Manager Bedrijfsvoering & Control voor Stadsbank Oost Nederland

Bouwer die moeiteloos schakelt tussen diverse niveaus
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stadsbank Oost Nederland

Stadsbank Oost Nederland is dé uitvoeringsorganisatie, die sinds 1939 de schuldhulpverlening uitvoert in opdracht van 22 gemeenten in de regio’s Twente en Achterhoek. ‘Altijd in de buurt’ en vanuit verschillende locaties werkt Stadsbank Oost Nederland samen met de klant om haar/zijn financiële problemen op te lossen. De organisatie werkt nauw samen met ketenpartners aan oplossingen vanuit het besef dat schulden nooit alleen komen. Met als motto: ‘Samen lossen wij schulden op’.

Bij Stadsbank Oost Nederland werken 160 professionals in beschermingsbewind, bedrijfsvoering en in schuldhulpverlening (gebiedsteams). De Gemeenschappelijke Regeling Stadsbank Oost Nederland kent een Algemeen Bestuur (wethouders uit de aangesloten gemeenten) en een Dagelijks Bestuur (een vertegenwoordiging van de wethouders uit het Algemeen Bestuur) dat bestaat uit een voorzitter, vicevoorzitter en zes leden.

Voor meer informatie over Stadsbank Oost Nederland zie: https://stadsbankoostnederland.nl/

Functie

Manager Bedrijfsvoering & Control

Als manager Bedrijfsvoering & Control geef je leiding aan een grote variatie van expertisegebieden. Dertig professionals ondersteunen de teams in het primair proces in hun dienstverlening aan de klanten van de Stadsbank Oost Nederland. Het gaat om Financiën en Control, Kwaliteit, ICT en Applicatiebeheer, Beleid en Juridische zaken, HR, Communicatie en Facilitair. Je vormt samen met de managers Dienstverlening, Beschermingsbewind, de strategisch Adviseur en de Directeur het MT. Je rapporteert aan de directeur en bent een belangrijke adviseur en sparringpartner voor de leden van het Dagelijks Bestuur in je rol als concerncontroller.

Recent is de Strategische Agenda ontwikkeld, met de ambitie om de komende jaren met medewerkers en partners te bouwen aan de organisatie, die een moderne en integrale schuldhulpverlening biedt. Voor de afdeling Bedrijfsvoering & Control betekent dit de opgave om te komen tot een afdeling, waar meer integraal het primair proces wordt ondersteund. Bedrijfsvoering is daarbij het fundament waarop dienstverlening gebouwd wordt: betrouwbaar, mensgericht, financieel stabiel en in control. Stadsbank Oost Nederland is ambitieus en continu ontwikkelend, lerend en verbeterend. Het kan daarbij ook zijn dat de samenstelling van de afdeling de komende tijd verandert.

Ondernemend Verbinder Sturend Communicator Rechte-rug Helicopterview Netwerker

Profiel

Bouwer

Je bent als MT-lid mede verantwoordelijk voor deze mooie, betekenisvolle organisatie. Je krijgt energie van een organisatie in verandering. Vanuit je portefeuille draag je stevig bij aan de koers van de organisatie en de bijbehorende dienstverlening voor haar klanten., omdat het je de mogelijkheid biedt de strategie in de praktijk te vertalen. Je zorgt dat de strategie in praktijk wordt gebracht. Vanuit een helicopterview heb je oog voor de verschillende professionals en hun vakgebied en weet deze met elkaar te verbinden en in beweging te krijgen voor het gehele team. Met jouw drive, passie en inlevingsvermogen breng je de medewerkers verder en faciliteer je hen in hun professionele ontwikkeling. Je geeft richting en ruimt, je zorgt voor een klimaat waarin geleerd wordt en waar successen worden gevierd. Je schakelt gemakkelijk tussen in- en extern, tussen diverse niveaus, tussen verschillende vakgebieden en ketenpartners. Je brengt balans in mens- en resultaatgerichtheid.

  • HBO/WO-werk- en denkniveau met focus op financiën en control.
  • Je hebt ervaring als leidinggevende, waarbij affiniteit met het werken in een politiek/bestuurlijke omgeving een belangrijke pré is.
  • Je bent als controller krachtig in het omgaan met conflicterende belangen ook op bestuurlijk niveau.
  • Je herkent je in het persoonlijke leiderschap van een lerende organisatie met kernwoorden richting, relatie, ruimte, resultaat en rugdekking.
  • Je beschikt over een brede belangstelling voor en je bent nieuwsgierig naar de diverse taakvelden binnen bedrijfsvoering.
  • Je bent relatievaardig en in staat om duurzame en waardevolle netwerken op te bouwen in de regio.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden, omgevingssensitief, met een politieke antenne.

Aanbod

PAST DEZE BAAN BIJ JE?

Een prachtige functie bij een organisatie die ertoe doet. Een organisatie die opkomt voor kwetsbare mensen in de samenleving, waar je vanuit de bedrijfsvoering een bijdrage levert door het primair proces professioneel te faciliteren. Stadsbank Oost Nederland biedt een jaarcontract met de intentie om deze om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd (schaal 13 CAO Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties, 32 – 36 uur).

Procedure

Speed, Slow, Show

De procedure wordt begeleid door K+V en start met het insturen van je motivatie en cv. Daarna ontmoet je in korte rondes verschillende managers en collega’s uit de organisatie en de OR. Is er een goede ontmoeting en heb je Stadsbank Oost Nederland nieuwsgierig gemaakt? Dan gaan we verder met verdiepende gesprekken met de selectiecommissie. Transparant maar wel zo vormgegeven dat veiligheid en privacy geborgd zijn, met een duidelijk tijdspad en een mooie balans in de kennismaking tussen kandidaat en organisatie.

  • Speeddates waarin je kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennismaakt met jouw persoonlijkheid.
  • Slow: Een selectiegesprek met ruimte voor meer aandacht en diepgang.
  • Show  waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe je de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Beoogd is de procedure af te ronden in oktober.

Geïntereseerd

Wanneer deze positie je aanspreekt zien wij je reactie zo snel mogelijk -uiterlijk 1 oktober – tegemoet. Dat kan door onderaan bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Voor vragen kun je contact opnemen met Helga Bijker (06-22 698599) of Micha van Aart (06-4639 0312).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.