College van Bestuur voor Stichting OVO

Verbindend leider en inspirerende onderwijsondernemer
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting voor Openbaar Verenigd Onderwijs

Kindgericht, luisteren en samenwerken

De Stichting voor Openbaar Verenigd Onderwijs (OVO) in Gorinchem is een integrale aanbieder voor openbaar basis- en voortgezet onderwijs in Gorinchem en de regio. De Stichting bestaat uit vier scholen voor het voortgezet onderwijs en tien scholen voor primair onderwijs (met elf locaties). De organisatie realiseert dit onder meer door de unieke samenwerking van basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Deze samenwerking komt tot uiting in OVO Talentontwikkeling, waarmee alle leerlingen extra kansen krijgen zich optimaal te ontwikkelen. Goed personeel is daarnaast van kapitaal belang en heeft dus een uitermate hoge prioriteit. Scholen hebben veel ruimte voor hun eigen identiteit, maar zijn herkenbaar aan en aanspreekbaar op hun werkwijze als openbare school van OVO.

OVO realiseert zich dat kwaliteitsbeleid, anders denken en partnerschap de sleutels vormen tot de toekomst. Een professionele cultuur van ontwikkelingsgericht samenwerken en samen leren is hierbij van groot belang. Stichting OVO is met zo’n 4.600 leerlingen en 15 locaties één van de grootste onderwijsorganisaties in de regio Gorinchem.

Functie

College van Bestuur

OVO kent een CvB met één bestuurder. Integraal verantwoordelijk voor de stichting en overigens ook nog bestuurder van de Stichting Peuterspeelzalen Hardinxveld-Giessendam.

OVO bevindt zich in een volgende fase van organisatieontwikkeling. Met een sterke basis op alle PO en VO scholen en een groeiende professionaliteit en samenwerking. De komende jaren liggen er, naast de reguliere bestuurstaken, twee belangrijke opdrachten. De eerste opdracht is gericht op de verdere doorontwikkeling van de ingezette organisatie- en cultuurontwikkeling. Samen is echt samen. Natuurlijk heeft iedere school haar eigenheid maar samen is nieuwsgierig naar elkaar, mensgericht, leren en luisteren. Daarin geeft bestuur en directie het goede voorbeeld en stuurt de bestuurder warm én zakelijk in het belang van het kind. De tweede opdracht is intern en extern gericht en geeft de bestuurder een belangrijke rol in de ontwikkeling van het imago van de stichting. De onderwijspartner zijn in de regio voor kinderen, ouders, gemeenten, opvang, etc. Als sterke ontwikkelorganisatie voor de regio ben je de partij voor een maatschappelijk gezonde en bloeiende regio. Je positie pakken met innovatieve initiatieven en samenwerkingen om zo samen de uitdagingen in de regio aan te pakken. Intern de kwalitatieve professionals de ruimte te geven en te inspireren om die positie ook waar te maken.

Deze opdrachten zie je natuurlijk ook terug in de uitdagingen op HR-gebied, huisvesting en toekomstbestendig onderwijs. Op veel thema’s, waaronder bijvoorbeeld huisvesting, werk je samen met meerdere gemeenten. Vanuit een duidelijke visie op openbaar onderwijs denk je mee wat er belangrijk is voor het onderwijs in de regio en de positie van OVO. Kunnen aansluiten en acteren op diverse niveaus nu en naar de toekomst toe is daarbij heel belangrijk.

Als bestuurder sta je niet alleen. Met een goede staf en een betrokken en professionele raad van toezicht en samen met de directeuren vorm je een sterk team.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Inspirerend Doelgericht Professioneel Teamspeler Betrokken Nieuwsgierig Creatief

Profiel

Verbindend leider en inspirerende onderwijsondernemer

Verbindend leider

Het gaat niet om jou maar om het kind. Die kernwaarde zien wij bij jou terug. Om de kernwaarde te leven moet je er zijn. Soms duidelijk en soms bescheiden. Met af en toe een zetje op het juiste moment en af en toe een heldere keuze of een duidelijk kader. Helder vertellen en uitnodigen om de visie en de bijbehorende keuzes te delen en uit te voeren. Eigenaarschap stimuleren op alle niveaus in de organisatie. Draagvlak zoeken en organiseren zoals Rijnlands organiseren is bedoeld. Je bent zichtbaar voor iedereen en als expert uitgenodigd aan alle belangrijke tafels in de regio. Je neemt je collega’s mee en stimuleert zo het denken in mogelijkheden en oplossingen. Van buiten naar binnen kijken en handelen. Luisteren naar stakeholders en vertalen naar actie.

Inspirerende onderwijsondernemer

Als onderwijsondernemer ben je creatief inspirerend voor de ontwikkeling van het kind en het onderwijs. Je stimuleert de innovatie en andere oplossingen die wellicht niet zo gebruikelijk zijn. Je denkt in kansen en mogelijkheden, laat anderen schitteren. Daarbij houd jij het overzicht en de strategische lijn vast. Breng je keuzes terug naar de waarden en zorg je ook voor een gezonde balans in de bedrijfsvoering. Dat inzicht en lef breng je als onderwijsondernemer mee.

Wie ben jij?
Je hebt ervaring als integraal leider van of in een maatschappelijke organisatie. Je durft te groeien en jezelf te ontwikkelen en dit kan voor jou zo’n stap zijn. Onderwijsprofessionals zijn er, jij voegt het ondernemerschap toe en past in deze ambitieuze onderwijsgroep. Jouw passie voor kind en jeugd zijn duidelijk zichtbaar, je bezit aantoonbare bestuurlijke kwaliteiten en jij durft en wilt graag de eindverantwoordelijkheid dragen.

Aanbod

Voorbeeldrol met impact

Voel jij je aangesproken en pas jij op dit profiel? Heb jij het om echt het verschil te maken voor onze kinderen? Dan ben jij wellicht de nieuwe bestuurder voor OVO. De beloning is conform de bestuurders CAO PO/VO.

Procedure

Gericht op persoonlijkheid en de dialoog

Het wervingstraject zal bestaan uit drie onderdelen waarbij je verschillende mensen uit de organisatie zult ontmoeten.

Speeddates op maandag 10 oktober. Hierin maak jij in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis met diverse mensen uit de organisatie en zij maken kennis met vooral jouw persoonlijkheid.

Slow op donderdag 13 oktober. Hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord.

Show op maandag 17 oktober. Jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent en hoe jij de bescheiden leider en inspirerende onderwijsondernemer bent.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Voor de kandidaat is ook een ontwikkelassessment gepland.

De bedoeling is om de procedure voor 1 november af te ronden.

Geïntereseerd

Altijd gericht op kansen?

Ben jij geïnteresseerd en ben jij de nieuwe bestuurder voor OVO? Dan zien we graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door uiterlijk 3 oktober aanstaande onderaan bij “solliciteer direct” jouw cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk zijn Martine en Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd voor de speeddates wordt gevraagd om online een persoonlijke profielmeting te doen.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.