Controller voor Liliane Fonds

Expertrol in een ideële organisatie
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Liliane Fonds

Op het kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken voor het Liliane Fonds en MIVA samen ruim 90 medewerkers in dienstverband en ongeveer 100 vrijwilligers. Sinds 2018 vormen Liliane Fonds en MIVA een personele unie.

Meer dan 57.000 kinderen met een handicap kregen in 2021 steun van het Liliane Fonds. Liliane Fonds maakt voor hen mogelijk wat voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn en bracht een verandering op gang in hun leven. Een verandering die voor de meesten het verschil betekent tussen een leven in de marge en een leven met anderen en ruimte voor ontwikkeling. Van alle kinderen met een handicap woont 80% in de armste delen van de wereld. Dat is geen toeval want zij hebben zelden toegang tot onderwijs, gezondheidszorg of de arbeidsmarkt. Zij worden ook belemmerd door maatschappelijke uitsluiting en stigma’s. Zo leidt een handicap tot nog meer armoede en is de vicieuze cirkel gesloten.

Het Liliane Fonds doorbreekt die vicieuze cirkel en verbetert de levenskwaliteit en toekomstkansen van kinderen met een handicap. Liliane Fonds maakt hun leef-, speel- en leerwereld toegankelijker en dragen bij aan een samenleving waarin ze kunnen meedoen. Dit wordt altijd samen gedaan met lokale partners, die de situatie ter plekke kennen en het netwerk hebben om deze hulp zo goed mogelijk te bieden.

Functie

Controller

Het Liliane Fonds is voor de afdeling Bedrijfsvoering op zoek naar een proactieve Controller die beschikt over sterke communicatieve en analytische vaardigheden. De vacature is ontstaan door het vertrek van de huidige Controller. Momenteel wordt de functie ad interim ingevuld.

Samen met de teams HR, ICT en Facilitair vormen jullie de afdeling Bedrijfsvoering. Die afdeling wordt aangestuurd door de Manager Bedrijfsvoering. Samen met je collega’s van Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de interne organisatie. Als controller ben je sparringspartner van het MT. Het MT bestaat uit de Directeur-bestuurder, Manager Internationale Partnerschappen en Programma’s (IPP), Manager Communicatie en Fondsenwerving, Manager Bedrijfsvoering en de Bestuurssecretaris.

Als controller geef je leiding aan een klein team (2,7 fte) Finance & Control: een medewerker financiën (0,8 fte), twee senior financieel medewerkers (beide 0,6 fte) en een kwaliteitsmedewerker (0,7 fte). Het team werkt met veel plezier samen, houdt van het vak en voelt zich betrokken bij de missie van de organisatie. Het team gaat voor kwaliteit, én een ontspannen lach.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden als Controller zijn:

 • Allereerst ben je verantwoordelijk voor het financieel management en financiële administraties van Liliane Fonds en MIVA. Je borgt de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de financiële administraties en voert controles uit. Daarnaast houdt dit onder meer in het opstellen van de (geconsolideerde) jaarrekeningen, begrotingen, liquiditeitsoverzichten etc. Je coördineert de accountantscontroles en je hebt daarnaast een voorname rol bij het opstellen van strategische beleidsontwikkeling op het gebied van financieel management.
 • Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van planning & control Je bent sparringspartner van het MT en hebt een belangrijke verantwoordelijkheid in het adviseren van het MT op basis van (periodieke) voortgangsinformatie op financieel gebied met voorspellend financieel inzicht. Je zorgt ervoor dat het MT en andere betrokkenen op deskundige wijze worden geïnformeerd en geadviseerd. Dit doe je o.a. door middel van periodieke rapportages en financiële analyses en je sturende rol voor de financieel project medewerkers (afdeling IPP) voor goed projectmanagement.
 • Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen (intern en extern) op je vakgebied en draagt zorg voor optimalisatie en innovatie van processen binnen het eigen team en financiële processen binnen de organisaties. Daarnaast ben je organisatiebreed verantwoordelijk voor het bewaken van het kwaliteitssysteem en borging dat processen zijn geoptimaliseerd. Als functioneel beheerder van Pluriform (met o.a. financiële administratie) ben je tevens verantwoordelijk voor het optimaal benutten van het systeem.
 • Je bent als leidinggevende in staat op inspirerende wijze richting en begeleiding te geven aan je team en de onderlinge samenwerking te stimuleren. Je weet kwaliteiten van medewerkers te herkennen en in te zetten en biedt ruimte voor ontwikkeling. Je draagt er zorg voor dat je team stevig staat en zorgt samen met dit team voor een goede positionering en samenwerking binnen de organisaties.
Proactief Analytisch en communicatief met leidinggevende capaciteiten

Profiel

Ben jij toe aan een volgende stap? Wil je graag bijdragen aan het verzakelijken van de bedrijfsvoering van Liliane Fonds en MIVA? En zoek je zingeving in de doelen van je nieuwe werkgever?

De ideale kandidaat is iemand die in staat is om op zowel operationeel als strategisch analytisch niveau mee te denken met de organisatie. Je bent een inhoudelijk expert en verantwoordelijk voor zowel het financieel management als de ontwikkeling en uitvoering van planning & control. Hierbij werk je nauw samen met diverse leidinggevenden en de financieel medewerkers van IPP in het bijzonder. Je bent proactief, sociaal en communicatief sterk wat deze samenwerking ten goede komt.

Je bent analytisch en hebt goede adviesvaardigheden en overtuigingskracht en kunt goed omgaan met verschillende belangen en meningen. Je beschikt over een coachende leiderschapsstijl en bent een stevige gesprekspartner voor het MT. Je herkent jezelf in de volgende functie-eisen en de drie kernwaarden van Liliane Fonds: Openheid, verbinding en vertrouwen:

 • Relevante opleiding op het gebied van financieel management op HBO/ WO niveau.
 • Relevante werkervaring op gebied van financieel management
 • Analytisch en conceptueel vermogen om financiële processen goed en snel te kunnen overzien.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen en in staat deze te vertalen naar financiële beleidsvelden.
 • In staat planmatig, doel- en resultaatgericht te werken.
 • Affiniteit met ICT en uitgebreide kennis van ERP-systemen (Liliane Fonds werkt met Pluriform), PowerBI en Excel.
 • Goede communicatieve eigenschappen en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het Liliane Fonds en MIVA staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen en zien dat graag weerspiegeld in de samenstelling van het personeelsbestand. Kandidaten met een beperking worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel.

Aanbod

Voor de geschikte kandidaat beiden Liliane Fonds en MIVA:

 • Een dynamische baan in een organisatie die al 42 jaar een betere toekomst biedt aan kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.
 • Een gedreven team met hart voor de missie.
 • Een sfeervolle werkplek in een voormalig klooster met prachtige binnentuin in het hart van ’s-Hertogenbosch op 7 minuten lopen vanaf het Centraal Station.
 • Gedeeltelijk thuiswerken met thuiswerkvergoeding.

Liliane Fonds en MIVA worden bijna volledig gefinancierd door donateurs en kennen hun eigen arbeidsvoorwaarden, die marktconform zijn afgestemd op de ideële doelstellingen. Salariëring op basis van schaal 11 (maximaal € 5.431,34 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief 8% vakantietoeslag) bij een tijdelijk dienstverband met de intentie dit bij goed functioneren om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Daarnaast worden goede secundaire arbeidsvoorwaarden en ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling geboden.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand september 2022 af te ronden. De procedure start met een online gesprek met K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen twee gespreksrondes bij Liliane Fonds, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Liliane Fonds en MIVA hanteren een actief integriteit- en child safeguarding beleid. Alle medewerkers van het Liliane Fonds en MIVA ondertekenen de gedragscode en zijn verplicht zich hieraan te houden. In de gedragscode heeft de bescherming van kinderen specifieke aandacht. Alle medewerkers zijn verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Tijdens de sollicitatieprocedure vindt een referentie / integriteitscheck bij twee voorgaande werkgevers of opdrachtgevers plaats.

Geïntereseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met maandag 19 september a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-10452989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.