Algemeen Directeur voor De Beer Group

Commercieel, energiek en professioneel
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

De Beer Group

De Beer is een familiebedrijf en ontwikkelt en produceert technische componenten voor de Europese sanitair branche. Dit doen zij in eigen fabrieken in Veenendaal, Oud-Beijerland, Langenfeld en Linsengericht. De Beer is dé leverancier voor dichtingen, bevestigingen en vele andere kleine producten, die dagelijks door installateurs gebruikt worden. Daarnaast is De Beer een betrouwbare toeleverancier van industriële partners in de Europese sanitair en C.V. industrie.

In 1953 begon Jan de Beer sr. als handelsagent voor loden sifons. Vanuit zijn garage bouwde hij aan de fundamenten van de huidige onderneming. Nu, ruim 60 jaar later, is De Beer uitgegroeid tot een Europese marktleider op het gebied van dichtingen en sanitair onderdelen. De organisatie is veranderd van een puur handelshuis naar waarde toevoegen op de producten door productie, assemblage en verpakken. Nog steeds is De Beer in handen van de familie en staat ondertussen de trotse derde generatie aan het roer. In 2021 ontving De Beer de Gazelle Award nog als één van de snelst groeiende ondernemingen.

Het trots willen zijn op je bedrijf en je producten is een mooie drijfveer. Trots kun je alleen zijn, wanneer je voor de volle 100% achter je producten kunt staan. Daarom zijn ze bij De Beer bijna geobsedeerd door kwaliteit. Een goede betrouwbaarheid van het type producten dat zij leveren, is zo essentieel, dat daar niet op beknibbeld mag worden. Een afdichting moet afdichten, zo simpel is dat. Als gebruiker moet je te allen tijde van deze betrouwbaarheid uit kunnen gaan.

De Beer is een gezonde en pragmatische onderneming en zoekt voor haar activiteiten vanuit Veenendaal een algemeen directeur!

Functie

Algemeen Directeur

De bevlogen algemeen directeur vormt samen met het managementteam de leiding van de activiteiten vanuit twee besloten vennootschappen (J. De Beer BV en De Beer innovatie BV) in Veenendaal. Met vertrouwen kijkt De Beer naar de toekomst en om hun groei ambitie waar te maken is deze vacature ontstaan. We zoeken een directeur met een externe focus die de markt verder ontwikkelt en de commercie uitbreidt vanuit een professionele operationele basis.

Als algemeen directeur ben je eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de activiteiten van de twee organisaties. Hier werken ongeveer 60 mensen. Je focus is gericht op de operatie en de commercie van alle activiteiten van deze groeiende onderneming.

Hoofdopgaven:

 1. Als eindverantwoordelijke ben je omzet- en margeverantwoordelijk en geef je op inspirerende en duidelijke wijze energiek en professioneel leiding aan het managementteam bestaande uit drie managers (Logistiek, Supply Chain en Sales). Je zorgt ervoor dat de processen goed verlopen en dat verantwoordelijkheden helder zijn. Je werkt vanuit een heldere visie en stuurt professioneel aan zodat de organisatie continue flexibel werkt aan verbeteringen en toegevoegde waarde voor de klant.
 2. Je bent gericht op autonome groei en bent commercieel zeer actief. Je hebt visie op de markt en je ontwikkelt het commerciële beleid. Je kunt een scherpe analyse maken van het nu. Daarmee kun je, samen met het MT en de eigenaren, sterke nieuwe proposities maken. Die kun je in de markt zetten. Daarbij breng je focus aan in de bestaande klantenportfolio en de structuur. Met jouw ervaring laat je zien dat je kansen doorziet en je bent in staat daar op in te spelen met producten en diensten. Je durft  strategische keuzes te maken (wat wel maar ook wat niet) zodat een succesvol commercieel beleid wordt ontwikkeld én uitgevoerd met als resultaat renderende unieke proposities, waarde creatie en nieuwe trouwe klanten. De omzet moet in de komende zeven jaar verdubbelen.

 

Klantgericht Commercieel Technische affiniteit Besluitvaardig Communicatief Ondernemend Professioneel Bouwer Koersbepalend Energiek Scherp Ambitieus Doorzettingsvermogen Gedrevenheid Duitse taal

Profiel

HÉT GEDREVEN COMMERCIËLE GEZICHT NAAR BUITEN

Je bent van nature een teamplayer én leider met lef en energie, je kiest bewust voor deze organisatie in een fase van ambitieuze groei. De organisatie moet een groei doormaken, in professionaliteit als in omzet. Je hebt sterke affiniteit met productie- of met handelsondernemingen en daar bij voorkeur ervaring opgedaan. Of bijvoorbeeld in Business-to Business organisaties of de retail. Je hebt enige kilometers op de teller. Je hebt ervaring met het ontwikkelen van new-business plannen. Snapt de uitdaging om snel in positie te komen en tegelijk een goede strategische lange termijn propositie te bouwen. Je maakt snel contact en bent eager om resultaat te laten zien. Je bent gepokt en gemazeld en je het hebt geleerd, maar bent niet voorzichtiger geworden.

Intern bouw je aan een heldere structuur en cultuur. Je stelt de competenties vast en je gaat actief bouwen aan de ontwikkeling van de teams met ruimte voor stevige groei. Je kijkt wat er nodig is om succesvol en zelfstandig te opereren en je laat het team op persoonlijk vlak groeien. Je kunt goed luisteren, je beargumenteert, je kunt mensen met je meekrijgen en je kunt ook tegenwicht bieden, elkaar uitdagen. Bij De Beer wordt intensief samengewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij vervullen een belangrijke taak in de logistiek en het productieproces. Affiniteit en ervaring met deze medewerkers is een sterke pre.

Je rapporteert aan de twee DGA’s van De Beer Group, open en transparant. Je hebt een intensieve en open samenwerking met de eigenaren van De Beer Group. Zij hebben een actieve rol in de groep. Je verantwoordelijkheden zijn helder. Je snapt dat je in een familiebedrijf eerst resultaten moet laten zien om het vertrouwen ook gegund te krijgen. In je aanpak en werkwijze ben je transparant en zelfstartend, maar werkt op natuurlijke wijze samen. Je bent uit op gezamenlijk resultaat en op het realiseren van duurzame en autonome groei.

Wat neem je verder mee:

 • HBO+ werk- en denkniveau en ervaring in een commerciële leidinggevende functie (5 jaar of meer). Je hebt een sterk ontwikkeld commercieel instinct.
 • Je kunt klanten succesvol uitbouwen en nieuwe business ontwikkelen.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van strategische klanten en het opzetten van partnerships.
 • Je komt uit een BtB, retail, productie- of handelsomgeving waar je gewend bent te werken met productie, finance, forecasts, winstgevendheid en kpi’s.
 • Je bent conceptmatig sterk en besluitvaardig.
 • Kennis van de Duitse taal in woord en geschrift is een pre.

Aanbod

 • Je krijgt een eindverantwoordelijke functie met een stevige verantwoordelijkheid bij een groeiend ambitieus familiebedrijf centraal in het land. De Beer zoekt bewust een collega voor de lange termijn.
 • Je kunt invloed uitoefenen op de toekomst van het bedrijf en dat wordt ook echt van je verwacht.
 • De Beer biedt een uitstekende pakket aan arbeidsvoorwaarden inclusief bonus en de gebruikelijke tools zoals een laptop, smartphone en een auto van de zaak.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je motivatie en cv. Na een oriënterend gesprek met K+V vinden de gesprekken fysiek plaats op kantoor bij De Beer in Veenendaal. Een eerste ronde bestaat uit een gesprek met de beide eigenaren en een tweede ronde uit een kennismaking met het managementteam.

Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer door bij solliciteer direct je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06-4387 3326). Bel gerust om even te sparren over deze mooie rol. De reactietermijn sluit 7 oktober.

Kandidaten die worden uitgenodigd, worden gevraagd een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.