Visionair die naast en achter de mensen staat en zonodig ervoor

Tiel
Organisatie |

Aquon

AQUON biedt vanuit haar deskundigheid dagelijks inzicht in de waterkwaliteit van de aangesloten waterschappen in het gebied Midden- en Zuid-Nederland. Samen werken ze aan schoon water. De laboratoria van AQUON staan nu nog in Tiel en Leiden; beoogd is om eind 2024 het laboratorium en organisatie op één locatie te centraliseren (Houten). De organisatie bestaat uit ongeveer 200 gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers, die samen het gehele proces verzorgen: van monstername tot en met onderzoek en advisering.

AQUON levert haar diensten voornamelijk aan de negen waterschappen en hoogheemraadschappen Aa en Maas, De Dommel, Schieland en Krimpenerwaard, Delfland, Rijnland, Hollandse Delta, Brabantse Delta, Rivierenland en de Stichtse Rijnlanden. Daarnaast werkt AQUON samen met en voor gemeenten, rijksoverheid en bedrijven. AQUON realiseert inzicht in de waterkwaliteit. Hiermee draagt zij bij aan een gezond en duurzaam watersysteem, nu en in de toekomst. AQUON werkt vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel.

Functie | Manager bedrijfsvoering

AQUON is een Gemeenschappelijke regeling van negen waterschappen, die verenigd zijn in het bestuur van de organisatie. Zij controleren deze gemeenschappelijke regeling als hoogste orgaan op enige afstand van AQUON, anderzijds zijn deze waterschappen de belangrijkste klanten van AQUON. In de governance zijn de waterschappen zowel eigenaar als opdrachtgever van AQUON.

De Manager Bedrijfsvoering heeft een cruciale rol binnen de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie-brede bedrijfsvoering aspecten Financiën, ICT, Communicatie, HR, Facilitair, Inkoop en KAM (kwaliteit, arbeid en milieu). De Manager Bedrijfsvoering is lid van het Management Team en een belangrijke adviseur en sparring partner van zowel het MT als de directeur.

Je staat ervoor om de organisatie vanuit integrale informatievoorziening te faciliteren, op koers te brengen en in control te houden, waarbij je ook de drijvende kracht bent achter de digitale transformatie van de dienstverlening van AQUON. Je hebt een visie op excellente dienstverlening en stelt de leden van je team (ongeveer 20 medewerkers) in staat om op een adequate wijze de primaire processen te ondersteunen vanuit hun afzonderlijke expertises. Je beweegt je soepel en effectief binnen je team en in de organisatie vanuit “het weten waar je het over hebt”. Jouw bijdrage aan de organisatie is van belang en die geef je vorm via de eerder genoemde subafdelingen, zowel strategisch, tactisch als soms operationeel.

De afdeling heeft behoefte aan visie en verbindend leiderschap, het in hun kracht zetten van medewerkers, stimulerend en enthousiasmerend. Dienend en coachend leiderschap past hierbij, je geeft vertrouwen en verantwoordelijkheid waar mogelijk en toont daarbij situationeel leiderschap. Je bent een sterke persoonlijkheid, netwerker en actief verbinder. Je zoekt daar waar mogelijk de samenwerking met collega’s.

Bedrijfsvoering als zodanig is altijd in beweging, dit vraagt om ondernemerschap. Denk daarbij aan kwaliteitssystemen (KAM; nieuwe NEN-normen), businesscontrol en blijvende ontwikkelingen op HRM en ICT-gebied.  Ook de vraagbehoefte van de klanten ontwikkelt zich voortdurend. Zo vormt AQUON zich steeds meer van een datagedreven organisatie naar een integrated service provider.

Bovengenoemde bewegingen vertalen zich ook naar projectmatige inzet van jouw medewerkers. Het vraagt erom aan de slag te gaan met de processen. Het vraagt visie, overzicht, delegatievermogen en doorzettingskracht, naast het in staat zijn om prioriteiten te stellen, open te staan voor signalen en deze weten te vertalen.

Als manager ben je in staat een goed team verder te ontwikkelen en te laten schitteren. Je weet je goed in te leven en te verplaatsen op verschillende niveaus, goed te analyseren, conclusies te trekken en te overtuigen. Als MT-lid voeg je waarde toe en ben je nadrukkelijk aanwezig. Je bent een verbinder en organisator met visie en overzicht, gestructureerd waar het moet en creatief waar het kan.

Je rapporteert aan de directeur.

Generalist Coach Verbinder Communicatief Helikopterview

Profiel | VERBINDEND VERMOGEN EN DOORZETTINGSKRACHT
  • WO-werk- en denkniveau met bijvoorbeeld een bedrijfskundige achtergrond
  • Relevante werkervaring als leidinggevende
  • Gevoel voor verhoudingen, communiceert gemakkelijk en is toegankelijk
  • Aantoonbare ervaren verbinder en inspirerend leider
  • Ervaring in veranderkundige vraagstukken en organisatieontwikkeling
  • Krachtige persoonlijkheid met overzicht, delegerend vermogen en doorzettingskracht
  • Daadkrachtig, ondernemend, resultaatgericht sturend
  • Organisatie- en bestuurlijk sensitief
  • Organiseert en structureert op natuurlijke wijze
Aanbod | verantwoordelijke functie bij een kennisorganisatie

Een zeer verantwoordelijke functie bij een kennisorganisatie met een maatschappelijk karakter. AQUON doet er toe, jij doet er toe. AQUON is vooruitstrevend, innovatief en ambitieus. Je wordt gehoord en laat je op een gezonde manier gelden. Je hebt veel formele maar ook informele invloed, je werkt op kracht, liever niet op macht. Goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, flexibele werktijden.

Geïnteresseerd | Ben jij de Manager Bedrijfsvoering voor Aquon?

Ben jij de persoon die wij zoeken? Geïnteresseerd en aantoonbaar gekwalificeerd voor deze rol? Dan zien wij graag uiterlijk 20 mei aanstaande je reactie tegemoet. Dat kan door je cv en motivatiebrief te uploaden bij ‘solliciteer direct’. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij de reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Helga Bijker, partner, 06 22698599. Natuurlijk is Helga bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.
Een TMA-analyse maakt deel uit van de procedure.

Manager bedrijfsvoering
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.