Authentieke en constructieve realist

Dordrecht
Organisatie |

Johan de Witt-gymnasium

Stap binnen bij het Johan de Witt-gymnasium. Gesticht in 1253 en daarmee het oudste gymnasium van Nederland. Het is een zelfstandig, categoraal gymnasium. Het is een betrekkelijk kleine school met een overzichtelijke organisatie en structuur, waarbinnen iedereen veilig kan werken en leren.

Een school die meer wil bieden dan goed onderwijs voor de leerlingen. De leerling en zijn ontwikkeling staat centraal. Het gegeven onderwijs draagt waarden over: kenniswaarden, culturele waarden en morele waarden (de Platoonse trits “het ware”, “het schone” en “het goede”).
Het Johan de Witt-gymnasium wil de school een warme, sterke en professionele “polis” voor leerlingen, medewerkers en ouders laten zijn. Warm in menselijk relaties, sterk in kennis, didactiek en begeleiding, professioneel en bovenal positief waarderend in de houding ten opzichte van elkaar en de omgeving. Nieuwsgierig zijn en vooral positief waarderend.

Functie | Conrector

Werken als conrector bij het Johan de Witt-gymnasium is dynamisch. Je zet je elke dag enthousiast in voor de leerlingen en je collega’s. Je bent als conrector natuurlijk verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de school. Je werkt nauw samen met de andere conrector en de rector-bestuurder van de school. Je bent een coach en sparringpartner voor twee teamcoördinatoren.

Het Johan de Witt-gymnasium is een belangrijke slag aan het maken naar andere cultuur. Leerlingen worden sterk verantwoordelijk voor hun eigen onderwijs en dat geldt dus ook voor alle medewerkers. Dat is een omslag in denken, werken en handelen. Daarbij past een sterkere betrokkenheid van het management team en de teamleiders bij het leidinggeven aan de school. Modern met behoud van de sterke waarden en kunde van iedereen. In de fase hiernaartoe is er behoefte aan extra leiderschap maar wellicht na een aantal jaren niet meer. Fijn als dus de ondersteuning in deze fase sterk is maar ook flexibel naar de toekomst.

De nieuwe conrector helpt de organisatie naar deze nieuwe cultuur groeien. Als ervaren verandervaardige leider in het onderwijs weet je de juiste snaar te raken. Tenslotte geldt ook hier dat je collega’s het eerst willen zien en dan pas geloven.

Daarom ook een fasemanager, een interim manager die zich wil en kan verbinden voor een periode van twee jaar.

Eigenzinnig Flexibel Toegankelijk Verbindend Lef Wendbaar Nieuwsgierig Realist Humor Communicatie

Profiel | Nieuwsgierig en wendbaar en een realistische sparringpartner

Nieuwsgierig en wendbaar

Als veranderkundige weet jij dat mensen bewegen als ze ook snappen waar je naar toe gaat. En snappen is niet genoeg, ze willen geloven in de koers. Daarom begint het altijd met nieuwsgierig zijn naar de ander, onderzoeken, vragen. Samen koers maken is altijd samen iets voelen. Betrokken en begenadigde docenten vragen dat nog meer. Jij kunt die snaar raken en je bent wendbaar genoeg om verschillende stijlen te hanteren als er tegenslagen komen. Daarvoor heb je ook het uithoudingsvermogen en humor.

Realistische sparringpartner

Jij bent een sparringpartner voor je collega leidinggevenden en voor je team. Je staat open en bent bereikbaar. Je hebt ook je eigen structuur op orde om daarin die ruimte aan te bieden. Tegelijkertijd ben je de realist. Je wil ook iets echt afmaken. Je helpt elkaar om slimme stappen te maken zodat ook de voortgang wordt gevoeld. Je helpt mee kiezen en je durft ook nee te zeggen. Dat geeft lucht voor dat wat nu belangrijk is.

Natuurlijk heb je als verandervaardige leider een academische achtergrond en ervaring in het onderwijs.

Aanbod

De vacature is een opdracht van tenminste 2 jaar. Je komt te werken voor het Johan de Witt-gymnasium. Daarbij zijn een aantal constructies mogelijk. Wij denken aan een tijdelijk contract, detachering of een interim contract.

Graag horen wij van jou bij je sollicitatie welke vorm je kiest en welke vergoeding je daarbij in gedachte hebt. Bij een interim contract wil relatie graag werken met een maandtarief (12 maanden per jaar).

Procedure | Gedegen en flexibel

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start in de ochtend met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we in de middag verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 7 juli.

Geïnteresseerd | Werken op het oudste Gymnasium van Nederland?

Ben je geïnteresseerd in deze functie waarin je je kunt inzetten voor leerlingen en docenten? Dan zien wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 juni jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden.

Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) en Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk zijn Tamara en Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Conrector
Fasemanagement
36-40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.