt dossiers doorgronden en je vindt het leuk om stukken te schrijven.
 • Je bent iemand die makkelijk opereert in werkgroepen en je bouwt je eigen netwerk op.
 • Je hebt interesse en affiniteit met thema’s als maatschappelijke woningbouw, leefbaarheid, duurzaamheid en vastgoedbeheer.

Herken je jezelf in de gevraagde competenties, maar pas je nog niet helemaal in het gevraagde profiel, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Aanbod

Ben je enthousiast geworden over deze interessante functie waar je impact kunt maken? Werk jij graag samen met collega’s en krijg je energie om van toegevoegde waarde te zijn voor de huurders? Wil je graag onderdeel uitmaken van een fijn team dat klaarstaat voor elkaar?

Bij deze interessante, lerende organisatie krijg je veel ruimte en vrijheid en is er ruimte voor je eigen ontwikkeling. Je komt terecht in een jong team met leuke collega’s waar je geregeld met elkaar meedenkt en spart. Je werkt vanuit het kantoor in Enschede, Winterswijk of vanuit huis. Er zijn flexibele werktijden mogelijk die je in overleg kunt indelen. De Woonplaats faciliteert een eigen persoonlijk opleidingsbudget en biedt doorgroeimogelijkheden.

De functie is ingeschaald in J (tot € 5.235,-) of K (tot € 5.765,-) op basis van een fulltime dienstverband; afhankelijk van je ervaring en je kwaliteiten. De Woonplaats biedt een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt het contract na een jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure | In september in gesprek
 • Begin september zijn de (digitale) gesprekken gepland met K+V.
 • De planning is erop gericht om in de maand september de gesprekken te voeren bij de opdrachtgever.
 • Er wordt een VOG verklaring gevraagd.
Geïnteresseerd

Dan zien wij graag uiterlijk maandag 29 augustus jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Micha van Aart (06-46390312). Micha is bereikbaar voor meer informatie, behalve tussen 29 juli en 15 augustus.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Adviseur Strategie & Beleid
vast
32 – 36 uur

SOLLICITEER DIRECT