Vacature Opella Leidinggevende behandel en expertisecentrum

Verbindend en ontwikkelgericht

Bennekom
Organisatie |

Opella

Opella staat bekend als één van de beste zorgorganisaties op de zuidelijke Veluwe. De naam Opella betekent ‘kleine dienst’ en we willen ‘groot’ zijn in het centraal stellen van de klant. Met zo’n 1.700 collega’s en 700 vrijwilligers leveren we kleine diensten om daarmee een groot verschil te maken voor onze klanten. Mensen willen hun eigen leven leiden. Wij ondersteunen met vakkennis en vanuit ons hart. Bij Opella ‘geven we thuis’ om thuis wonen mogelijk te blijven maken. Met onze vakkennis en kunde geven wij duidelijkheid over de keuzes die de klant kan maken om zijn of haar zorgvraag in te vullen. Met als doel dat mensen zich gezien, gehoord en ondersteund voelen.

Binnen de langdurige zorg biedt Opella de complete keten van thuiszorg tot en met revalidatie en herstel (GRZ) en services op het gebied van zorg, welzijn en wonen. Opella zet al haar diensten in om de klant en de professionele medewerker, als uitgangspunt in het bieden van kwalitatief goede zorg. We zijn op weg om te werken volgens het principe: één klant, één plan, één regisseur.

logo Opella
Functie | Leidinggevende Behandel & Expertisecentrum

Als leidinggevende van het Behandel & Expertisecentrum ben je verantwoordelijk voor begroting, inzet, contracten en de contacten met de locaties. Je gaat met je medewerkers en leidinggevenden zorg de dialoog aan over de inzet op de locatie. Er is geen ‘one-site-fits-all’; je helpt bij het vaststellen van de visie op zorg & welzijn als die er nog niet is of helpt bijstellen wanneer noodzakelijk. De visie is leidend voor de inzet. Dagelijks heb je contact met leuke, boeiende, en prachtige mensen; onze klanten en je collega’s! Je komt te werken voor en in een professioneel team (50 medewerkers, 35fte), bestaande uit artsen, psychologen, paramedici en maatschappelijk werker, ondersteund door medisch secretariaat en klantadministratie.

Opella kent een platte organisatiestructuur met korte lijnen, waarbij de zorg en zeggenschap daarover dicht rondom de klant wordt georganiseerd. In dit kader zijn bevoegdheden en verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie gelegd. Opella zet in op domein overstijgend werken. Een van de onderdelen binnen domein overstijgend werken die specifieke aandacht vraagt, is het terrein van preventie. Als brede maatschappelijke dienstverlener met een verscheidenheid aan expertises helpen wij onze klanten zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Huisartsen, wijkverpleegkundigen en casemanagers worden hierbij in toenemende mate vanzelfsprekende gesprekspartners van de behandelaren. Naast concrete behandeling gaan behandelaren ook steeds vaker expertmatige kennis aan anderen om de klant heen bieden.

In 2020 is er gestart met een transitie binnen het behandelcentrum, juist gericht op het versterken van de integrale kwaliteit van wonen en leven in onze zorglocaties en het verbeteren van de dienstverlening aan onze klanten in zowel de langdurige (thuis gevoel), de tijdelijke zorg (terug naar huis) en de extramurale zorg (thuis blijven waar kan). Als leidinggevende heb je een belangrijke, sturende rol in deze ontwikkeling om zo te komen tot een expertise centrum voor zowel advies, begeleiding als behandeling, waarbij over vakgroepen heen interdisciplinair wordt samengewerkt in thema’s, zoals voeding, revalidatie en wijkzorg.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur en maakt deel uit van het platform (leidinggevende) overleg. Je werk nauw samen met de medisch coördinator van de artsen.

Overwicht Ondernemend Netwerker

Profiel

De kandidaat van keuze voldoet aan de volgende eisen, waarbij ervaring in de (ouderen)zorg een belangrijke pre is:

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en een academisch werk en denkniveau
 • Je hebt aantoonbare integrale management ervaring en met het aansturen van zorgprofessionals, waarbij je rust en overwicht uitstraalt
 • Je hebt aantoonbare kennis van de wetgeving en financiering van het zorgstelsel
 • Je beschikt over kennis en ervaring in het zorgveld van de zorg zowel op gebied van langdurige zorg als de revalidatie en bij voorkeur de extramurale zorg
 • Je bent een strategische gesprekspartner en toegankelijke netwerker
 • Je bent open, dichtbij en makkelijk in de samenwerking en communicatie, terwijl je tegelijkertijd kunt zeggen waar het op staat
 • Je bent ondernemend, ontplooit initiatieven en werkt graag samen.
Aanbod

Opella biedt jou een uitdagende en op ontwikkeling gerichte positie waar je samen met enthousiaste en betrokken professionals bijdraagt aan mooie opgaven.

 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd van 32 tot 36 uur
 • Jouw salaris is conform de CAO VVT
 • Een open en inspirerende werkcultuur met ruimte voor eigen initiatieven en verantwoordelijkheden binnen je functie
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een fiscaal aantrekkelijk meerkeuzesysteem voor de voordelige aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, mobiele telefoon of sportschool abonnement
 • Flexibele werktijden en goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Standplaats is (overwegend) Bennekom.

Procedure

De procedure wordt begeleid door K+V en is erop gericht om de benoeming in de maand juli 2021 af te ronden. Je start met een gesprek in Veenendaal bij K+V voor een kennismaking naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen gespreksrondes bij Opella, waarvan de data zo spoedig mogelijk volgen.

Het nemen van referenties is standaard onderdeel van de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Geïnteresseerd

Wanneer deze functie je aanspreekt zien wij uit naar jouw reactie. Je hebt tot en met dinsdag 6 juli aanstaande de mogelijkheid om te reageren, met toezending van cv en motivatie, door onderaan op ‘Klik hier om te reageren’ te klikken. Voor vragen kun je contact opnemen met Emile Douma, 06 10452989.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken en krijgen nadere informatie toegezonden.

Let op! Bij voldoende geschikte kandidaten kunnen wij de reactietermijn eerder sluiten, reageer daarom snel!

Leidinggevende Behandel & Expertisecentrum
Vast
32-36 UUR

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.