Manager Marketing en Communicatie voor Team Sportservice Haarlem

innovatief en veelzijdig
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Team Sportservice Haarlem

Team Sportservice is een team van bevlogen mensen met passie voor sport en een hoge maatschappelijke betrokkenheid. We zijn met bijna 300 medewerkers vanuit 17 kantoren actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Wij werken vanuit onze maatschappelijke missie; een gezonde, vitale en sociale samenleving waar in sport en bewegen vanzelfsprekend is en een gezonde leefstijl de standaard.

Team Sportservice streeft naar een gezonde, sociale en vitale samenleving waarin écht iedereen de kracht van sport en beweging benut.

Voor deze organisatie zoeken wij een manager marketing en communicatie! Een frisse, energieke en bevlogen professional.

 

Functie

Manager Marketing en Communicatie

Als Manager Marketing en Communicatie ontwikkel je in lijn met de organisatiedoelen de marketingcommunicatiestrategie en tactiek. Deze vertaal je door naar actieplannen. De externe doelgroepen waar je je op richt zijn enerzijds opdrachtgevers (gemeenten en onderwijs) en anderzijds de inwoners, partners en verenigingen. Zij zijn de spil in het realiseren van onze maatschappelijke missie; een gezonde, vitale en sociale samenleving waar in sport en bewegen vanzelfsprekend is en een gezonde leefstijl de standaard. Samen met ons sportieve marketing en communicatie team breng jij de actieplannen tot leven. Binnen Team Sportservice werken we met onze uitvoerende regiokantoren samen in horizontale werkgroepen op verschillende thema’s (zoals jeugd & onderwijs, verenigingen, kwetsbare groepen en beweegvriendelijke omgeving) en vakgebieden. Alle twaalf communicatiemedewerkers van de zeventien regiokantoren (verspreid over Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) werken met elkaar samen om de krachten te bundelen. Jij bent de aanjager van de kracht van samenwerking binnen deze groep. Je benut de ideeën en input en bewaakt de koers en uniformiteit van Team Sportservice. Je geeft leiding aan het marketing en communicatie team (senior medewerker communicatie en senior vormgever) van het Service Center in Haarlem (vanaf volgend jaar de SuikerCilo in Halfweg) en je rapporteert aan de Directeur Ontwikkeling & Strategie.

Samenwerken Ondernemerschap Servicegericht Omgevingssensitief Adviseur Communicatief Energiek Initiatief Professioneel Teamspeler Innovatief

Profiel

De rol is breed en divers. Jij bent de spil en eigenaar van alle marketing en communicatie en in samenwerking met de directeur Ontwikkeling & Strategie zorgen jullie voor de stippen op de horizon en zorg jij dat jullie daar komen met Team Sportservice.

 • Je werkt op basis van de marketing mix, de marketing funnel en klantreis. Je snapt dit principe en kunt daarom makkelijk uit het perspectief van de klant redeneren. Dit stel je centraal in je werk, altijd.
 • Je implementeert het “marketing denken” in onze uitvoering van het sportbeleid.
 • Samen met het team ontwikkel je een marketing en communicatiestrategie op basis van inzicht vanuit de marktoriëntatie. Deze onderzoek je en vertaal je naar heldere actieplannen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de klant- en partnertevredenheidsonderzoeken en je maakt gebruikt van de inzichten uit deze onderzoeken.
 • Je bent verantwoordelijk voor het re-framen van Team Sportservice als werkgever en pakt de arbeidsmarktcommunicatie op.
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne communicatie via de divers media.
 • Je benut je expertise om onze aanbestedingen en verantwoording te verrijken.
 • Je bent adviseur in de organisatie en helpt ook de verschillende onderdelen van Team Sportservice met hun marketing en communicatie vanuit een adviesrol.

Je beschikt over positieve energie, sprankelt en draagt de ambitie van Team Sportservice een warm hart. En daarnaast:

 • Beschik je over een afgeronde Hbo-opleiding in de richting van Marketing en/of Communicatie.
 • Heb je minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring.
 • Heb je je eerste stap in leidinggeven gezet of je beschikt over een paar jaar van informeel leidinggeven.
 • Werk je van nature makkelijk samen en kunt op positieve en constructieve wijze mensen meekrijgen.

Extra skills? Verborgen talenten? Laat het ons weten! We worden extra blij als je ons laat weten hoe jij deze competenties hebt ontwikkeld:

 • Samenwerken;
 • Ondernemerschap;
 • Klant– en omgevingsgericht handelen;
 • Coachend leidinggeven;
 • Innoveren;
 • Doelgericht communiceren.

Aanbod

We bieden je een salaris op basis van opleiding en ervaring ingeschaald in schaal 11 van de CAO sport. Je krijgt 24 vakantiedagen, pensioenopbouw, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Een sportief en gezellig team wacht op jou waar je op zijn tijd een goede derde helft mee speelt. Ook zorgen we voor een aantrekkelijk trainingsaanbod binnen onze eigen Team Sportservice Academy zodat je je ontwikkeld tot sterspeler binnen ons team. Naast het werk is er ook de mogelijkheid om samen te sporten in de vorm van bootcampgroepen en je kan deelnemen aan gezamenlijke hardloopevenementen.
Je start met een jaarcontract, uiteraard met uitzicht op een vast dienstverband.

Enthousiast geworden? En ben jij de versterking die wij zoeken? Als wij samen de overtuiging hebben dat er een match is, verwelkomen we je heel graag als nieuwe collega. Behalve een baan die er echt toe doet, kom je in een organisatie die sport en bewegen stimuleert en daarmee harten sneller doet kloppen. Je hebt veel regelruimte, vertrouwen en vrijheid. Als team zijn we zelf-organiserend, hebben we een pionierscultuur, geven we elkaar feedback en staan voor elkaar.

Procedure

Team Sportservice wordt begeleid door K+V in deze werving & selectie procedure. Het streven is om voor de herfstvakantie de procedure af te ronden. Het begint met het insturen van een motivatie en CV. K+V en Team Sportservice bekijken samen de reacties en nodigen een aantal mensen uit voor een eerste ontmoeting in Haarlem.

Geïntereseerd

Ken jij mensen voor deze rol? Attendeer ze op deze vacature. Ben jij de nieuwe manager markting & communicatie? Dan zien we graag je reactie tegemoet, uiterlijk 26 september.  Reageer dan snel door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema, partner K+V (06-4387 3326). Roel begeleidt deze opdracht. Bel gerust op om even te sparren over de rol en je vragen te stellen. Gewoon doen.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.