STRATEGISCHE EN ONDERNEMENDE FINANCIAL

Etten-Leur
Organisatie |

Avoord

Avoord is een lokale ouderenzorgorganisatie in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert (tussen Breda en Roosendaal) en heeft een breed palet aan zorg en welzijn; in de wijk en op de locaties. Samen met meer dan 1.200 medewerkers en 900 vrijwilligers biedt Avoord elke dag de beste zorg aan 1.100 cliënten. Werken bij Avoord betekent werken bij een inspirerende zorgorganisatie die vooruit kijkt in een informele, warme werksfeer met bevlogen en betrokken collega’s. Zij hebben een groot hart voor de ouderenzorg, zijn ondernemend en denken mee in mogelijkheden om dát te doen wat de cliënt belangrijk vindt.

De ouderenzorg is in beweging, en hoe. Het aantal ouderen stijgt veel sterker dan het aantal zorgprofessionals. Dus moet Avoord niet alleen werk maken van goede zorg, maar ook en steeds meer van het bevorderen van zelfzorg en samenzorg, en het ontwikkelen van nieuwe vormen van zorg. Een fase van grote veranderingen, want blijven waar we zijn is geen optie. Avoord wil hiermee serieus aan de slag met een strategie voor de komende jaren en belangrijke (financierings) opgaven op het terrein van vastgoed en zorgtechnologie.

De organisatie wordt geleid door een Bestuurder met een Managementteam bestaande uit de directeur Zorg, de directeur Bedrijfsvoering, de Manager PO&O, de Bestuurssecretaris en de Concerncontroller. De directeur Bedrijfsvoering stuurt o.a. de bedrijfsonderdelen Financiën, ICT, Vastgoed en PO&O aan, elk onder leiding van een manager. De Concerncontroller, op dit moment ad interim ingevuld, geeft leiding aan de businesscontroller.

Functie | Concerncontroller

Avoord is een dienstverlenende organisatie met hoge ambities, in een markt die fundamenteel verandert. Als Concerncontroller ben jij voor de Bestuurder een spil in het richten en op koers houden van de organisatie met een specifieke en continue focus op de businesscase van het bedrijf, investeringen en risicomanagement.

Je weet je te verplaatsen in de opgave die de zorgprofessionals hebben en het spanningsveld waarin zij opereren. Je bent proactief, initiërend en vindingrijk om zoveel mogelijk rendement te halen uit de middelen die er zijn. Financiële kansen en bedreigingen weet je goed te vertalen naar mogelijkheden. Je bent coöperatief maar ook (positief) kritisch en scherp in de advisering en je weet lange termijn prognoses te vertalen naar financiële planningen. Je signaleert risico’s en geeft krachtige impulsen die ertoe leiden dat de organisatie ‘in control’ is en op een effectieve en efficiënte manier strategische doelen bereikt.

Als lid van het Managementteam lever je een bijdrage aan de totale strategie en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het financieel beleid. Je hebt een onafhankelijke rol waarbij je op strategisch niveau adviseert, beoordeelt en waar nodig prikkelt en hebt daarmee een belangrijke bijdrage bij het nemen van beslissingen en in gang zetten van (tijdige) corrigerende acties. Vanuit dezelfde autonome positie heb je een adviserende rol richting de auditcommissie van de Raad van Toezicht.

Je kent de markt, weet de weg richting de financiers en legt makkelijk samenwerkingsverbanden met de partners in de sector. Je weet structuur te brengen in de verschillende control processen en zorgt voor tijdige efficiënte en kwalitatieve aanpassingen in stuurinformatie, risicomanagement en treasury. Je denkt en handelt strategisch, maar weet ook goed aan te sluiten bij de uitvoerende financiële organisatie.

Natuurlijk overwicht, Resultaatgericht en Verbindend

Profiel

Avoord zoekt in jou een Concerncontroller die gaat ondersteunen in de financiële realisatie van duurzame, betaalbare zorg met voldoende zorgprofessionals, de wegen en middelen kent om een gezonde en innoverende organisatie te zijn en die het een sport vindt om samen structuur te brengen in de processen en de PDCA-cyclus. Een opdracht voor een expert met een moderne bagage aan kennis.

Een ‘partner in business’, een proactieve, resultaat- en servicegerichte financial met sterke strategische en adviserende kwaliteiten. Jij hebt brede ervaring opgedaan binnen verschillende organisaties en hebt daardoor overzicht en overwicht ontwikkeld. Je bent standvastig, gericht op de inhoud en gaat het echte gesprek niet uit de weg. Je bent zowel sterk in het vakgebied als ook mens- en organisatiegericht. Je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en je kunt snel schakelen tussen verschillende rollen, niveaus en onderwerpen. Met een breed handelingsrepertoire, dat jou een interessante gesprekspartner maakt.

Je voldoet (verder) aan de volgende eisen:

 • Een academische opleiding (bedrijfseconomie/bedrijfskunde/accountancy), bij voorkeur aangevuld met een controllersopleiding (RC);
 • Meerjarige ervaring als concerncontroller dicht op het bestuurlijke niveau;
 • Affiniteit met de zorg of aantoonbaar vermogen om zich een nieuwe bedrijfstak eigen te maken;
 • Sterk in projectmatig werken en ruime ervaring met verandertrajecten;
 • Ervaring met vastgoedfinanciering en risicomanagement;
 • Grondige kennis van geautomatiseerde financiële systemen;
 • Analytisch vermogen om complexiteit te doorgronden en terug te brengen tot de essentie en om de juiste prioritieten te kunnen stellen;
 • Verbindend, samenwerkingsgericht en communicatief;
 • Relativeringsvermogen en humor.
Aanbod

Avoord biedt jou een uitdagende en op ontwikkeling gerichte positie waar je samen met enthousiaste en betrokken professionals bijdraagt aan mooie opgaven.

 • Een dienstverband voor 32 tot 36 uur
 • Jouw salaris is conform de CAO VVT
 • Een open en inspirerende werkcultuur met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen je functie
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Flexibele werktijden en goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand juli 2021 af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gespreksrondes bij Avoord, met een eerste selectiegesprek op 9 juli a.s.

Het nemen van referenties is standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met 4 juli a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-10452989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Concerncontroller
Vast
32-36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.