Financieel controller voor Woningcorporatie De Goede Woning
Analytische samenwerker

Analytische samenwerker

Apeldoorn
Functie | Financieel controller

Ben jij een datagedreven financieel controller? Zit de PDCA-cyclus in je genen? Kent Excel geen geheimen voor je en werk je graag zelfstandig, hybride en zorg jij gewoon dat het klopt? Dan is de rol van financieel controller binnen de afdeling Bedrijfsvoering van De Goede Woning in Apeldoorn echt iets voor je.

De afdeling bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor de inrichting, verwerking en verantwoording op de financiële processen binnen de organisatie. Je komt te werken in het team Planning, Control en Informatie (PCI). Dit team is verantwoordelijk voor de planning- en controlcyclus en de informatievoorziening binnen de organisatie. Daardoor kunnen ambitie, doelstellingen en externe verantwoording tijdig en juist gerealiseerd worden met een optimale inzet van capaciteit en middelen.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarrekening, de (meerjaren)begroting en de tussentijdse (financiële) rapportages. Je verzorgt de vastgoedwaardering op markt- en beleidswaarde m.b.v. WALS / TMS.  Dit is de kern van de rol. Het is een data gedreven rol waarbij je veel werkt met Excel. Je gaat de rol overnemen van een collega, de overdracht is zorgvuldig.

Daarnaast stel je, of ontwikkel je je op het gebied van, de fiscale positie en verzorg je de aangifte vennootschapsbelasting (VPB) en BTW met een collega. Daarnaast help je mee diverse wet-, regelgeving en beleidskaders naar proces en organisatie te vertalen. Je toetst, analyseert en adviseert over investeringsbeslissingen. Je onderhoudt het financiële gedeelte van het ERP-systeem en je informeert en ondersteunt je collega’s bij het gebruik hiervan. Kortom, een rol voor een echte financieel professional die de PDCA-cyclus doorleeft en vanuit deze cyclus een bijdrage levert aan de performance van De Goede Woning.

Profiel
  • Je bent een pragmatisch en resultaatgerichte verbinder, die een eigen mening vormt op basis van waarneming en analyse.
  • Je bent beleidsmatig goed onderlegd, bent communicatief vaardig en geeft makkelijk gevraagd en ongevraagd advies.
  • Je werkt graag vanuit de PDCA-cyclus en bent continue op zoek naar verbeteringen.
  • Je spreekt anderen gemakkelijk aan en weet te overtuigen op grond van argumenten waarbij je de relatie niet uit het oog verliest.
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau op het gebied van financiën & control.
  • Idealiter specifieke kennis van jaarverslaglegging, fiscaliteiten (VPB/BTW) en vastgoedwaardering.
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij een woningcorporatie zou ideaal zijn.
  • Uitstekende digitale vaardigheden waarmee je de organisatie naar een hoger niveau weet te brengen.
  • Uitstekende kennis van Excel.

Communicatief Zakelijk Samenwerken Doelgericht Discipline Sturen Analyse Daadkracht Oordeelsvorming Onderzoeken Structureren Initiatief

Organisatie |

Woningcorporatie De Goede Woning

De Goede Woning is een betrokken wooncorporatie. Het is de oudste en grootste wooncorporatie in Apeldoorn en is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit particulier initiatief van een zeepfabrikant. Nog steeds zijn de kernactiviteiten van De Goede Woning het bouwen, beheren en verhuren van woningen.

De Goede Woning biedt betaalbare en kwalitatief goede woningen aan ruim 8000 huishoudens. Wonen is en blijft een belangrijk fundament in ieders leven en moet bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. Het is een belangrijke basis voor gelijke kansen in het leven. Ook ondersteunen we bewoners die hulp nodig hebben en dragen we bij aan de leefbaarheid van de omgeving. Dit doen we samen met collega’s en onze samenwerkingspartners.

Samen buurten is de rode lijn in ons ondernemingsplan. Samen zien we meer en bereiken we meer, leren we van elkaar en versterken we elkaar. Samen buurten doen we buiten, maar ook binnen. We investeren in een organisatiecultuur waarbinnen verschillende mensen vertegenwoordigd zijn en zich thuis voelen. Een mooie wooncorporatie waar maatschappelijk verantwoord ondernemen in de genen van de meer dan 70 medewerkers verankerd is. Voor deze fijne wooncorporatie die de komende jaren met hoge ambities verder bijdraagt aan de ontwikkeling van Apeldoorn als stad zoeken wij een financieel analist die samen met de collega’s zorgt voor goede financiële processen met toegevoegde waarde voor de organisatie. Iemand die zorgt dat de begroting en de jaarrekening klopt zodat de wooncorporatie kan doen wat ze moet doen.

Aanbod

Een baan met fijne collega’s. De primaire en secundaire voorwaarden zijn uitstekend en worden gerelateerd aan je ervaring en de snelheid waarmee je de rol volledig kunt invullen. De functie is nieuw, je neemt een aantal zaken over van een collega. Je kunt de rol samen verder vorm en inhoud geven, er is leer en ontwikkeltijd.

Kortom,
• Een professionele, informele werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling.
• Inschaling in de CAO Woondiensten, afhankelijk van ervaring.
• Een persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar zodat jij je kunt blijven ontwikkelen.
• Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid ontvang je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
• Een uitstekende pensioenregeling.
• Een collectieve zorgverzekering.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V. Het start met het insturen van je motivatie en cv. Hierna volgen bij voldoende aansluiting bij het profiel gesprekken bij K+V in Veenendaal (of digitaal) en twee rondes in Apeldoorn. We ronden na de zomer (of zo mogelijk eerder) af zodat je snel aan de slag kunt aan de Sleutelbloemstraat.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 438 73 326). Roel begeleidt deze opdracht. Ook als je even wilt sparren over De Goede Woning en de rol, bel gerust op. Leuk.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Financieel controller
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.