Verbindende samenwerker met schakelkracht

Zoetermeer
Organisatie |

Erasmus College

Het Erasmus College is een samenwerkingsschool en een daltonschool in Zoetermeer. Een school voor Gymnasium, Atheneum, HAVO en MAVO. De school telt circa 1.700 leerlingen en circa 170 medewerkers. Een school met kwaliteit, waar talent volop mogelijkheden krijgt en waar creatieve en sportieve activiteiten heel belangrijk zijn.

Het Erasmus College wordt bestuurd door een stichting: de Stichting Erasmus College te Zoetermeer. Deze stichting is ontstaan als een samenwerkingsverband van de gemeente als bestuur van het openbaar onderwijs, de Stichting Protestants-Christelijk Onderwijs en de Stichting Katholiek Onderwijs Zoetermeer. Deze stichting baseert zich op het uitgangspunt dat mensen met verschillende levensovertuigingen verdraagzaam met elkaar moeten samenleven en dat dit bevorderd wordt door jonge mensen te leren samenwerken, te leren omgaan met verschillen en talenten van elkaar te leren kennen en waarderen. Dit uitgangspunt is al geformuleerd door de grote Nederlandse geleerde en humanist Desiderius Erasmus (1466 – 1536). Het is dan ook geen toeval dat de school naar hem is vernoemd. In alle leerjaren volgen leerlingen lessen waarin maatschappelijke vragen en verschillende levensbeschouwingen worden besproken. Respect voor de ander en ontwikkeling van een eigen overtuiging staan centraal.

Een sfeervolle en sociale school.
Het ‘Erasmusgevoel’ is iets dat alle leerlingen ervaren. Zij kunnen dat het beste beschrijven. In elk geval is één aspect ervan dat ze graag naar school gaan en ook na hun eindexamen steeds terug blijven komen. De activiteiten, de daltonuren en de sfeer worden vaak als oorzaak genoemd.

Functie | Roostermaker

Werken als roostermaker bij het Erasmus College is dynamisch. Je zet je elke dag enthousiast in voor de leerlingen en je collega’s.
Je bent als roostermaker verantwoordelijk voor onder andere het jaarrooster, de toetsroosters en de vergaderroosters die in Zermelo worden gemaakt. Het dagrooster wordt door een collega gemaakt. Samen met deze collega ben je verantwoordelijk voor alle werkzaamheden van het roosterbureau. Uiteraard ben je in staat om indien nodig de werkzaamheden van de dagroostermaker over te nemen (het dagrooster wordt gemaakt in Magister).
Naast de roosterwerkzaamheden verricht je ook werkzaamheden ten aanzien van het formatieplanningssysteem, Foleta. Je vertaalt de wensen van de diverse partijen, bespreekt deze, geeft alternatieven en consequenties aan. Daarnaast signaleer je knelpunten, maakt deze bespreekbaar met de directie en draagt oplossingen hiervoor aan.

Aanvullend zoeken we:
– HBO werk- en denkniveau;
– Ruime ervaring als roostermaker binnen het onderwijs;
– Ervaring van Zermelo en bij voorkeur ook met Magister en Foleta;
– Kennis en ervaring met MS Office (Excel);
– Bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Toegankelijk Communicatief Energiek Stressbestendig Teamspeler Betrokken Accuraat

Profiel

Betrokken samenwerker

Als roostermaker binnen het Erasmus College start je met het kennismaken met de school, de collega’s. Je wil je graag verdiepen in het gebouw en de omgeving waarin je komt te werken. Jij begrijpt als geen ander hoe belangrijk een rooster is. Je snapt dat goede contacten met je collega’s de basis zijn voor een prettige samenwerking. Jij bent niet tevreden als alleen de cijfers kloppen, maar als de beste oplossing is gevonden voor alle partijen. Je wil graag samen met anderen het beste resultaat behalen. Beslissingen kunnen gevolgen hebben voor je collega’s. Je bent je daar bewust van en zoekt altijd naar de juiste oplossing. Leerlingen moeten succesvol kunnen leren, daar zet jij je graag voor in!

Stressbestendig en accuraat

Versnellen waar het moet en vertragen als het kan. Jij bent flexibel. Kan goed meebewegen met de vragen die op je pad komen. Je bent in het bezit van een grote schakelkracht. Legt snel verbanden en lost graag complexe vraagstukken op. Een onverwachte situatie zie je als een mooie uitdaging. Je stelt je daarbij proactief op en voorziet hiaten in het rooster voordat ze er zijn. Je zorgt er ten allen tijden voor dat de roosters kloppend blijven en je collega’s tevreden zijn.

Aanbod | Werken op een dynamische school?

Heb jij zin om je in te zetten voor de leerlingen en de docenten van het Erasmus College? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je. We bieden je een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao VO, inschaling in beginsel in schaal 8, in overleg is een maximale uitloop middels een toelage mogelijk naar schaal 10, definitieve inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
– Een vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8%;
– Een ruime verlofregeling;
– Opleidingsmogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
– Tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

Procedure | Gedegen en flexibel

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start ‘s ochtends met een eerste korte ontmoeting (speeddate) met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we ‘s middags verder met een diepgaand gesprek.

De selectiegesprekken zijn gepland op 8 april. Het streven is de procedure voor 1 mei, maar vooral met zorg en veiligheid voor iedereen af te ronden, passend bij de huidige omstandigheden.

Geïnteresseerd | Spin in het web?

Ben jij deze stressbestendige en verbindende samenwerker, ben je geïnteresseerd in deze functie waarin je je kan inzetten voor leerlingen en docenten? Dan zien wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 april jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Tamara Wijnja (06-8395 2012) en Johannes Arets (06-1026 0480). Natuurlijk zijn Tamara en Johannes bereikbaar voor nadere informatie.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.

Roostermaker
Vast
0,8/1 fte

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.