Regiodirecteur voor Humankind Kinderopvang en ontwikkeling

De regisseur die geeft, vraagt en samenbrengt
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Humankind

Aangenaam. Wij zijn Humankind.

Wij zijn vernieuwers met een droom. Een kind dat opgroeit tot een krachtige volwassene, maakt onze wereld mooier. Daarom hebben we maar één doel: optimale groei en bloei van ieder kind. Jij kunt ons daarbij helpen. Met jouw passie, jouw inzichten en jouw hart voor kinderen. Want Jij Telt!

Humankind is de grootste organisatie zonder winstoogmerk en een toonaangevend partner op het gebied van kinderopvang en –ontwikkeling in Nederland. Humankind gelooft dat de context waarin kinderen opgroeien bepalend is voor hun geluk, gezondheid, gedrag en hun (talent)ontwikkeling. Zij realiseren een blijvende positieve impact op het leven van ieder kind door binnen hun lokale leefomgeving samen te werken met betrokken partijen op basis van hun pedagogische visie en expertise. De pedagogische visie is toonaangevend en gebaseerd op humanistische waarden. Humankind staat voor “Groei en bloei van ieder kind” en dat vraagt om gedreven medewerkers die voorop willen gaan in ontwikkelingen en durven te pionieren. In een samenleving, waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Innoveren, stimuleren, faciliteren en partijen samen brengen. Dat doet Humankind zowel lokaal als landelijk.

Op bijna 500 locaties zetten ongeveer 4.000 medewerkers zich in voor de missie van Humankind. Groeien kan een kind overal, maar écht tot bloei komen? Daar is meer voor nodig. Bij Humankind kan en mag daarom veel. Zelf ervaren, ontdekken, beslissen én fouten maken, zodat vandaag wél kan, wat gisteren nog niet lukte. Dat geldt voor de kinderen maar ook voor de medewerkers van Humankind. Als lerende organisatie staat samenwerken, meepraten, meebeslissen en ontwikkelen voorop. Zorgvuldigheid, veiligheid en aandacht voor elkaar is merkbaar en voelbaar, intern en extern. Inclusie en participatie van en voor iedereen.

Klik hier voor meer informatie over Humankind als werkgever.

Functie

Regiodirecteur Humankind

Nieuwe structuur en diversiteit

Een stevig fundament en gepassioneerde en gecommitteerde medewerkers hebben ervoor gezorgd dat de organisatie is gegroeid en de coronatijd goed is doorgekomen. Humankind wil nu gaan bouwen op dat stevige fundament, met meer ruimte voor ontwikkeling, groei, innovatie en plezier. Dichterbij in de regio en meer tijd voor aandacht voor elkaar en het kind. Door de structuur hierop aan te passen, is de organisatie op zoek naar meerdere regiodirecteuren. Dit biedt de kans om nieuw leiderschap en diversiteit binnen te halen of door te laten groeien, waarbij de visie van Humankind en het DNA centraal staat. In aanvulling op elkaar, waar talent en senioriteit gezamenlijk de verantwoordelijkheid draagt, samenwerkt en elkaar helpt. Waar meebewegen met de veranderingen van nu en in de toekomst vanzelfsprekend is. Het biedt kansen voor leidinggevenden om modern leiderschap uit te oefenen en zelf, natuurlijk samen met anderen, het verschil te maken in een organisatie waarbij altijd het belang van het kind bovenaan staat.

Humankind telt straks 4 clusters met daarbinnen in totaal 10 regio’s. De nieuwe regiodirecteur is leider, manager, coach, relatiebeheerder en sparringpartner. De regisseur in de regio. Je valt direct onder de clusterdirecteur, je geeft leiding aan de vestigingsmanagers en bent indirect verantwoordelijk voor ongeveer 300-400 medewerkers.

De functie van regiodirecteur is een zelfstandige rol waarbij je als een maatschappelijke ondernemer opereert. Omdat Humankind een grote landelijke organisatie is zonder winstoogmerk, is er ruimte om te bewegen en keuzes te maken om het juiste te doen voor elk kind. Echt te werken aan relevante actuele vraagstukken als kansengelijkheid en een inclusieve samenleving.

7 vacatures
Wij zoeken 7 regiodirecteuren voor verschillende regio’s. De regio’s kennen overeenkomsten maar ook verschillen. Cultuur, omgeving, de relevante stakeholders en demografische kenmerken spelen een grote rol hierin. Bij alle regio’s geldt focus op gezonde bedrijfsvoering zodat de maatschappelijke toegevoegde waarde van Humankind geborgd blijft en natuurlijk ook focus op voldoende personeel.

Binnen het cluster Twente zijn 3 vacatures. Deze regio’s kenmerken zich door constructief zoeken naar verbinding met andere stakeholders en door positie bepalen en pakken. Hierbij is bescheidenheid, constructief op zoek naar de verbinding en een duidelijke profilering van Humankind erg belangrijk. Gedegen en nuchter op zoek naar groei, soms ook door overnames.

Binnen het cluster Gelderland zijn 2 vacatures. Een cluster met grote stedenproblematiek en ook kleine kernen waarbij de leefbaarheid in het dorp een rol speelt. Daarnaast zullen er de komende jaren ook overnames plaatsvinden en Integraal Kind Centra (IKC) gevormd worden.

Binnen het cluster Zuid is een vacature in de regio Midden Brabant. Er is een stevige groeistrategie door overnames en uitbreiding. Het behouden van de concurrentiepositie zorgt voor een dynamiek, kansen en uitdagingen.

Binnen het cluster West is een vacature in de regio Zuid-Holland. Ook in deze regio speelt de grote stedenproblematiek versus de kleinere steden en dorpen. Uitbreiding door nieuwbouw en overnames, de integrale huisvesting met onderwijs en het veranderende politieke landschap zijn thema’s die de komende jaren spelen.

Slim Lerend Sensitief Communicatief Karakteristiek Coachend Lef Energiek Ondernemend Relationeel Aansprekend Blij

Profiel

De regisseur die geeft, vraagt en samenbrengt

De regisseur die geeft

Je bent de regisseur die er is voor de ander. Die overzicht houdt, integraal kijkt en handelt en structuur geeft om te groeien. Die ruimte geeft aan vernieuwing en eigen inbreng en iedereen uitnodigt om voor het kind de goede dingen te doen. Want het kind staat altijd op de eerste plaats. Je regisseert het goede gesprek, maakt duidelijke keuzes en geeft heldere kaders mee. Hierdoor is iedereen in staat zijn of haar rol goed in te vullen, het beste uit zichzelf te halen en dit terug te geven aan het team en het kind. Als voorbeeld en ook als boegbeeld van de regio. Jij durft te bloeien en bent stressbestendig.

De regisseur die vraagt 

Je bent ook de regisseur die de goede vraag stelt, de ander aan het werk zet en af en toe in de hectiek durft te vertragen. Dat is slim werken, weten wanneer actie is vereist en ook wanneer een pas op de plaats handig is. Je hoeft niet over te nemen maar juist de ander versterken met op het juiste moment het goede zetje en er gewoon zijn. Maar je bent ook degene die vraagt om actie, inzet, betrokkenheid en kwaliteit. De ontwikkeling van het kind vraagt ook om de ontwikkeling van de medewerkers, dat gaat niet vanzelf. Jij creëert de sfeer waarin die topprestatie samengaat met plezier. De sfeer waarin professionaliteit ruimte biedt voor die ontwikkeling en de hectiek van iedere dag plezierig wordt. Van groei naar bloei. Daarom vraag jij ook.

De regisseur die samenbrengt

Samenbrengen is jouw natuurlijke stijl. In het netwerk kun je partijen laten samenwerken, verbinden, ben je een relatiemens. Informeel organiseer jij die samenwerking. Durf je de ander de leiding te geven en toch de regie in handen te houden. Jij laat dan de ander stralen. Door samen te brengen leer je van elkaar en over elkaar, leer je samen te leven. Zo bouw je bruggen tussen verschillen om voor de kinderen de beste ontwikkeling mogelijk te maken. In de ontmoeting met anderen zorg jij voor blijvende impact. Mensen werken graag met jou samen, nodigen jou uit op jouw expertise en jij neemt weer jouw mensen mee. Zo bouw je aan de regio en aan Humankind als partner voor het opgroeiende kind.

Wat breng jij mee

Jij durft eindverantwoordelijkheid te dragen voor een regio en hebt ervaring met indirect integraal leiderschap. Jij brengt ook bedrijfsmatige kennis en inzicht mee. Je houdt van een zelfstandige rol waar prioriteren, besluiten nemen en slim organiseren van jou gevraagd wordt. Je hebt een goede balans tussen denken en doen. Pedagogiek is vanzelfsprekend boeiend voor jou en je bent mens, en taakgericht. Je hebt ondernemerskwaliteiten, durft samen keuzes te maken en bent zeer gedreven om met elkaar de beste te willen zijn. Je handelt daarbij communicatief sterk en klantgericht.

Aanbod

7 prachtige maatschappelijke rollen

Werken bij Humankind betekent je inzetten voor optimale groei en bloei van ieder kind. Met hart, hoofd en handen. Je komt in een bevlogen en betrokken organisatie in een rol met veel afwisseling én ruimte voor groei. Voor jezelf, collega’s én de kinderen. Een dynamische werkomgeving waar je wordt gewaardeerd om jouw expertise. De regiodirecteur krijgt behalve fantastische collega’s ook een prima arbeidsvoorwaardenpakket en eindejaarsuitkering (3%). Je wordt ingedeeld in de CAO Kinderopvang schaal 13. Er wordt gezorgd voor een gedegen inwerkprogramma en er zijn veel mogelijkheden om  jezelf te ontwikkelen en te versterken, zoals deelname aan landelijk Humankind management developmenttraject.

Procedure

Gericht op persoonlijkheid en de dialoog

Het wervingstraject zal bestaan uit een procedure per cluster.

Voor het cluster Zuid en West werken we met 1 selectiedag per cluster (cluster Zuid op 5 oktober en cluster West op 11 oktober) eventueel later gevolgd door een presentatie van de eindkandidaten (cluster Zuid en West op 21 oktober). Speeddates met 2 kleine commissies in de ochtend en vervolgens een Slowdate in de middag voor meer diepgang en ruimte voor de dialoog. Eventueel later gevolgd door een presentatie.

Voor het cluster Twente en Gelderland werken we met Speed, Slow, Show, drie stappen verspreid over 1-2 weken:

Speeddates, hierin maak jij in drie korte gesprekken met kleine commissies kennis met diverse mensen uit de organisatie en zij maken kennis met vooral jouw persoonlijkheid (cluster Twente op 13 oktober en cluster Gelderland op 26 oktober).
Slow, hier is ruimte voor meer aandacht en diepgang, vraag en antwoord (cluster Twente op 19 oktober en cluster Gelderland op 1 november).
Show, jij laat je toekomstige collega’s zien en ervaren wie je bent en hoe jij de regisseursrol pakt (cluster Twente op 24 oktober en cluster Gelderland op 4 november)

De procedures zijn erop gericht dat we afronden voor 1 november (en cluster Gelderland voor half november).

Het maken van een assessment is onderdeel van de procedure.

Geïntereseerd

Jij telt!

Herken jij je in het profiel en in de ambities van Humankind? We leren je graag kennen. Want jouw talent telt! Waar krijg jij energie van, waar ben je goed in en wat zijn jouw drijfveren? Dat bespreken we graag. Ben jij ook nieuwsgierig? Dan zien wij graag jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Wil je aangeven voor welke regio(‘s) je een voorkeur hebt? In je brief kun je dat nader onderbouwen.

De sluitingstermijnen zijn als volgt:

– Cluster Zuid: 28 september

– Cluster West: 2 oktober

– Cluster Twente: 5 oktober

– Cluster Gelderland: 19 oktober

De vacature is in behandeling bij Johannes Arets (06-1026 0480) en Martine van der Velpen (06-5060 3351). Natuurlijk zijn Johannes en Martine bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijke profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.