Vacature Airsoft Sport

coachend en tactisch leider

Geldermalsen
Functie | Interim Directeur

“Je kiest je opstelling. Haalt een paar keer diep adem. Opperste concentratie. Je laat je tactiek en techniek nog een keer door je hoofd gaan. Je training was goed. Dat kun je nu laten zien. Je teamgenoot knikt je toe. Je kijkt door je vizier. Nu is het moment.”

Tactiek, focus en snelheid. Bij airsoft word je uitgedaagd ze alle drie in te zetten. Op het juiste moment. In teamverband of alleen. Airsoft is een veelzijdige, voor iedereen toegankelijke sport en heeft op dit moment drie disciplines. Meer dan 22.000 leden beoefenen deze sport via de Nederlandse Airsoft Belangenvereniging.

De Nederlandse Airsoft Belangenvereniging (NABV) is opgericht voor de airsoftsport in al zijn verschijningsvormen. De NABV promoot en bevordert de belangstelling voor de airsoftsport in Nederland en behartigt de belangen van iedereen in Nederland die deze sport beoefent. Daarnaast ondersteunt, faciliteert en organiseert de NABV evenementen, trainingen en wedstrijden.

De sport kent op dit moment drie disciplines: parcourschieten, kaartschieten en re-enactment. Bij airsoft worden kwalitatief en technisch hoogstaande airsoftapparaten gebruikt. Van buiten realistische wapens, van binnen alleen geschikt voor het schieten met ongevaarlijke, lichte plastic balletjes die biologisch afbreekbaar zijn. Veiligheid staat centraal bij airsoft: oogbescherming is bij alle disciplines verplicht. Bovendien gelden er schotkrachtlimieten en een minimale schietafstand. Want naast realistisch en spannend, is en blijft airsoft een sport. Met respect voor het spel en elkaar.

De NABV zoekt een interim directeur die leiding geeft aan het bureau in Geldermalsen dat gevestigd is in het Nationaal Airsoft Centrum. De directeur legt verantwoording af aan het bestuur en is verantwoordelijk voor de volledige uitvoer van het jaarplan als afgeleide van het meerjarenplan en voor een plan voor de toekomst.

Opdracht | Heden en toekomst

Ben jij een ervaren interim Directeur? En de komende drie maanden – en wellicht zes maanden – 24/32 uur per week beschikbaar? We zoeken een ervaren directeur, die samen met het bestuur en de werkorganisatie het jaarplan 2021 verder uitvoert, de begroting 2022 maakt en een SWOT-analyse maakt van de NABV om de groei verder vorm te geven. Een mooie rol voor een energieke strateeg die van nature de balans heeft tussen taak- en mensgericht werken en heden & toekomst.

Profiel | Innovatief en coachend

De interim directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie van het bondsbureau in Geldermalsen. Hier wordt door ongeveer 9fte vol passie gewerkt aan de groei van de airsoftsport. In 2013 is het wettelijk toegestaan om airsoftapparaten te gebruiken voor trainings- en sportdoeleinden. Hierdoor kun je in Nederland nu de airsoftsport in al zijn disciplines beoefenen. De NABV wil iedereen de mogelijkheid geven kennis te maken met deze sport, op een verantwoorde en veilige manier. Wil je de airsoftsport beoefenen, dan is een lidmaatschap van de NABV een must. Alleen leden kunnen deelnemen aan sportieve evenementen, trainingen en wedstrijden. En alleen leden mogen airsoftapparaten in bezit hebben, vervoeren of gebruiken.

De organisatie is sinds de start gegroeid en komt nu in een volgende fase terecht. De interim directeur die wij zoeken is uiteraard verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en zorgt met de medewerkers voor uitvoering van het jaarplan 2021 en een uitstekende dienstverlening aan leden, belanghebbenden (commerciële evenementen organisatoren) en vrijwilligers. Daarnaast richt de directeur zich op de organisatie en ontwikkeling van het bureau en de medewerkers. In het najaar staat de ledenraad op de agenda en is de presentatie van het jaarplan en de begroting. Er is focus op de toekomst. Middels een SWOT-analyse en plan van aanpak moet de organisatie zich richten op de toekomst.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • ondersteuning, facilitering en organisatie van evenementen, trainingen en wedstrijden
  • actieve en doelgerichte marketing communicatie van de airsoftsport in Nederland
  • informatie en voorlichting geven aan leden en belangstellenden
  • belangenbehartiging van de aangesloten leden
  • continue zorg dragen voor een veilige en verantwoorde sport
  • contacten onderhouden met (inter)nationale airsoft organen
  • contacten onderhouden met de overheid en politiek
  • zorg dragen voor een goede werksfeer op het bureau met aandacht en gevoel voor medewerkers en de organisatie van het werk

Wij zoeken een directeur die ervaren is in het werken in een vereniging met leden en vrijwilligers. Die weet hoe je toegevoegde waarde biedt aan leden en die gewend is samen met medewerkers groei te realiseren. We zoeken een directeur die coachend is en sensitief voor de omgeving, die houdt van samenwerken en inventief te werk gaat. Het is een rol met veel verantwoordelijkheid waarin je de spil bent tussen leden, vrijwilligers, werkorganisatie en bestuur. Iedereen heeft hier zijn rol en jij zorgt voor focus en prioriteert. Vandaag, morgen en je geeft richting aan de toekomst.

Ervaren Professioneel Sportief Allround Verenigingservaring Huis-op-orde Prioriteren Financieel onderlegd Belangenbehartiger Mensgericht leider Coachend Innovatief Strateeg

Voorwaarden

Je bent per direct beschikbaar voor 24-32 uur per week. De opdracht is in eerste instantie voor drie maanden, met een mogelijkheid om nog drie maanden te verlengen.

Geïnteresseerd | Ben jij diegene met tactiek, focus en snelheid?

Ben je geïnteresseerd in deze interim functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie – inclusief uurtarief! – te uploaden. We sluiten op zondag 6 juni de reactietermijn. De gesprekken staan gepland op donderdagavond 10 juni in Geldermalsen.

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, 06 43873326.

Bij voldoende belangstelling sluiten we de reactietermijn eventueel eerder dus reageer snel.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Interim Directeur
Interim
24-32 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.