Vernieuwer met realisatiekracht

Amersfoort
Organisatie |

Onderwijsgroep Amersfoort

Onderwijsgroep Amersfoort biedt een opstap voor je leven

Een school is zo goed als de mensen die er werken. De Onderwijsgroep wil een aantrekkelijke werkgever zijn met betrokken en deskundige werknemers. Het is onze missie een werkklimaat te bieden waarbinnen betrokkenheid en ontplooiing centraal staan met als doel het verzorgen van uitstekend onderwijs. De afdeling HR werkt ondersteunend voor het primaire proces en stelt zich daarmee dienstverlenend, servicegericht en ontzorgend op naar de scholen.

De Amersfoortse Berg, ’t Atrium, Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het Trivium College, het Vathorst College en het Axia College vormen samen Onderwijsgroep Amersfoort. De scholen verzorgen openbaar voortgezet onderwijs in Amersfoort en omgeving, variërend van speciaal onderwijs tot categoriaal gymnasium.

Elke school van de Onderwijsgroep Amersfoort heeft zijn eigen identiteit en pedagogische, didactische werkwijze. De scholen werken nauw met elkaar samen om van elkaar te leren. Gezamenlijk streven we naar uitstekend onderwijs en innoveren we om de ontwikkeling van de leerlingen systematisch te bevorderen. Er werken circa 600 medewerkers binnen de onderwijsgroep.

De onderwijsgroep werkt vanuit waarderend perspectief, ondersteunen en inspireren elkaar bij het oplossen van vraagstukken die een bredere blik vragen en bouwen samen aan een kwaliteitscultuur.

Functie | HR Manager

In deze nieuwe rol adviseer je het College van Bestuur, de Directieraad en portefeuillehouders HRM over strategische organisatie- en ontwikkelvraagstukken.

Je vertaalt, in verbinding met stakeholders, strategie en ambities naar een strategische HR-agenda en zorgt voor verdere professionalisering van HR-beleid en HR-dienstverlening. Je bent een kritische sparringpartner en klankbord voor het College van Bestuur, de Directieraad en portefeuillehouders HRM op het gebied van ontwikkeling van HRM.

Op inspirerende en ontwikkelgerichte wijze geef je leiding aan de medewerkers van de afdeling en stuurt op efficiënte en effectieve HR-processen en dienstverlening. Je weet van wat eerst twee losse afdelingen waren, één nieuwe afdeling te smeden. Je brengt stakeholders bij elkaar en voert de regie bij organisatiebrede HR-projecten.

HR afdeling
De afdeling HR bestaat uit de Manager HR, twee HR-adviseurs en twee medewerkers Personeels- en Salarisadministratie. De Manager HR rapporteert aan het College van Bestuur. Met deze nieuwe functie willen wij de invulling van de strategische rol van HR in het waarmaken van de ambitie van de Onderwijsgroep borgen. Dicht op de ontwikkelingen en alert op tijdige en passende vertaling naar HR-dienstverlening.

Visie, Strategisch denken, Onafhankelijkheid, Vernieuwingsgericht, Impact, Invloed, Integriteit, Inlevingsvermogen, Omgevingsbewustzijn, Resultaatgerichtheid

Profiel | Vernieuwer met realisatiekracht

Vernieuwer

Jij durft met anderen nieuwe wegen in te slaan. Je hebt een visie op het HR vak en met gevoel voor de verhoudingen creëer jij makkelijk draagvlak voor nieuwe stappen en nieuwe inzichten. Dat durf je ook uit te dragen en voor te leven. Jouw vak-vaardigheden geven je daarvoor ook een goed podium. Je bezit de leidinggevende ervaring die maakt dat jij de andere verantwoordelijken ook snapt als het even niet lukt. Je creëert dan ruimte voor nieuw perspectief gaat het gesprek aan om daarna te kunnen versnellen. Je kunt belangen op een natuurlijke manier bij elkaar brengen. Houdt het strategisch overzicht en brengt samen.

Realisatiekracht

Je verandervaardigheden zorgen ervoor dat het niet bij beleid blijft. Mooi vertellen is één ding en belangrijk, maar vervolgens realiseren is je opdracht. Je weet de ander te beïnvloeden en het zelf te laten doen. Vanuit het waarderend perspectief; ondersteunen en inspireren. Implementeren is niet genoeg, draagvlak en gebruiksgemak en eigen overtuiging van de gebruiker, bepalen het succes van jouw werk. Je snapt weerstand en gaat niet duwen maar verleiden. Zoekt de dialoog op maar pakt ook door.

Je hebt een WO/HBO+ werk- en denkniveau. Bent een vakvrouw/man op HR-gebied, organisatie-inrichting, verander- en projectmanagement en cultuurprocessen. De digitalisering van HR-processen kent geen geheimen meer voor je. Onderwijs en/of publieke organisatie ervaring is prettig.

Aanbod

Een uitdagende functie bij een aantrekkelijke werkgever met een daarbij passend salaris binnen een professionele en ambitieuze organisatie. De functie is ingeschaald in salarisschaal 12 van de CAO-VO en kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Je standplaats is Amersfoort.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we ‘s middags verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op 9 juli. Het streven is de procedure voor eind juli, maar vooral met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden, passend bij de huidige omstandigheden.

Geïnteresseerd

Geïnteresseerd en gekwalificeerd voor deze mooie functie? Dan zien wij graag uiterlijk donderdag 1 juli jouw reactie tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Deze vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Johannes en Tamara graag bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd online een persoonlijke profielmeting te doen.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.