Opleidingsmanager Entree voor ROC van Amsterdam
Ambassadeur van kansengelijkheid
Organisatie |

ROC van Amsterdam

Het ROC Amsterdam is een onderwijsorganisatie waar ruim 180 nationaliteiten iedere dag welkom zijn en samen leren, ook van elkaars verschillende achtergronden. Voor iedereen geldt hetzelfde respect en elke collega draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten voor de inclusieve samenleving. Elke dag streven naar het allerbeste onderwijs. Gaan mee met nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij en vernieuwen waar nodig. Altijd in een sfeer van vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Kijken waar het beter kan en dit vervolgens ook veranderen. Dat hoort bij een organisatie die beroepspraktijk ademt.

Functie | Opleidingsmanager Entree

Voor het ROC van Amsterdam zoeken we voor MBO College West een opleidingsmanager Entree.
Als opleidingsmanager ga je leidinggeven aan het team van Entree. Dit team verzorgt opleidingen op niveau 1 (Entree) en niveau 2, zowel BOL als BBL. Binnen het team is de passie voor gedifferentieerde doelgroep voelbaar. Gedreven om de student, die soms ook extra zorg en ondersteuning nodig heeft, op te leiden voor sectoren die in de huidige maatschappij onder druk staat en meer aandacht verdient. Als opleidingsmanager ben je ambassadeur voor het Entree, intern en extern. Je bent je er altijd bewust van dat het binnen het Entree soms iets anders gaat. Als opleidingsmanager stuur je op kwaliteit van het onderwijs, ben je een verbinder en houd je het resultaat vanuit je integrale rol in de gaten. Je kan coachend leidinggeven aan een taakvolwassen team en benut de kracht van het team.

De functie van opleidingsmanager is een veelzijdige en uitdagende functie, waarin het van belang is prioriteiten te kunnen stellen en focus aan te brengen. Je valt direct onder een directielid, maakt deel uit van het managementteam en werkt actief mee aan de koers van het MBO College West. Samen met het team ga jij de volgende stap zetten in het verder ontwikkelen van betekenisvol, toekomstgericht onderwijs. Dit doe je door onder andere de komende jaren een aantal uitdagingen aan te gaan:

  • Je representeert het team binnen alle gremia en vertegenwoordigt Entree binnen het College.
  • Je blijft opkomen voor Entree, intern en extern. Daarbij werk je graag samen, leg je de juiste verbindingen en zorg je als ambassadeur voor succesvolle samenwerkingen. Met het MT, MBO 2, LEC, ROC OP MAAT, gemeente, UWV, MBO Raad en andere ROC’s.
  • Bouwen aan teamontwikkeling van het diverse en zelforganiserende team.
  • Jaarcyclus opstellen, volgen en borgen. Monitoring van procesmatig en cyclisch werken.

Cultuursensitief Toegankelijk Energiek Coachend Nieuwsgierig Vertrouwen Betrokken Moedig Inspirerend

Profiel | Nieuwsgierige en moedige leider

Sturen en ruimte geven
Een zichtbare en bereikbare leider, dat ben jij. What you see is what you get! Je bent consistent en transparant. Mensen weten wat ze aan je hebben. Je zorgt dat mensen op de hoogte zijn en betrekt het team waar het kan bij het nemen van beslissingen. Je bent helder in je communicatie en geeft vertrouwen. Ook geef je ruimte waarbij je makkelijk delegeert en de expertise van anderen aanmoedigt. Je inspireert medewerkers zich verder te ontwikkelen om uiteindelijk het Entree naar een hoger plan te kunnen brengen.

Nieuwsgierig en moedig
Jij stelt de vraag onder de vraag. Nieuwsgierig en bedachtzaam op de momenten dat het nodig is. Je bent gericht op samenwerking en het behalen van resultaten. Daarbij ga je altijd uit van gelijkwaardigheid, waarbij fouten maken, lef tonen en je kwetsbaar opstellen mag. Daarin vervul je ook een voorbeeldrol.

Wat breng je mee?
We zijn op zoek naar manager die cultuursensitief is en gelooft in gelijkwaardigheid. Je bent een manager die graag buiten de geijkte kaders werkt en zet een stap harder voor kansengelijkheid. Daarnaast gedij je goed in een complex krachtenveld, kent het DNA van het (MBO) onderwijs of wilt deze zo snel mogelijk leren kennen. Je hebt integrale leidinggevende ervaring op MT niveau en aantoonbaar teams naar een hoger plan gebracht. Uiteraard is jouw passie en betrokkenheid bij de doelgroep zichtbaar en voelbaar.

Aanbod | Vol passie werken aan kansengelijkheid

De werkwereld om je heen verandert continu. Daarom zet ROC van Amsterdam vol in op je ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, wordt mogelijk gemaakt. Daarnaast kun je rekenen op doorgroeikansen en goede arbeidsvoorwaarden.

  • Een salaris in schaal 12 (cao mbo) van maximaal € 5.924,- bruto per maand, als je fulltime (40 uur) werkt
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Ruime vakantieregeling
  • Deelname aan het ABP pensioen
  • Dienstverband van een jaar met de intentie dit na een jaar om te zetten in een vast contract
Procedure | Gericht op persoonlijkheid en dialoog

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op donderdag 15 september waarin je in twee korte gesprekken met kleine commissies kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op dinsdag 20 september waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op vrijdag 23 september waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Het streven is de procedure voor 1 oktober 2022 af te ronden met zorg, zorgvuldigheid en veiligheid voor iedereen. We stellen onze procedure flexibel op, live waar het moet en digitaal waar het kan, inspelend op de actuele ontwikkelingen. Heb je vragen over het proces dan staan we graag voor je klaar.

Geïnteresseerd | altijd uitgaan van gelijkwaardigheid?

Ben jij deze manager die vertrouwen en ruimte geeft en resultaatgericht is? Dan zien wij graag uiterlijk 4 september jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Tamara Wijnja (06-8395 2012). Natuurlijk zijn Martine en Tamara bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Opleidingsmanager Entree
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT