Regiomanager a.i. voor een huisartsenorganisatie

Stevig integraal manager
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Regiomanager a.i.

De huisartsenorganisatie is er om ’s avonds, ’s nachts, in de weekends en op feestdagen spoedeisende hulp te geven aan patiënten. Bij deze organisatie zijn circa 500 huisartsen aangesloten. De zorg wordt verleend vanuit een aantal plaatsen en ook vanuit een aantal ziekenhuizen. Teams van huisartsen, assistentes en verpleegkundigen en chauffeurs leveren gedurende avond, nacht en weekend acute huisartsenzorg aan patiënten van aangesloten huisartsen en aan patiënten die tijdelijk in het werkgebied verblijven. De huisartsen houden spreekuur, vervullen de rol van supervisor op de post, zijn beschikbaar voor telefonisch consult en leggen visites af.

Sinds de overgang naar regionalisatie in 2020 hebben de regio’s een regioraad van huisartsen die (niet statutair) de regionale ontwikkeling van de post richting geven. De regiomanager ondersteunt dit, werkt plannen uit en toetst de plannen aan de strategie van de centrale organisatie. De verzelfstandiging van de regio’s neemt een steeds grotere vlucht en zal waarschijnlijk in de komende 1 à 2 jaren leiden tot regionale huisartsenorganisaties (RHO) met besturen, waarbij de huisartsenpost een facilitaire organisatie worden. De regiomanager verandert in dat geval naar de regionale manager van de RHO. Vanwege die ontwikkelingen willen we nu de gelegenheid te baat nemen voor een herijking, ook in het kader van de toekomststrategie.

Ondertussen ben je natuurlijk ook verantwoordelijk voor de dag dagelijkse aansturing van jouw regio(s), dus zowel zorginhoudelijk, kwaliteit van zorg, bedrijfsvoering, HR en facilitair!

Opdracht

De huisartsenposten zitten midden in een zeer spannende tijd met enerzijds grote problemen (capaciteit en overbevraging) en anderzijds ambitieuze plannen om die problemen te tackelen. We zoeken een (min of meer fulltime) (of twee parttime) regiomanager(s) die het spel snapt van het realiseren van jaardoelen van de centrale organisatie versus de eigenheid van een overleg met professionals die opkomen voor hun eigen belangen in hun regio.

Uiteraard ben jij een geoefend (interim)manager met ervaring in de 1e lijn (huisartsenorganisaties, SEH, Spoed, etc. Als manager heb jij ervaring met het integraal leidinggeven. Beleidsprocessen, financiële plannings- en controlprocessen zijn voor jou gesneden koek.

Tenslotte gaat de voorkeur uit naar iemand met kennis en ervaring met LEAN-managementtools.

 

HAP LEAN manager

Voorwaarden

Je bent per begin augustus beschikbaar voor 4 à 5 maanden. Fulltime (4 à 5 dagen per week) of 2 interimmers voor 2 à 3 dagen per week!

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze opdracht? We vragen je snel, maar uiterlijk vrijdag 8 juli aanstaande te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden. We zien in jouw brief graag een indicatie van jouw uurtarief.
Je kunt bellen voor vragen of om even te sparren met Frank Wolff op 06-1595 4079.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.