Verbinder die schakelt en realiseert

Landelijk
Functie | Interim Manager Onderwijs

Kinderen zijn de toekomst van onze maatschappij. De vraag die speelt is of wij hen ook echt voorbereiden op hun en onze toekomst. In een hoog tempo vinden op diverse terreinen veranderingen plaats, binnen het onderwijs en in onze maatschappij. De ontwikkeling naar een open digitale samenleving is een van die grotere veranderingen die nu plaatsvindt.

Dat vraagt van scholen in te spelen op toekomstgericht onderwijs. Het samenwerken in een professionele leergemeenschap lijkt daarvoor een kansrijke richting. Onderwijskundig leiderschap met de focus op het voortdurend verbeteren van het onderwijs en stimuleren van ontwikkeling, van leerlingen en medewerkers, binnen en buiten de school.

Regelmatig krijgen wij de vraag om interim posities binnen het onderwijs te vervullen. De opdrachten lopen uiteen van vervanging van directie of teamleiderschap, tot onderwijskundige ontwikkelingen en het doorvoeren van cultuurveranderingen. De ene keer midden in het primaire proces en de andere keer vanuit bedrijfsvoering of staf. K+V gelooft in breed kijken en doen. Dat betekent dat wij werken voor alle sectoren binnen het onderwijs. Van PO, SO, VO tot MBO, HBO en WO. Het team onderwijs bestaat uit 4 adviseurs, Tamara Wijnja, Gerard Van Rij, Johannes Arets en Martine van der Velpen. Zij worden ondersteund door Williene van Dijk.

We hebben een uitgebreid netwerk van interim managers maar willen ook zelf altijd nieuwsgierig blijven naar nieuwe mensen en perspectieven. Daarom komen we graag in contact met interim managers die binnen het onderwijs werken of managers die binnen het onderwijs al flink wat meters hebben gemaakt en het interim vak overwegen.

Hebben wij in het verleden al kennisgemaakt maar elkaar al geruime tijd niet gesproken of gezien? Dan zijn we benieuwd naar wat je de afgelopen jaren allemaal hebt gedaan.

Opdracht

Profiel | Verbinder die schakelt en realiseert

Sterke verbinder

Je bent sensitief, mensgericht en ondersteunt graag anderen. Je voelt je betrokken bij de opgave waar jouw opdrachtgever en het onderwijs voor staat. Met passie en energie kan je de stappen die moeten worden genomen overbrengen. Je bent altijd geïnteresseerd in de ander, in jouw omgeving en de mensen om je heen. Je erkent en herkent het fundament dat er ligt en gebruikt dit om de mensen in de organisatie verder met elkaar te laten bouwen, ook als jij de organisatie weer hebt verlaten.

Schakelen en realiseren

Je vindt het leuk om processen te sturen en schakelt graag op allerlei vlakken, van strategisch naar tactisch, van tactisch naar operationeel. De ene keer proactief en ondernemend, de andere keer meebewegend en servicegericht. Je houdt van de dynamiek dat elke dag anders is, en lijkt te zijn, dan vooraf bedacht. Vol zelfvertrouwen pak je jouw eigen domein en weet je goed welke rol je moet vervullen. Daarbij overzie je de complexiteit van het werk en leg je de juiste verbanden.

Je organiseert slim en handig en wilt daadwerkelijk stappen maken. Soms met een kleine omweg maar altijd doelgericht. Je snapt het onderwijs en wat er nodig is om verandering en vernieuwing te realiseren. Je geeft kop en staart aan zaken en bewaakt het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt.

Sensitief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Betrokken Inspirerend

Voorwaarden

Geïnteresseerd | Kennismaken?

Ben jij naar aanleiding van bovenstaande geïnteresseerd om een keer (hernieuwd) kennis te maken? Te onderzoeken hoe we elkaar kunnen helpen en versterken?  Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Gezien de vakantieperiode verwachten we begin/midden augustus de (online) ontmoetingen te kunnen plannen. Later kan ook altijd.

Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) en Martine van der Velpen (06-5060 3351).

Interim Manager Onderwijs
Interim

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.