Verbindende en ondernemende organisator

Amsterdam
Organisatie |

Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP)

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) komt op voor de belangen van venture capital (VC) en private equity (PE) partijen in Nederland. Zij heeft meer dan 100 aangesloten participatiemaatschappijen, waarvan circa één derde venture capitalist, die bij elkaar deelnemen in 2.100 bedrijven in Nederland. Hiermee vertegenwoordigt zij meer dan 380.000 werknemers in Nederland. De organisatie bestaat uit acht zeer betrokken en vakkundige collega’s. De voorzitter van deze organisatie is Annemarie Jorritsma.
Het kantoor van de NVP is in Amsterdam gevestigd.

Functie | Manager NVP Academy

Dit is een droomfunctie waarin je mag groeien. Je hoeft nog niet alles te zijn. Je kunt je ontwikkelen in een kleine organisatie met vakmensen die een van de meest boeiende sectoren in de economie met hart en ziel vertegenwoordigen. Je hebt affiniteit met financiering, met training en ontwikkeling, wellicht met HR in bredere zin. Je bent een organisator, je houdt van bouwen en je hebt oog voor kwaliteit. Je legt makkelijk contacten met professionals en helpt hen om de training tot een succes te maken. Je helpt en ondersteunt de sector in haar professionalisering.

Je werkt veelal vanuit het kantoor in Amsterdam. Het team bestaat uit acht mensen, is collegiaal, informeel en inhoudelijk. Het is een mooie mix tussen zelfstandig werken en samen werken. Je bent een zelfstarter, initiatiefrijk en tegelijkertijd in harmonie met de omgeving.

Je hebt een Universitaire studie of HBO afgerond, minimaal 5 jaar werkervaring. Ervaring in de financiële sector is een pré, affiniteit met investeren en alles wat daarbij komt kijken is belangrijker. Goed als je ervaring hebt met organiseren, projectmanagement, event management of community building.

Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler

Betrokken Inspirerend Charmant Slim Initiatiefrijk Verbinder Lerend-vermogen

Profiel | SERVICEGERICHT REALISEERDER

De private equity en venture capital sector is voortdurend in beweging. Daarom is de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) altijd bezig met ontwikkeling van zowel startende investment managers en adviseurs als met ervaren professionals. Toegang tot de NVP Academy is een van de redenen waarom investeerders lid worden van de NVP.

Het NVP Academy programma is uitgebreid. Het bestaat onder andere uit een 5 daagse ‘essentials’ training, meer dan tien tweedaagse advanced trainingen en een beleidsmedewerkersdag voor ministeries en toezichthouders. De onderwerpen van het advanced programma lopen sterk uiteen; van ondernemingswaardering tot waardecreatie en verantwoord investeren. In 2020 is ‘het webinar’ aan het trainingsaanbod toegevoegd. Elke twee weken verzorgt een professional een online training van een uur over een hot topic. Jaarlijks doen vele honderden mensen mee aan de trainingen en webinars. De trainingen worden door leden zeer gewaardeerd. Niet verrassend, want zij worden gegeven door de beste specialisten uit de industrie. Kortom: van professionals voor professionals!

Je wordt de drijvende kracht achter de NVP Academy. Je zet de agenda, denkt mee over de inhoud, legt contacten met de sprekers, bent het aanspreekpunt voor de deelnemers en bewaakt de kwaliteit. Het aantal leden van de NVP groeit en daarom is er ruimte om het curriculum uit te breiden. En er is ruimte voor nieuwe activiteiten, bijvoorbeeld ontwikkeling van trainingen in vaardigheden en soft skills, en voor het organiseren van een event om de sprekerscommunity in het zonnetje te zetten en te versterken. Je werkt nauw samen met een collega die alle administratie en faciliteiten van de NVP Academy verzorgt.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Signaleren van trends in het investeringsvak en in de maatschappij en deze vertalen naar praktische formats, curricula en topsprekers voor trainingen. Dit doe je niet alleen, je werkt samen met de NVP Academy Commissie, waarin (geassocieerde) leden van de NVP met je meedenken, en in samenwerking met collega’s op het NVP bureau.
 • Ontwikkelen, plannen en organiseren van trainingen en workshops.
 • Inhoudelijk voorbereiden van de trainingen met sprekers.
 • Evalueren van trainingen en zorgen dat suggesties voor verbeteringen worden opgevolgd, we streven altijd naar een 8.
 • Versterken van de groeiende sprekers community door het organiseren van een sprekersevent en een periodieke NVP Academy nieuwsbrief.
 • Communicatie over de NVP Academy op de NVP website en in de NVP Nieuwsbrief in samenwerking met collega’s.
 • Kiezen van trainingslocaties en maken van afspraken over arrangementen.
 • Samenstellen NVP Academy (jaar)kalender en begroting voor de NVP Academy.
 • Vaak doe je ook de ontvangst op de locatie, om sprekers en deelnemers te ontmoeten: je bent het gezicht van de NVP Academy.
Aanbod

Een zelfstandige baan met veel ruimte en mogelijkheden in een boeiende wereld. De functie is voor 28 -32 uur per week en de NVP biedt een passend arbeidsvoorwaardenpakket. Een combinatie met andere, niet conflicterende werkzaamheden is mogelijk.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure is speed, slow en show.  Je schrijft je motivatie en stuurt deze met je CV in. Wij kiezen een aantal kandidaten uit voor speeddates. Is er een goede ontmoeting? Dan gaan we verder. Na iedere ronde maken we een keuze.

 • Speed op maandag 5 juli waarin je in twee korte gesprekken met de mensen van de NVP kennis maakt en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.
 • Slow op dinsdag 6 juli waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.
 • Show op vrijdag 9 juli waarin je je toegevoegde waarde voor de NVP en de Academy laat zien.

Heb je vragen over het proces dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, uiterlijk dinsdag 29 juni, te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326) en Johannes Arets (06 10 26 04 80), zij begeleiden deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Manager NVP Academy
vast
28-32 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.