Bedrijfskundig adviseur voor een ziekenhuis

Een ervaren fusie-professional
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Bedrijfskundig adviseur

Als bedrijfskundig adviseur/ niet medisch bestuurslid maak je deel uit van het dagelijks MSC bestuur en geef je gezamenlijk sturing aan de Coöperatie. Besluitvorming en mandaatverstrekking vinden op basis van gemeenschappelijke besluitvorming plaats.

Tot en met 2023 is je primaire opdracht de strategische begeleiding in de aanloop en afronding van de beoogde fusie met een ander ziekenhuis. Daarnaast is je opdracht de huidige werkwijze en aansturing van het MSC stafbureau te evalueren en te professionaliseren. Je kijkt hierbij zowel naar governance vraagstukken als naar de inrichting van de dagelijkse activiteiten.

Samen met bestuur en leden ontwikkel je een bestuursvisie en schets je de contouren voor een toekomstbestendige koers. Dit betreft zowel financiële (verdeel) vraagstukken, als een efficiënte bedrijfsvoering als de besturing van het MSC.

Daarbij breng je jouw ideeën in over nieuwe samenwerkingsvormen, contractvormen, dienstverlening en verdienmodellen en communicatie en afstemming. Je creëert een klimaat waarin kwaliteit, inhoud en innovatie de boventoon voeren.

Het MSC streeft naar de juiste zorg op de juiste plaats – een wenselijke uitkomst van preventieve zorg, maar het goede gesprek daarover met de verzekeraar en het ziekenhuis dient gevoerd te worden. De samenwerking met in- en externe partners en de regionale positionering van het ziekenhuis staat ook op de agenda van het bestuur.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor de voorbereiding van -en deelname aan de onderhandelingen met het ziekenhuis met de andere bestuursleden.

Opdracht

Wij zoeken een bedrijfskundige adviseur/ niet medisch bestuurslid met ervaring in fusies bij voorkeur binnen de ziekenhuiswereld. Je hebt ervaring met het samenwerken met hoogopgeleide professionals. Je beschikt over natuurlijk gezag op basis van je persoonlijkheid en expertise. Je formele positie is hierbij minder belangrijk. Je ben een natuurlijke aanvoerder en samenwerkingsgericht. Communicatie is een kerncompetentie van je.

Profiel

Je hebt ruime ervaring met (her-inrichting van) complexe besturings- en governance vraagstukken. Je beschikt zowel over duidelijkheid en daadkracht als over geduld en goed ontwikkelde adviesvaardigheden.

Je bent een onafhankelijke denker, met oog voor verschillende (soms strijdige) belangen waarbij het organisatiebelang voor jou leidend is. Je bent integer en koersvast. Humor en creativiteit helpen je bij het vinden van oplossingen. Je bent relatiegericht en weet verschillen te overbruggen.

verandermanager fusie samenwerken ziekenhuiservaring onderhandelen

Voorwaarden

Je bent snel beschikbaar voor deze uitdaging. Het betreft een inzet voor 32 – 40 uur per week tot september 2023.

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel, maar uiterlijk woensdag 6 juli aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. We ontvangen ook graag een indicatie van je uurtarief en startdatum. Voor vragen kun je contact opnemen met Maartje Peters, Partner via 06-1008 5811.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.