MBO adviseur voor Stichting COG

Wendbaar & Nieuwsgierig
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

MBO adviseur

Als mbo adviseur kom je te werken in een jong, enthousiast Adviesteam van 11 collega’s die professioneel samenwerken. Dit uit zich onder andere in een gezamenlijk scholingstraject van de adviseurs en het verder vormgeven van de dienstverlening aan verschillende partijen binnen de organisatie, van studenten, onderwijsteams tot en met het College van Bestuur. Niet alle werkwijzen staan vast. Er is een mooie fase aangebroken waarin je als adviseur mee kan denken, mee kan bewegen en mee kan bouwen. Het Adviesteam heeft ook aandacht voor elkaar, onderneemt activiteiten samen en plant een internationale studiereis. Het Adviesteam komt wekelijks bij elkaar en werkt ook op de onderwijslocatie(s) en op afstand. Met een verhuizing voor de boeg is er een mooie uitdaging: verbinden en in contact blijven met elkaar.

Het Adviesteam heeft vier inhoudelijke gebieden: algemeen beleid, kwaliteit, onderwijsontwikkeling en examinering. Het Adviesteam adviseert het College van Bestuur, de directie en ondersteunt onderwijsteams. Als mbo adviseur adviseer en signaleer je bij probleemstellingen, communiceer je de uitgangspunten van de organisatie en ontwikkel je beleid. Je adviseert het College van Bestuur en de locatiedirectie actief over benodigde verbeteringen in MBO gerelateerde processen. Je stemt doelen en beleidsvoorstellen af met de locatiedirectie en werkt deze uit naar kaders en richtlijnen voor implementatie. Je bent op de hoogte of ontwikkelt je hierin op korte termijn, van interne en externe ontwikkelingen en wet- en regelgeving op het gebied van onderwijs en geeft hierin proactief advies. Je ondersteunt onderwijsteams bij het uitvoeren van vastgesteld beleid. Je schakelt dus continu op de verschillende niveaus en ondersteunt daar waar de vragen liggen. Op het ene moment werk je met een docent, dan met een directeur en dan een examencommissie.

Ontwikkelen, vernieuwen en kennis delen vormen een belangrijk onderdeel van de functie. Je doet voorstellen voor vernieuwing en verbetering van het onderwijs, onderwijslogistieke processen en/of andere beleidsterreinen. Je levert inhoudelijke en verdiepende bijdragen aan kennisontwikkeling en kennisopbouw binnen de instelling op het gebied van onderwijsontwikkeling. Je neemt deel aan netwerken, conferenties of werkgroepen, gericht op het opbouwen en delen van kennis.

We zijn op zoek naar een mbo adviseur die een aanvulling kan zijn op het Adviesteam. Hierbij hoef je zeker niet alles te kunnen. Dus ben jij de mbo adviseur die graag adviseert bij probleemstellingen en hou je ervan om casussen uit te pluizen? Of ben je juist de mbo adviseur met een creatief brein die het Adviesteam kan ondersteunen en verder kan helpen met innovatieve ideeën? Of ben je juist de mbo adviseur die graag beleidsstukken schrijft en redigeert? Iemand die ingewikkelde materie zoals wetgeving kan omschrijven tot een helder en leesbaar document? We komen graag met je in contact!

Profiel

Adviseur met een frisse blik
Je bent de adviseur die binnenkomt met frisse energie. Je ziet kansen en mogelijkheden. Collega’s zien jou als een pro actieve collega. Je bent inventief en innovatief en dat steekt aan. Je weet collega’s in de organisatie mee te nemen in veranderprocessen en stimuleert om samen op een creatieve manier verder te komen. Je gelooft echt dat samen beter is dan alleen.

Wendbare en daadkrachtige netwerker
Als adviseur sta je stevig in je schoenen, ben je daadkrachtig waar nodig. Op een natuurlijke manier ga je met hindernissen om en schakel je makkelijk in verandertrajecten. Jij bent wendbaar, je bent in staat om soepel te bewegen tussen de verschillende organisatieonderdelen met hun eigen belangen zonder daarbij de organisatie-brede focus uit het oog te verliezen. Je bent flexibel. Geen dag hoeft voor jou hetzelfde te zijn. Je bent klaar voor verschillende vragen vanuit de organisatie. Je kan prioriteiten stellen en de juiste focus aanbrengen. Je werkt graag met deadlines. Daar krijg jij energie van!

Je hoeft geen ervaring te hebben in het Mbo, maar wel je moet wel nieuwsgierig zijn naar het Mbo.

Over de organisatie

Stichting COG

Stichting COG (Stichting Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden) is een unieke onderwijsinstelling vanwege het feit dat binnen deze stichting scholen voor voortgezet onderwijs, volwassenonderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en diverse private contractactiviteiten onderwijs verzorgen. Stichting COG heeft zeven unieke scholen verdeeld over vier plaatsen (Ede, Veenendaal, Arnhem en Velp).

Deze functie valt onder de Mbo-tak van Stichting COG waarin het de missie is om studenten op te leiden tot vakbekwame, nieuwsgierige en flexibel inzetbare professionals, die zich professioneel én persoonlijk blijven ontwikkelen om met veranderingen mee te kunnen bewegen. Gepersonaliseerd leren speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom is het onderwijs kleinschalig georganiseerd en gestructureerd. De schoollocaties Astrum College, Dulon College en Technova College profileren zich ieder op hun eigen wijze.

Aanbod

Als Mbo adviseur bieden we je een geweldige kans binnen een organisatie volop in ontwikkeling en steeds weer gericht op vernieuwing. Een fijne omgeving om in te werken! Als Mbo adviseur bepaal je je eigen agenda. Hybride werken en op locatie werken is beide mogelijk.Een dienstverband van 0,6 fte tot 1 fte is bespreekbaar. In de meeste schoolvakanties ben jij vrij! Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring volgens de geldende cao-mbo maximaal in schaal 11 met een maximum van € 5.018,- op basis van een fulltime dienstverband.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we ‘s middags verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op maandag 4 juli. Het streven is de procedure voor eind juli af te ronden, maar ook met zorg en veiligheid voor iedereen en passend bij de huidige omstandigheden.

Geïntereseerd

Samen bouwen en iets betekenen voor het MBO?

Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd? Wil je graag samen met het Adviesteam gaan bouwen, maar heb je nog een vraag voordat je gaat solliciteren? Neem dan contact op met Tamara Wijnja van K+V en ze organiseert een koffiemoment bij het Adviesteam, zodat je al je vragen kan stellen!

Ben je al overtuigd en wil je graag solliciteren? Dan zien wij graag uiterlijk 29 juni jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) Natuurlijk is Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.