Initiatiefrijk en authentiek

Deurne
Functie | Projectleider energie/duurzaamheid

De opgave is de energietransitie. Je gaat werken aan het realiseren van de ambitie om in 2050 van het aardgas af te zijn. Er zijn veel kansen, mogelijkheden, gevoeligheden en ook diverse belangen: persoonlijke, gemeentelijke, provinciale en rijks. Je werkt als projectleider en ontwikkelaar in het middelpunt van een politiek-bestuurlijke omgeving en de praktijk, waarbij veel belangen spelen en samenkomen of tegenover elkaar staan. Jij geniet ervan om partijen samen te brengen en verder te brengen. Je kunt goed luisteren en vraagt door, zo zorg je dat je de belangen kent en mee kunt denken. De belangrijkste drie opgaven zijn:

 • Aanpak verkenningsbuurten voor de warmtetransitie: de zogenaamde wijkuitvoeringsplannen opstellen
 • Aanpak verduurzamen woningen gemeentebreed: door goede participatie en communicatie met een faciliterende rol van de gemeente
 • Aanpak verduurzamen bedrijventerreinen, utiliteit en maatschappelijk vastgoed.
Profiel | Lef, wendbaar, positief kritisch en je hebt een frisse blik

Als projectleider en ontwikkelaar werk je met twee collegae multidisciplinair en denkt van buiten naar binnen. Je beweegt je door de gemeente en de organisatie. Regionale samenwerking is vanzelfsprekend. Je weet als geen ander wat de energietransitie inhoudt en gaat dit regelen in Deurne. Je bent intrinsiek gemotiveerd de samenleving te helpen verduurzamen.

Je bent een spin in het web bij de warmtetransitie in Deurne. Je bent omgevingssensitief en verbindend. Wat betekenen de ontwikkelingen voor de inwoners? Hoe leg je techniek goed uit? Hoe verbind je de besluiten van de raad aan de praktijk in de wijken en de industrieterreinen? Je werkt vanuit een groter geheel aan de deelprojecten en werkt met een intrinsieke drive aan verduurzaming.

Je hebt een helicopterview en voelt aan waar de behoefte ligt. Als zelfstarter ga je aan de slag en vraagt hulp wanneer je dat nodig hebt. Je kunt out-of-the box denken en zoekt en vindt creatieve oplossingen. Je hebt ervaring in het starten en tot een goede afronding brengen van projecten. Competenties zijn belangrijker dan jarenlange ervaring.

En je doet het goed in Deurne als binnen twee jaar de wijkuitvoeringsplannen volledig zijn opgesteld en vastgesteld. En als de uitvoeringsplannen verduurzamen gebouwde omgeving zijn opgesteld en als het team duurzaamheid 100% op elkaar is ingespeeld. Kortom, als verduurzaming in Deurne overal gaande is.

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau
 • Je hebt lef, bent wendbaar, positief kritisch en hebt een frisse blik
 • Je denkt in mogelijkheden, durft de dingen anders te doen en staat voor wat je vindt, je staat stevig in je schoenen
 • Je schakelt makkelijk van strategie naar praktijk, neemt daarbij op een natuurlijke manier het initiatief en de regie
 • Integrale afwegingen zijn vanzelfsprekend voor je en met je authenticiteit verbind je mensen en werkzaamheden, zowel intern als extern
 • Idealiter ben je een inhoudelijke ervaren projectleider met gevoel voor communicatie en techniek

Communicatief Inhoudelijk Inventief Eigentijds Spin-in-het-web Initiatief Duidelijk Sensitief Authentiek

Organisatie |

Gemeente Deurne

In het hart van De Peel ligt de gemeente Deurne. Deurne is een bruisende gemeente met een sterke centrale kern, goede ‘stadse’ voorzieningen en verbindingen. Ze is gelegen in een gevarieerd landelijk gebied met veel natuur, landbouw en veeteelt. De levendige kerkdorpen hebben een rijk verenigingsleven en een sterke gemeenschapszin. Bij Deurne past het “tuinpad van mijn vader” en tegelijkertijd het onderdeel zijn van Brainport Eindhoven en Greenport.

De gemeente Deurne kent een aantal grote opgaven en ontwikkelingen op duurzaamheid, de transitie van het buitengebied en stedelijke versterking en innovatie. Daarnaast richt Deurne zich op passende economische dragers en gezondheid. En dat is nog maar een deel. Meer specifiek is er een groot aantal opgaven op het gebied van duurzaamheid: duurzame energie, klimaatadaptatie en circulaire economie. En daarom breidt het team uit en zoeken we een projectleider duurzaamheid / energie. Het team is aan het verjongen en heeft ook de nodige ervaren krachten in huis. Kortom, een fijne plek om samen te werken aan de majeure opgaven.

De gemeente doet dit niet alleen en wil midden in de samenleving staan en een goede relatie en samenwerking aan gaan met ondernemers en inwoners. Deel jij deze ambitie ook? Ontdek jouw mogelijkheden en ga je de uitdaging aan op dit vakgebied? 

De gemeentelijke organisatie is continu in ontwikkeling. De medewerkers zorgen voor deze ontwikkeling. Deurne zoekt een nieuwe collega die werkt volgens de eigen BROS-kernwaarden. Dit betekent dat je Bevlogen je werk doet, daarbij gefocust bent op Resultaat, en dat je Ondernemend te werk gaat door vooral de Samenwerking met bijvoorbeeld collega’s, inwoners en organisaties op te zoeken.

Logo gemeente Deurne
Aanbod | Zelfstandig en flexibel
 • Een verantwoordelijke en zelfstandige functie met flexibele werktijden.
 • Mogelijkheden om jezelf op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen.
 • Salaris tussen de € 3.277,– en € 4.831,– bruto per maand (bij fulltime dienstverband) (schaal 10A CAO gemeenten, HR21- medewerker ontwikkeling II)
 • Individueel keuzebudget bestaand uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage van 17,05% en een tegemoetkoming ziektekosten.
 • Een team waar met veel plezier en de nodige humor hard wordt gewerkt aan een betere leefomgeving.
Procedure | Flexibel, digitaal en inspelend op de actuele ontwikkelingen

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal of live) naar aanleiding van je kandidatuur. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever in twee rondes (maandag 10 mei en donderdag 20 mei). Hierna volgt een afrondend gesprek. Het streven is de procedure met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden. Flexibel, digitaal en inspelend op de actuele ontwikkelingen.

Geïnteresseerd | Wil jij duurzaam bijdragen aan en in het mooie Deurne?

Wil jij bijdragen aan en in het mooie Deurne? Dan ontmoeten we je graag! We vragen je zo snel als mogelijk te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. De reactietermijn sluit op zondag 18 april aanstaande. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 43873326).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Projectleider energie/duurzaamheid
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.