Cluster Clinical Director voor Evidensia regio Nunspeet/Zwolle
Toegankelijk, verbindend en natuurlijk leider met een warme persoonlijkheid en een scherp zakelijk inzicht
Organisatie |

Evidensia

De IVC Evidensia groep is een dierenartsgroep waarbij inmiddels meer dan 300 klinieken en ziekenhuizen zich in Nederland hebben aangesloten. Iedere kliniek is uniek en heeft haar eigen identiteit. Als groep levert IVC Evidensia hoge kwaliteit zorg door samen te werken met aandacht voor lokale identiteit en ondernemerschap. IVC Evidensia wil gezonde huisdieren en gelukkige eigenaren. Hun netwerk verbindt eerste- en tweedelijns klinieken met de meest geavanceerde specialistische zorg in de IVC Evidensia Dierenziekenhuizen. IVC Evidensia biedt uitgebreide ontwikkelmogelijkheden in hun Academy en het supportteam ondersteunt de organisatie van klinieken. Als groep is IVC Evidensia samen beter en wil zij in alle vestigingen kwalitatief hoogwaardige zorg en service leveren. De veterinaire zorg ontwikkelt zich sneller dan ooit. IVC Evidensia wil hierin een actieve rol spelen door continu te onderzoeken en te ontwikkelen. Vanwege de doorgroei van de huidige Cluster Clinical Director, is deze vacature ontstaan.

Regio Veluwe/Flevo/IJssel
In dit schitterende stuk van Nederland heeft Evidensia op het moment een stuk of 10 klinieken – allemaal voor gezelschapsdieren – én het IJsseland Dierenziekenhuis. De totale omzet is rond de 11 miljoen. De opdracht en de ambitie is om de klinieken, met behoud van eigen identiteit, verder te laten groeien en samen te laten werken en zo hun positie verder uit te bouwen. Samen beter! Het cluster wordt gekenmerkt door enthousiaste en betrokken medewerkers die graag met elkaar willen groeien!

Functie | Cluster Clinical Director

Een optimistische, op samenwerking gerichte, communicatief vaardige, zelfstandige en verbindende Cluster Clinical Director! Dat is wie wij zoeken! In deze rol ben je eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het cluster (ongeveer 11 miljoen). Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg en de bedrijfsvoering en de clusterdoelstellingen waaronder het financiële resultaat, het personeelsbeleid, de interne- en externe communicatie, het kwaliteitssysteem, het gebouwbeheer, ARBO en milieu. Je geeft leiding aan de locatie CD’s, Locatiemanagers of Cluster Praktijkmanagers. In jouw rol als Cluster CD ben je de ambassadeur van Evidensia en ben je de drijvende kracht en het voorbeeldfiguur van de teams. Je rapporteert aan de Operationeel Directeur.

Wat ga je doen?

 • Bepalen van visie, missie en doelen voor de middellange termijn (1-3 jaar), samen met het team.
 • Opstellen van een door het team en directie gedragen jaarplan met ambitie voor verdere ontwikkeling op diergeneeskundige kwaliteit, medewerkers en de commerciële aspecten van het cluster.
 • Volledig P&L verantwoordelijk voor het clusterbudget en maandelijks sturen op afgesproken jaardoelen en KPI’s en de doelstellingen behalen (jaarplan en KPI’s).
 • Zorgdragen voor een goede medewerkerstevredenheid en een gemotiveerd, betrokken en samenwerkend team.
 • Zorgdragen dat medewerkers goed geleid en begeleid zijn en zich verder kunnen ontwikkelen.
 • Nieuwe kansen in de markt en klantbehoeftes vinden en rendabel realiseren en continu bouwen aan een betere dienstverlening.
Inspirerend leider Communicatief zeer sterk Zelfstartend en zelfstandig Commercieel kunnen denken Cijfermatig sterk Ambitieus Gedreven Optimistisch Ondersteunend en kaderscheppend
Profiel
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld een bedrijfskundige opleiding) en werkt en denkt op HBO+ niveau.
 • Hierbij heb je 5+ jaar ervaring in een leidinggevende rol en het aansturen van een of meer vestigingen/ locaties. Eveneens heb je ervaring in HR, projectmanagement en budgetbeheer.
 • Uiteraard heb je affiniteit met de doelgroep, ervaring in de sector is een pre, maar géén must.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je weet op een stimulerende en verbindende manier leiding te geven aan alle medewerkers, zodat er een sterke synergie ontstaat.
 • Met jouw analytische vaardigheden zie of leg jij gemakkelijk verbanden tussen problemen en/of data. Je structureert informatie overzichtelijk, stelt goede vragen die het probleem verhelderen en trekt conclusies door logisch redeneren en op basis van feiten.
 • Je bent resultaatgericht en jouw acties en beslissingen zijn gericht op het realiseren van concrete doelen.
Aanbod

Een prachtige zelfstandige en veelzijdige functie met veel vrijheid in een bevlogen team van gedreven mensen in een ondernemende en sterk groeiende organisatie waar jij het verschil kunt maken. IVC Evidensia gelooft in Samen Beter. IVC Evidensia staat voor Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Samenspraak, Ondernemerschap en Ontwikkeling. Deze waarden helpen IVC Evidensia haar doelen te bereiken en maken dit een plezierige plek om te werken waar ontwikkeling gestimuleerd wordt. Hierdoor is IVC Evidensia in staat om samen hoogwaardige diergeneeskundige zorg te leveren.

 • Mooie functie voor minimaal 32 – 40 uur per week met een salaris rond de 80K op jaarbasis en aanvullend een variabele beloning van ongeveer 10% van het jaarsalaris
 • Leaseauto
 • Budget voor persoonlijke ontwikkeling
 • Goede pensioenregeling
 • Laptop, telefoon
 • Korting op producten van IVC Evidensia klinieken
 • 25 vakantiedagen
Procedure

Kandidaten worden eerst uitgenodigd voor een oriënterend (digitaal) gesprek bij K+V, daarna vinden aansluitend de gesprekken plaats bij IVC Evidensia. Het doel is de procedure in oktober af te ronden zodat de nieuwe Cluster Clinical Director zo spoedig mogelijk kan starten.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel maar uiterlijk 25 september 2022 te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Wolff, Partner (06-1595 4079) of aan Maartje Peters, Partner (06-1008 5811).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Cluster Clinical Director
vast
32-40 uur

SOLLICITEER DIRECT