Beleidsmedewerker Passend Onderwijs voor Stichting SWV Passend Onderwijs Rijnstreek

Zelfstarter die dingen voor elkaar krijgt
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Beleidsmedewerker Passend Onderwijs

We zijn op zoek naar een beleidsmedewerker Passend Onderwijs. Dit is een nieuwe functie binnen ons team, dus nog niet alles staat vast. Op dit moment zijn veel taken verdeeld onder verschillende collega’s en daar willen wij meer structuur in aanbrengen. Onlangs is het Ondersteuningsplan 2022-2026 vastgesteld, dit vormt een stevige basis voor de komende beleidsperiode. De nieuwe beleidsmedewerker mag werken/bouwen/bewegen aan de uitvoering van dit plan. Daar hebben we jou voor nodig!

We zijn op zoek naar een beleidsmedewerker die een aanvulling is op het huidige team en beleids- en beleidsondersteunende taken van de Directeur-Bestuurder kan overnemen. Dit is een nieuwe functie binnen het SWV. Niet alles staat vast. Veel taken zijn nu verdeeld onder de collega’s en samen gaan we onderzoeken welke taken het beste passen. Daarbij is het ondersteuningsplan je leidraad. Er is een mooie fase aangebroken waarin je als beleidsmedewerker mee kan denken, mee kan bewegen en mee kan bouwen. Daar hebben we jou ook voor nodig!

In deze functie houd je het overzicht en leg je de juiste verbindingen. Je overziet alle lopende projecten, stuurt bij waar nodig op verbinding, tijdslijnen, communicatie en inhoud. Je haalt je informatie vanuit het team, maar ook zeker van buiten! Je ogen en oren staan altijd open. Je bent een echte netwerker. In gesprekken met stakeholders, aan een overlegtafel van een samenwerkingspartner weet je telkens de verbinding te maken. Al deze informatie prioriteer je, verbind je met elkaar en je brengt dit in concrete plannen weer terug naar het team. Daarnaast adviseer je de Directeur-Bestuurder en werk je nadrukkelijk samen met de Beleidsgroep (adviesraad) Passend Onderwijs Rijnstreek. Want als het aansluit bij de doelen in het ondersteuningsplan, dan help je het Samenwerkingsverband en uiteindelijk de kinderen daar weer verder mee!

Dus ben jij de beleidsmedewerker die graag adviseert bij probleemstellingen en houd je ervan om onderwerpen kwesties uit te pluizen? Ben je die zelfstarter die het geweldig vindt om dingen voor elkaar te krijgen? Ben je de beleidsmedewerker met een creatief brein die het team kan ondersteunen en verder kan helpen met innovatieve ideeën? En ben je de beleidsmedewerker die graag en makkelijk beleidsstukken schrijft en redigeert? Iemand die ingewikkelde materie kan omschrijven tot een helder, leesbaar en makkelijk toepasbaar document? We komen graag met je in contact!

Profiel

Kleuren doe je binnen de lijntjes. Als het moet zoek je de grenzen op.

Creatieve zelfstarter
Je bent een proactieve beleidsmedewerker. Je vindt het leuk dat niet alles vaststaat en dat je hier een bijdrage aan kan leveren. Dit komt goed uit, want je zit altijd vol creatieve ideeën. Je bent leergierig en haalt graag informatie op, intern en extern. Je zoekt altijd naar mogelijkheden en kansen. Waar het moet, zoek je de randjes op. Je stemt af en zorgt dat er altijd verbinding blijft met de praktijk, de werkvloer. Jij maakt de vertaalslag naar het beleid. Je hebt een heldere schrijfstijl en kan informatie concreet maken.

Prioriteren en concreet maken
Als beleidsmedewerker binnen het SWV werk je projectoverstijgend. Dit past goed bij jou! Met je helicopterview overzie je makkelijk het geheel. Je maakt de juiste verbindingen en zorgt dat er concreet zaken bereikt kunnen worden. Te allen tijden voorkom je bureaucratie. Jij wilt dingen voor elkaar krijgen. Vol compassie wil je je elke dag inzetten voor de kinderen van de regio Rijnstreek.

Over de organisatie

Stichting SWV Passend Onderwijs Rijnstreek

Passend Onderwijs Rijnstreek voor het Primair Onderwijs heeft als missie voor ieder kind een passende plek te vinden binnen het basisonderwijs. Samen met de ouders en de basisschool werken wij aan een ononderbroken ontwikkelingsproces voor de leerling. Leerlingen in de Rijnstreek kunnen zich op deze manier zo optimaal mogelijk ontwikkelen.

Binnen Passend Onderwijs Rijnstreek kom je in een team te werken die zich elke dag bevlogen inzet om samen met de ouders/verzorgers (lees verder als ouders) ervoor te zorgen dat kinderen de juiste ondersteuning krijgen.

Er wordt samengewerkt met verschillende partners zoals gemeenten, jeugdhulp, ministerie van onderwijs en alle samenwerkende scholen. De basis van de samenwerking in het team is gelijkwaardigheid. Iedereen wordt gewaardeerd om zijn inbreng. Het oudersteunpunt is een breed gedragen ontwikkeling binnen het Samenwerkingsverband. Het ondersteunen van ouders met een kind met extra behoeften blijkt veelal helpend om soepeler en in minder tijd tot oplossingen te komen waar zowel ouders als de school achter staan. Binnen ons team zetten we graag een stapje extra als het om de kinderen gaat.

Aanbod

Als beleidsmedewerker bieden we je een geweldige kans binnen een organisatie volop in ontwikkeling en steeds weer gericht op vernieuwing. Een fijne omgeving om in te werken! Als beleidsmedewerker bepaal je je eigen agenda waarbij je werkdagen in ieder geval zijn op de maandag, dinsdag en donderdag. Een dienstverband van 3 tot 5 dagen is bespreekbaar. In de meeste schoolvakanties ben jij vrij! Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring volgens de geldende cao PO in schaal 11 of 12.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we ‘s middags verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op 18 oktober. Het streven is de procedure voor eind oktober af te ronden, maar ook met zorg en veiligheid voor iedereen en passend bij de huidige omstandigheden.

Geïntereseerd

Wil jij graag iets betekenen voor de kinderen van de RIjnstreek?

Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd? Wil je graag samen met het team gaan bouwen en ontwikkelen? Dan zien wij graag uiterlijk 11 oktober jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.