Richtinggevend, menselijk en betrokken manager

Purmerend en Hoorn
Organisatie |

Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn waar u zich welkom voelt. Een ziekenhuis waar het niet alleen draait om de vraag ‘wat is er met u’ maar ook om ‘wat is voor u belangrijk?’ Het Dijklander is geworteld in de regio’s Waterland en West-Friesland en biedt zorg aan al hun inwoners. Als opleidingsziekenhuis deelt het Dijklander kennis en ervaring. Samenwerking met andere partijen zoals (academische) ziekenhuizen, huisartsen en thuiszorg vindt het Dijklander voor goede zorg onmisbaar. Bij het Dijklander Ziekenhuis werken in totaal 3000 medewerkers, verdeeld over vier locaties in Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam.

In totaal heeft het Dijklander Ziekenhuis 16 operatiekamers, tien in Hoorn en zes in Purmerend. Hier wordt een breed palet aan basis-operatieve zorg verleend. De operatiekamers zijn modern uitgerust. Ook doen meerdere specialismen structureel mee in onderzoekstudies. Dit is kenmerkend voor het Dijklander Ziekenhuis; kennis is er om te delen. Binnen het OK complex werken meerdere teams nauw samen: de Chirurgie, Anesthesie, Holding / Verkoever en de Centrale Sterilisatieafdeling. Elk team wordt aangestuurd door een afdelingshoofd (voor beide locaties). De afdelingshoofden zorgen gezamenlijk voor het goed laten verlopen van de processen op het OK-complex. Hierbij werken de afdelingshoofden nauw samen met de zorgmanager en medisch manager.

Op de afdeling Chirurgie werken totaal 87 (leerling) operatieassistenten. De laag complexe ingrepen vinden plaats op de dag-OK’s, in het recent verbouwde OK-complex in Purmerend. In Hoorn worden de spoedzorg en complexere ingrepen uitgevoerd. Hier is ook 24 uur per dag 7 dagen in de week een OK-team aanwezig.

Sinds de fusie in april 2017 hebben de locaties Hoorn en Purmerend de samenwerking nauw opgezocht. De werkprocessen zijn geëvalueerd en geharmoniseerd. In de afgelopen periode zijn dan ook veel veranderingen doorgevoerd. Nu is het tijd voor stabiliteit. Daarom zijn wij op zoek naar een afdelingshoofd dat rust creëert en met rechte rug duidelijk de lijnen uitzet. Een leidinggevende die motiveert en contact maakt met het team. Samen met de andere afdelingshoofden, de zorgmanager en de medisch manager vorm jij het MT.

Functie | Afdelingshoofd OK Chirurgie

Als afdelingshoofd OK Chirurgie ben jij de ‘doorverbinder’; als geen ander verbind jij de collega’s op het OK-complex én in het managementteam aan elkaar. Je maakt zaken bespreekbaar en motiveert je team hetzelfde te doen. Door je team te inspireren, coachen en ondersteunen zorg je ervoor dat zij het beste uit zichzelf en elkaar halen. Zo groeien jullie samen door. Als persoon, als team, als afdeling. Je staat voor een open cultuur waarin ruimte is voor feedback.

Bij het aansturen van je team word je ondersteund door drie enthousiaste teamleiders. Je coacht hen bij het oppakken van operationele vraagstukken. Daarnaast zet jij voor de afdeling duidelijke lijnen uit en bewaak je de voortgang.

Je zorgt voor het verder stroomlijnen van de samenwerking tussen beide OK-locaties en het doorvoeren van de nodige veranderingen. Je richt je onder meer op de lateralisatie van zorg tussen beide locaties, het optimaliseren van werkprocessen en het op orde hebben van de kwaliteitsrichtlijnen. Jij ziet geen obstakels, jij ziet kansen. Hierop handel jij proactief en mobiliseer je je team (en andere betrokkenen) waar nodig.

Verbindend  proactief daadkrachtig  duidelijk  betrokken betrouwbaar koersvast teambuilder

Profiel

Wij zijn op zoek naar een door en door Dijklander. Iemand die niet alleen wil snappen wat er scheelt, maar ook wil begrijpen wat voor de patiënten én collega’s belangrijk is. Beter begrijpen noemen we dat.

Daarnaast:

  • beschik jij aantoonbaar over Hbo+ niveau;
  • heb jij ruime ervaring als leidinggevende in de zorg, bij voorkeur in het ziekenhuis én op de OK (pré);
  • sta je stevig in je schoenen, ben je koersvast en straal je rust en vertrouwen uit;
  • heb je een overstijgende blik, een duidelijke visie en kun je hier draagvlak voor creëren.
Aanbod

Een door en door Dijklander werkplek. Een werkplek waar oprechte interesse, lef en nuchterheid hand in hand gaan.

  • Diverse opleidingsmogelijkheden, bij het Dijklander Ziekenhuis kun jij je verder ontwikkelen.
  • Een omgeving die uitnodigt om de grenzen van je vakbekwaamheid steeds te verleggen, je krijgt ruimte, verantwoordelijkheid en steun om doelstellingen te behalen.
  • De arbeidsvoorwaarden voor Dijklanders zijn geregeld in de Cao-Ziekenhuizen. Onderdeel hiervan is de eindejaarsuitkering, vakantiegeld en goede pensionering bij PFZW.
  • De locaties van het Dijklander Ziekenhuis zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer (Purmerend is vanuit Amsterdam met de fiets bereikbaar, Hoorn is een half uurtje met de trein, de locatie ligt tegenover het station). Vanuit Amsterdam rij je lekker tegen de file in.
  • Het Dijklander vindt een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Zo heeft het Dijklander bijvoorbeeld een actieve personeelsvereniging, maar ook een bedrijfsreglement waarbij met voordeel bijvoorbeeld een fiets kan worden aangeschaft. Ook kun je via ‘CultuurWerkt’ met korting gebruik maken van diverse kunst- en cultuuractiviteiten.
  • Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar voor 36 uur per week. Wij gaan uit van een langdurige samenwerking en geven je dus uitzicht op een vast dienstverband. De functie is ingeschaald in schaal 60.
Procedure

De eerste gesprekken met K+V vinden digitaal plaats. De selectiegesprekken bij Dijklander vinden waarschijnlijk plaats op maandag 21 juni 2021.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk maandag 24 mei aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff (06-1595 4079) en Maartje Peters (06- 1008 5811).

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Afdelingshoofd OK Chirurgie
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.