Teamleider Klant & Service voor Woningcorporatie De Woonplaats
Klantgerichte motivator
Organisatie |

Woningcorporatie De Woonplaats

Woningcorporatie De Woonplaats biedt met 16.500 woningen een thuis aan meer dan 30.000 mensen, vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 225 medewerkers geven ze vanuit kantoren in Enschede en Winterswijk invulling aan hun missie: ‘goede en betaalbare woningen voor hun sociale doelgroep in prettige en leefbare buurten, op een innovatieve en maatschappelijk verantwoorde manier, nu en in de toekomst’.

Ze volbrengen deze missie op slimme en innovatieve wijze. Een (extra) stap vooruitdenken, weloverwogen beslissingen nemen maar tegelijkertijd lef tonen, zit in het DNA. Hun maatschappelijke opgaves verliezen ze daarbij nooit uit het oog. Hun huurders staan centraal. Bij elke afweging stellen ze de vraag: ‘welke invloed heeft het op het woon- en leefklimaat van hun huurders’?

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. Ze scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. En daar zijn ze met recht trots op.

 

Functie | Teamleider Klant & Service

Team Klant & Service is de spil van de organisatie als het gaat om communicatie met de klant.  Alle 1e lijnsvragen komen binnen bij deze collega’s via de telefoon, mail of bezoek aan kantoor. Daarnaast maakt de huurincasso ook deel uit van dit team. Er zijn duidelijke ambities afgesproken als het gaat over een kwalitatieve, klantgerichte dienstverlening.

De 28 medewerkers hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en bieden een goede dienstverlening aan de huurders en woningzoekenden door mee te denken en maatwerk te bieden. Je merkt dat het een fijn team is dat veel voor elkaar over heeft. In deze lerende organisatie is er ruimte om fouten te maken mits je er iets van opsteekt en ervan leert. Dit vraagt om professionaliteit en het hebben van een oplossend vermogen. Deze ‘nieuwe’ manier van werken is voor iedereen ondertussen vanzelfsprekend geworden en geeft het team vertrouwen, versterkt de open sfeer en draagt in positieve zin bij aan de kwaliteit van dienstverlening. Het leidt tot een hoge medewerkerstevredenheid én klanttevredenheid en levert de mensen positieve energie op. Daarnaast investeert de organisatie veel in de ontwikkeling van de medewerkers door het bieden van relevante opleidingen.

Wat ga je doen?

Jij als teamleider geeft op coachende wijze leiding aan je team Klant & Service. Dat betekent dat je door open gesprekken te voeren en goede vragen te stellen, je je team blijft prikkelen. Je geeft energie, met humor en relativeringsvermogen trek je samen op. Hiermee creëer je rust en ruimte voor de verdere ontwikkeling en groei van je team en kun je ze blijven uitdagen.

Opgaven:

 • Je zorgt ervoor dat het dynamische team een talentpool blijft voor de organisatie. Het is een doorlopend proces om nieuw talent te werven, op te leiden en te ontwikkelen en de juiste balans te houden met oog op doorstroom van ervaren medewerkers.
 • Je geeft het team rust en vertrouwen, je legt de verantwoordelijkheid bij de medewerkers en je zorgt voor optimale werkprocessen.
 • Als projectleider en aanjager ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het dienstverleningsconcept.
 • Als voorzitter van de werkgroep klanttevredenheid monitor je de klanttevredenheid en zorg je dat er concrete verbeteringen worden ingezet.
 • Je neemt deel aan team overschrijdende projecten en je komt met verbetervoorstellen. Je hebt een frisse blik en kunt door het stellen van vragen en het meenemen van je eigen inzichten verbetering en vernieuwing brengen.
 • Je bent samen met je collega teamleiders van de afdeling Klanten & Wijken en de Programmamanagers Wijken verantwoordelijk voor de opgaven van de afdeling. Je rapporteert aan de manager Klant en Wijken.
Daadkracht Empathie Klantgericht Communicatief Authentiek Toegankelijk Energiek Humor Teamspeler Betrokken Inspirerend Eigenaarschap Innovatief Creatief Wendbaar
Profiel | je enthousiasmeert en innoveert
 • Je bent een ster in het coachen, begeleiden en motiveren van medewerkers in een prettige en constructieve werksfeer.
 • Je legt verantwoordelijkheden neer bij je team zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Je stimuleert, enthousiasmeert en faciliteert teamontwikkeling en de ontwikkeling van individuele teamleden. Je structureert informatie naar de medewerkers.
 • Je bent actief op zoek naar innovaties om de dienstverlening naar de klanten iedere dag een beetje beter te maken.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.

Je bent een echte vakman of vakvrouw met passie voor klantgerichtheid en je durft de lat voor jezelf hoog te leggen. Je verbindt jezelf aan een divers team en je geniet ervan om je medewerkers te zien groeien en bloeien. Je kent jezelf ondertussen goed: je weet waarin je excelleert en ook welke stappen je nog te zetten hebt in je eigen ontwikkeling. Je begrijpt het belang van het geven en ontvangen van feedback. Je bewaakt een veilige werkomgeving waarin ieder teamlid zichzelf mag zijn, dit is iets wat je ècht belangrijk vindt. Je staat klaar voor je team en ze weten je te vinden.

Last but not least:

 • Je hebt er plezier in om bij een maatschappelijke organisatie te werken die hoge kwaliteit nastreeft.
 • Je ondersteunt de waarden van De Woonplaats: betrokken, verantwoordelijk, professioneel en integer.
 • Je houdt te allen tijde de connectie met je team en je viert samen behaalde successen.
Aanbod

Ben je enthousiast geworden over deze interessante functie waar je impact kunt maken? Werk jij graag samen met je team en wil je de uitdaging aangaan om een zichtbare bijdrage te leveren aan de dienstverlening en de beleving van de huurders?

Solliciteer! We zien uit naar je reactie.

Bij deze mooie lerende organisatie krijg je een grote dosis eigen verantwoordelijkheid en is er ook ruimte voor je eigen ontwikkeling. Je krijgt een plek midden in een team ervaren teamleiders die je graag de ondersteuning, collegialiteit en begeleiding bieden om een goede invulling te geven aan de functie. Je werkt vanuit een fijn kantoor in Enschede. Er zijn flexibele werktijden mogelijk die je in overleg kunt indelen. De Woonplaats faciliteert een eigen persoonlijk opleidingsbudget en biedt doorgroeimogelijkheden.

De functie is ingeschaald in K (tot € 5.765,– op basis van een fulltime dienstverband) afhankelijk van je ervaring en je kwaliteiten. De Woonplaats biedt een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt het contract na een jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Procedure
 • De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op donderdag 1 september en een tweede gesprek op maandag 5 september.
 • Er wordt een VOG verklaring opgevraagd.
 • Een ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de procedure.
Geïnteresseerd

Dan zien wij graag uiterlijk 21 augustus jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden. Deze vacature is in behandeling bij Micha van Aart (06-46390312). Micha is bereikbaar voor meer informatie, behalve tussen 29 juli en 15 augustus.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor het oriënterend gesprek wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Teamleider Klant & Service
Vast
32-36 uur

SOLLICITEER DIRECT