Expertrol in een ideële organisatie

's-Hertogenbosch
Organisatie |

Liliane Fonds

Op het kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken voor het Liliane Fonds en MIVA samen ruim 80 medewerkers in dienstverband en ruim 120 vrijwilligers. Sinds 2018 vormen Liliane Fonds en MIVA een personele unie.

Meer dan 65.000 kinderen met een handicap kregen in 2020 steun van het Liliane Fonds en MIVA. Liliane Fonds en MIVA maken voor hen mogelijk wat voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn en brachten een verandering op gang in hun leven. Een verandering die voor de meesten het verschil betekent tussen een leven in de marge en een leven met anderen en ruimte voor ontwikkeling. Van alle kinderen met een handicap woont 80% in de armste delen van de wereld. Dat is geen toeval want zij hebben zelden toegang tot onderwijs, gezondheidszorg of de arbeidsmarkt. Zij worden ook belemmerd door maatschappelijke uitsluiting en stigma’s. Zo leidt een handicap tot nog meer armoede en is de vicieuze cirkel gesloten.

Het Liliane Fonds en MIVA doorbreken die vicieuze cirkel en verbetert de levenskwaliteit en toekomstkansen van kinderen met een handicap. Liliane Fonds en MIVA maken hun leef-, speel- en leerwereld toegankelijker en dragen bij aan een samenleving waarin ze kunnen meedoen. Dit wordt altijd samen gedaan met lokale partners, die de situatie ter plekke kennen en het netwerk hebben om deze hulp zo goed mogelijk te bieden.

Functie | Coördinator Financiën

Het Liliane Fonds is voor de afdeling Bedrijfsvoering per direct op zoek naar een Coördinator Financiën die beschikt over sterke communicatieve en analytische vaardigheden.

Als Coördinator Financiën geef je leiding aan een team van 4 medewerkers. Je bent binnen dit team verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid, zoals bijvoorbeeld het voeren van gesprekken omtrent functioneren en persoonlijke ontwikkeling en fungeert als aanspreekpunt voor medewerkers met vragen en problemen. Zelf rapporteer je aan de Manager Bedrijfsvoering.

Als Coördinator Financiën ben je samen met je team verantwoordelijk voor het realiseren van de teamdoelstellingen en het leveren van een bijdrage aan het strategisch en tactisch beleid inzake het financieel management binnen de organisaties Liliane Fonds en MIVA. Je draagt er zorg voor dat je team stevig staat en zorgt samen met dit team voor een goede positionering en samenwerking binnen de organisaties. Daarnaast ligt je voornaamste focus op het verstevigen van financial control en het initiëren en implementeren van innovatieve projecten, zoals de implementatie van P2P.

Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het financiële management en de financiële administraties. Je zorgt ervoor dat de manager Bedrijfsvoering, de rest van het Management Team en andere betrokkenen op deskundige wijze worden geïnformeerd en geadviseerd. Dit doe je o.a. door middel van periodieke rapportages en financiële analyses. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen (intern en extern) op je vakgebied en draagt zorg voor optimalisatie en innovatie van processen binnen het eigen team en financiële processen binnen de organisaties. Als functioneel beheerder van Pluriform (met o.a. financiële administratie) ben je tevens verantwoordelijk voor het optimaal benutten van het systeem.

Analytisch communicatief met leidinggevende capaciteiten

Profiel

Je bent als leidinggevende in staat op inspirerende wijze richting en begeleiding te geven aan je team en de onderlinge samenwerking te stimuleren. Je weet kwaliteiten van medewerkers te herkennen en in te zetten en biedt ruimte voor ontwikkeling. Ook betrek je je team bij besluitvormingsprocessen om zo voldoende draagvlak te creëren voor besluiten en veranderingen.

Organisatie en afdelingsdoelstellingen zet je om naar een inspirerende visie op de rol van je eigen team. Je signaleert relevante trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied en de sector, ziet kansen en mogelijkheden en weet deze te vertalen naar het afdelingsbeleid en concrete doelstellingen voor het team.

Je bent sociaal en communicatief vaardig en werkt graag en gemakkelijk samen, eigenschappen die van belang zijn voor het onderhouden van in- en externe contacten, het deelnemen aan overleggen en het leiden van, of deelnemen aan, (team overstijgende) projecten. Je staat sterk in je schoenen; je durft tijdig besluiten te nemen, ook bij conflicterende belangen. Je straalt senioriteit uit en bent in staat om zowel je team als de organisaties vol zelfvertrouwen en overtuigingskracht te vertegenwoordigen.

Je herkent jezelf in de volgende functie-eisen en de vijf kernwaarden van het Liliane Fonds (gelijkwaardig, eenvoud, eerlijk en duidelijk, betrokken & professioneel en continu verbeteren):

 • Afgeronde opleiding op financieel/administratief gebied op minimaal HBO-niveau.
 • Aantoonbare leidinggevende capaciteiten.
 • Aantoonbaar competent op het gebied van samenwerken en adviseren.
 • Vaardig in het opstellen van (financiële) rapportages en analyses.
 • Kennis van en ervaring met planning- en control principes.
 • Analytisch en conceptueel vermogen om financiële processen goed en snel te kunnen overzien.
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken en projectleiderschap.
 • Kennis van actuele ontwikkelingen en in staat deze te vertalen naar financiële beleidsvelden.
 • In staat planmatig, doel- en resultaatgericht te werken.
 • Aantoonbare affiniteit met ICT en uitgebreide kennis van ERP-systemen en Excel.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en de Engelse taal.

Het Liliane Fonds en MIVA staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen en zien dat graag weerspiegeld in de samenstelling van het personeelsbestand. Kandidaten met een beperking worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel.

Aanbod

Liliane Fonds en MIVA worden bijna volledig gefinancierd door donateurs en kennen hun eigen arbeidsvoorwaarden, die marktconform zijn afgestemd op de ideële doelstellingen. Salariëring op basis van schaal 10 (maximaal € 4.673,16 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief 8% vakantietoeslag) bij een tijdelijk dienstverband met de intentie dit bij goed functioneren om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Daarnaast worden goede secundaire arbeidsvoorwaarden geboden.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V Management Search en is erop gericht om de benoeming in de maand april 2021 af te ronden. De procedure start met een gesprek in Veenendaal bij K+V met een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen eind april twee gespreksrondes bij Liliane Fonds, waarvan de exacte data zo spoedig mogelijk volgen. Het nemen van referenties is standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met maandag 19 april a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-10452989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Coördinator Financiën
Vast
32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.