Belangenbehartiger voor Sportvisserij Zuidwest Nederland

Realiserende samenwerker
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Belangenbehartiger

De belangen van Sportvisserij Zuidwest Nederland en hengelsportverenigingen zijn vaak goed te combineren met de belangen van natuur-, sport- en recreatieorganisaties. Door samen op te trekken, staat iedereen sterker. Sportvisserij Zuidwest Nederland wil daarom op regionaal niveau intensiever samenwerken met relevante organisaties. De regio is ingedeeld in drie gebieden. Wij zoeken een belangenbehartiger die zich als een vis in het water voelt bij voorkeur in Zeeland en/of Zuid Holland als het gaat om samenwerken met verschillende organisaties. Verenigen van belangen is jou op het lijf geschreven. Je krijgt energie van het verkennen van nieuwe paden, het samenbrengen van mensen en het gezamenlijk ‘scoren’ van successen. Als belangenbehartiger stem je intensief af met collega’s van andere hengelsportfederaties en Sportvisserij Nederland over ervaringen en focus op thema’s. Het is een dynamische en afwisselende rol.

Je rapporteert aan de directeur van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland. Je werkt nauw samen met de belangenbehartigers, de verenigingsondersteuning, beheer en realisatie. Je werkt deels vanaf het kantoor op een mooie locatie in Drimmelen, maar zult veel buiten de deur zijn. In deze functie ben je primair regionaal actief en werk je daarnaast op landelijk en lokaal niveau samen op het gebied van public affairs. Dit doe je onder meer door het verder ontwikkelen en vormgeven van het beleid en het implementeren van de gezamenlijke visie inzake dierenwelzijnsvraagstukken richting regionale en lokale politiek. Daarnaast ben je actief op regionaal niveau om landelijke thema’s te agenderen en hieraan bij te dragen.

Jouw werkzaamheden:

 • Monitoren en adviseren rondom thema’s die van belang zijn voor de sportvisserij op het niveau van regionale, lokale en landelijke politiek
 • Adviseren en ondersteunen van hengelsportverenigingen in hun relatie en communicatie met de lokale politiek
 • Ontwikkelen van relevante beleids- en communicatiematerialen zoals position papers, beleidsdocumenten, standpunten en campagnes voor de Public Affairs strategie
 • Samenwerken met andere ngo’s die te maken hebben met vergelijkbare dossiers
 • Overleggen met gemeenten, waterschappen, provincies, natuurorganisaties en rijksoverheid
 • Opbouwen van dossierkennis, doen van literatuurstudies en uitzetten van relevante onderzoeksvragen

Profiel

Als belangenbehartiger heb je schakelkracht nodig, actie gerichtheid en moet je willen en kunnen werken aan een lange termijn perspectief. We zoeken hiervoor een generalist. Een energieke, stevige persoonlijkheid met overzicht, uitstekende communicatieve vaardigheden, gevoel voor (bestuurlijke) verhoudingen en doorzettingsvermogen. Kennis van en passie voor de hengelport is hierbij een pré, maar geen must. Regio Zuidwest Nederland is een grote regio en je werkgebied ligt in Zeeland/Zuid Holland. Als aanvulling op het team hopen we dat je rust en analyse meebrengt en goed hoofd- en bijzaken kunt scheiden. Flexibiliteit is ook belangrijk. Je bepaalt zelf je agenda en de werkzaamheden zijn ook in de avonduren en soms in de weekenden. Je hebt dus geen 9-5 mentaliteit.

Wij vragen:

 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in advisering, lobbywerk of belangenbehartiging
 • Ervaring in werken met overheidsinstanties (gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat, etc.)
 • Heeft een HBO+ denk- en werkniveau
 • Staat sterk in zijn schoenen en heeft kennis van en bestuurlijke ervaring met regionale en lokale politiek
 • Kan goed communiceren, luisteren en schrijven, en weet ideeën en feiten overtuigend en gestructureerd over te brengen
 • Is analytisch sterk en voelt zich thuis in complexe situaties
 • Is sociaal vaardig en kan omgaan met veel verantwoordelijkheid
 • In bezit van een rijbewijs

Over de organisatie

Sportvisserij Zuidwest Nederland

Sportvisserij Zuidwest Nederland is een regionale koepelorganisatie van ongeveer 200 hengelsportverenigingen die samen ruim 185.000 sportvissers vertegenwoordigt. Het werkgebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland is groot, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en nagenoeg de hele provincie Zuid-Holland.

De organisatie wordt gevormd door het bestuur, directie, medewerkers en vele vrijwilligers. De dagelijkse werkzaamheden van Sportvisserij Zuidwest Nederland worden uitgevoerd vanuit het kantoor in Drimmelen. Hier werken meer dan tien medewerkers onder leiding van de directeur aan de sportvisserij in de regio. Het gaat hierbij om:

 • Ondersteunen en adviseren van verenigingen
 • Het werken aan herkenbaarheid, zichtbaarheid en het imago van de sportvisserij en het vergroten van de achterban
 • Het behouden en verkrijgen van het recht om te mogen vissen in zoveel mogelijk wateren in zuidwest Nederland
 • Het streven naar aantrekkelijke, natuurlijke, gevarieerde en duurzame visstanden in de wateren van zuidwest Nederland, die interessant zijn voor de verschillende vormen van hengelsport
 • Een goede bereikbaarheid en bevisbaarheid van de viswateren in zuidwest Nederland

Bij Sportvisserij Zuidwest Nederland hebben belangenbehartigers als kerntaak het behartigen van belangen voor de sportvisserij. De focus ligt op regionale belangenbehartiging en de samenwerking met andere partijen. Daarnaast ben je actief op lokaal niveau in samenwerking met de verenigingsondersteuner en vertaal je landelijke thema’s en issues naar de regio Zuidwest Nederland.

Aanbod

Een mooie rol met veel afwisseling waarin je samen met je collegae vorm geeft aan belangenbehartiging van de sportvisserij op lokale, regionale en landelijke thema’s in en vanuit het mooie Drimmelen. Wij bieden een veelzijdige functie met goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, een goede pensioenvoorziening en reiskostenvergoeding. Salaris volgens cao van Sportvisserij Nederland, salarisschaal 10 (BBRA),op basis van 36 uur per week. We starten met een jaarcontract. Een auto behoort tot de mogelijkheden.

Procedure

K+V helpt Sportvisserij Zuidwest Nederland met de werving voor deze mooie rol, de selectie doet Sportvisserij zelf. Voor vragen of extra informatie kun je bellen met K+V. Op 25 september sluit de reactie termijn. Op dat moment bekijken K+V en Sportvisserij Zuidwest Nederland samen alle binnengekomen reacties en kiezen we een aantal mensen op basis van motivatie en cv.
Deze mensen worden uitgenodigd om in Drimmelen kennis te komen maken. De eerste gespreksronde is op maandag 3 oktober.

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326). Roel begeleidt de werving.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.