Manager, met aandachtsgebied maatschappelijk werk voor Farent
Verbindende manager, met spankracht
Organisatie |

FARENT SOCIAAL WERK

Farent is een organisatie voor sociaal werk in de stad Den Bosch en regio Midden-Brabant en de Meijerij. 260 Medewerkers en ruim 900 vrijwilligers werken in onze organisatie, die zich kenmerkt door een open en informele sfeer.
Farent is sterk in sociaal werk en biedt ondersteuning bij het dagelijks leven, variërend van buurtondersteuning tot en met individuele hulpverlening. Farent bouwt samen met bewoners aan zelfredzaamheid en stevige sociale netwerken in leefbare buurten, zoals relaties, financiën, meedoen in de samenleving, kinderen veilig opvoeden, mantelzorgen of huiselijk geweld. Een breed palet aan dienstverlening.
De medewerkers staan naast de bewoners en cliënten en helpen hen met alle mogelijke vragen. Preventief, signalerend, zichtbaar en aanwezig voor individuen, groepen en buurten. Met als doel: het versterken van mensen in hun dagelijks leven.
Medewerkers merken op wat er speelt en gaan daar enthousiast mee aan de slag. Efficiënt, zodat bewoners / cliënten niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Transparant, zodat iedereen weet wat werkt. En innovatief, inspelend op de kansen van morgen. Farent werkt intensief samen met gemeenten en andere organisaties en hun professionals in het sociaal domein.

Kernwaarden zijn: nabij, verbindend, open en respectvol, klantgericht en betrouwbaar, samen ontwikkelen en leren, commitment, veranderbereid, lef, oplossingsgericht en ondernemend.

Logo Farent voor vacature
Functie | Manager, met aandachtsgebied maatschappelijk werk

Doel van de functie

Als manager ben je verantwoordelijk voor accountmanagement (richting opdrachtgevers en samenwerkingspartners), voor functionele, en/of hiërarchische aansturing van medewerkers/teams en voor de kwaliteit en inhoudelijke doorontwikkeling van de dienstverlening van Farent (het portfolio).

Organisatorische positie

Als manager rapporteer je aan de bestuurder of directeur. Als lid van het managementteam ben je medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het strategische beleid van de organisatie. Daarnaast ben je integraal verantwoordelijk voor de resultaten van je teams, kwalitatief en financieel.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je geeft (in)direct leiding aan en bent verantwoordelijk voor de teams van professionals (social workers) die op locatie bij verschillende gemeenten werkzaam zijn.
 • Je geeft functioneel leiding aan teams, waarbij de medewerkers in dienst zijn van samenwerkingspartners.
 • Je stelt richtinggevende kaders op en faciliteert professionals zodanig, dat zij daardoor hun werkzaamheden beter uitvoeren.
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor lokale en/of organisatiebrede projecten.
 • Je bent accounthouder voor vier gemeenten in de regio (Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Oisterwijk, Maasdriel en Altena).

Schakelvermogen Alert Teamspeler Netwerker Ambitieus Ondernemend Innovatief Communicatief Helicopterview Energiek Resultaatgericht Pro-actief Nieuwsgierig Mensgericht Inspirerend

Profiel
 • HBO+/academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een managementopleiding.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in het leiding geven aan (teams van) professionals.
 • Kennis van en ervaring met algemeen maatschappelijk werk .
 • Kennis van en ervaring met programma-, proces-, verandermanagement; kan strategie en visie omzetten in beleid en praktijk, hands-on.
 • Ervaring met accountmanagement en een bedrijfsmatige aanpak, met financieel inzicht.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (presenteren, offreren en rapporteren).
 • Verbindend in samenwerken en onderhandelen.
 • Ruime ervaring in het maatschappelijk middenveld en/of lokale overheid.
 • Inzicht in en visie op ontwikkelingen in het sociaal domein.
Aanbod | Een prachtige positie in een ambitieuze organisatie

Een prachtige positie in een ambitieuze organisatie. Afhankelijk van kennis en ervaring, een salaris dat past bij deze opgave (volgens de CAO Sociaal Werk). 24 uur per week, met een optie tot 36 uur. Schaal 12.
Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eigen loopbaanbudget om zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden vorm te geven. Het is een structurele functie, die start met een aanstelling voor één jaar. Farent wil in de samenstelling van haar team graag een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. Kandidaten die daaraan een bijdrage leveren, worden van harte uitgenodigd te reageren.

Procedure

De begeleiding van deze werving- en selectieprocedures is in handen van K+V. De procedure start met het insturen van je motivatie en cv. Daarna een kennismaking met K+V naar aanleiding van je kandidatuur, hetzij live, hetzij digitaal. Hierna volgen, bij geschiktheid, een gesprek met de sollicitatiecommissie en adviescommissie van Farent. De planning is erop gericht om in juni de manager te benoemen.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je uiterlijk zondag 23 mei aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Helga Bijker (06 22 69 85 99).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd vooraf een korte online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager, met aandachtsgebied maatschappelijk werk
vast
24 uur per week, met een optie tot 36 uur

SOLLICITEER DIRECT