Rapporteert aan bestuur en toezicht

Rotterdam
Organisatie |

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam heeft drie belangrijke uitgangspunten voor (het gedrag van) alle medewerkers: aandacht voor elkaar, klantgericht en respect. In de patiëntenzorg, maar ook in andere diensten. Met elkaar wordt in een informele sfeer gewerkt aan kwalitatief hoogwaardige zorg en opleidingen. In dit middelgrote ziekenhuis zijn de lijnen kort en is veel ruimte voor zelfstandig werken en persoonlijke ontwikkeling.

Functie | Interne Auditor

Het ziekenhuis ziet de interne auditfunctie als een essentieel onderdeel van integraal risicomanagement. De Interne Auditor geeft samen met een medewerker vorm aan de derde lijn volgens het three-lines-of-defence model, met als doel het vormen van een onafhankelijk en professioneel oordeel ten behoeve van bestuur en toezicht. Interne Audit maakt deel uit van de afdeling Financiën & Informatie, die onder leiding van de Controller staat. Daarnaast bestaat de afdeling F&I uit een afdeling medische registratie en statusarchief, planning & control, financiële administratie, zorgverkoop en ziekenhuis informatie centrum.

Kerntaken van de Interne Auditor zijn:

 • Verantwoordelijk voor het opstellen van een auditplan met prioriteiten op basis van een risicoanalyse
 • Voert audits uit op de bedrijfsvoeringprocessen of ziet toe op de uitvoering van de audits
 • Bewaakt en toets de werking van de gehele administratieve organisatie van het ziekenhuis en doet op basis daarvan verbetervoorstellen aan de Controller
 • Adviseert en ondersteunt de Controller inzake de administratieve organisatie en beheersing van bedrijfsvoeringprocessen; heeft daarbij een initiërende en coördinerende functie
 • Signaleert trends en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving die een invloed hebben op de administratieve organisatie en interne controle en zet deze om in voorstellen voor strategie en beleid
 • Stelt periodiek rapportages op ten behoeve van de Controller en rapporteert in afstemming met de Controller aan de Raad van Bestuur, het managementteam en de Raad van Commissarissen
 • Draagt bij aan de ontwikkeling van het integraal risicomanagement voor het ziekenhuis
 • Heeft deskundige inbreng in projecten binnen het ziekenhuis, waaronder het verder optimaliseren en borgen van Horizontaal Toezicht.

De Interne Auditor heeft contacten met verschillende interne partijen: medewerkers Planning en Control, managers van Zorgeenheden en Beheerafdelingen, teamleiders en medewerkers van de financiële administratie en zorgadministratie, OR en de medische staf. Relevante externe partijen zijn accountants, zorgverzekeraars, Nederlandse Zorgautoriteit, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Belastingdienst, leveranciers van systemen, koepelorganisaties, verzekeraars en consultants.

zelfstandige onafhankelijke expert en adviseur

Profiel

In de positie van de Interne Auditor wordt gezocht naar een zelfstandige professional die niet alleen de gevraagde assurance levert, maar dit ook koppelt aan sterk ontwikkelde adviesvaardigheden om draagvlak te creëren en de organisatie mee te nemen in verbetertrajecten. De functie vraagt daarnaast ruime inhoudelijke werkervaring (op de terreinen risicomanagement, compliance, audit) om op het juiste abstractieniveau te oordelen en te prioriteren. De Interne Auditor heeft een sterke persoonlijkheid en het statuur c.q. natuurlijk overwicht om zijn of haar functie waar te maken in de organisatie.

De kandidaat van keuze voldoet (verder) aan de volgende eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau op het gebeid van bedrijfseconomie/accountancy/rechten, bij voorkeur aangevuld met compliance opleidingen die gericht zijn op de zorg.
 • Kennis van processen en ontwikkelingen binnen het ziekenhuis en binnen de gezondheidszorg. Inzicht in een complexe, professionele (ziekenhuis)organisatie.
 • Kennis op het terrein van methoden en technieken ten behoeve van het opstellen en uitvoeren van een planmatige aanpak voor het beoordelen van processen op risico’s en maatregelen ter beheersing
 • Affiniteit met geautomatiseerde gegevensverwerking en het beoordelen van de opzet en werking van geprogrammeerde systeemgerichte controles
 • Vermogen om ontwikkelingen op het eigen vakgebied te kunnen beoordelen op hun consequenties en bruikbaarheid. Niet alleen wet- en regelgeving van overheid, zorgverzekeraars en andere stakeholders wordt gevolgd, ook wordt aansluiting gehouden bij maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Ervaring met veranderingsprocessen, projectmanagement en business intelligence.
Aanbod

Aanstelling vindt bij voorkeur plaats op basis van een contract voor 32 uur per week, maar een contract variërend van 28-36 uur per week is bespreekbaar.

Het Ikazia Ziekenhuis biedt een uitdagende, afwisselende en brede functie in een prettige werkomgeving met een uitstekend salaris in FWG 70, maximaal € 6.752 bruto per maand op basis van 36 uur. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Dit betekent onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld ter hoogte van een maandsalaris. Daarnaast bouw je pensioen op bij PFZW en heb je naast vakantiedagen ook recht op PLB-uren.

Het ziekenhuis is goed bereikbaar zowel per fiets, auto als per OV (op loopafstand van metro- en busstation Zuidplein). Parkeren is geen probleem. Je hebt de mogelijkheid om met belastingvoordeel een fiets aan te schaffen. Ook kan je korting krijgen op een sportabonnement of de aanschaf van een tablet of telefoon.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand juni 2021 af te ronden. Je start begin juni met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen twee gespreksrondes bij Ikazia, waarvan de data zo spoedig mogelijk volgen.

Het nemen van referenties is standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met maandag 7 juni juni a.s. de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Emile Douma (06-10452989).

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken en ontvangen meer inhoudelijke informatie.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Interne Auditor
Vast
28-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.