De mens centraal

Haarlem
Organisatie |

Lievegoed

Bij Lievegoed staat de mens centraal, dit geldt voor cliënten, verwanten én medewerkers. Dat merk je en voel je door de menselijke benadering, de betrokkenheid die er heerst en de prettige, laagdrempelige cultuur die er binnen Lievegoed is. Lievegoed biedt op basis van haar antroposofische identiteit de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving.

Deze zorg biedt Lievegoed binnen een caring community. De vragen en behoeften van hun cliënten zijn van invloed op de geboden zorg. Daar ligt voor Lievegoed de basis voor kwaliteit van leven. Lievegoed richt zich zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beiden tot bloei. Lievegoed gelooft in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven voortdurend richting in de zorg die Lievegoed biedt.

Meer informatie over de missie en visie van Lievegoed en de locaties is te vinden op www.lievegoed.nl.

Vanwege het vertrek van de huidige teamleider, is deze mooie vacature vrijgekomen. En zijn we op zoek naar een stevige, daadkrachtige, betrokken, ervaren Teamleider voor de locaties in Haarlem.

Functie | Teamleider

Op een groene plek aan de rand van Haarlem is Lievegoed de Borgstichting gevestigd. Een caring community, waar begeleiding en behandeling – onder andere in de vorm van werk – bij psychiatrische problemen en/of verslaving wordt geboden. Daarnaast biedt Lievegoed in Haarlem, midden in de maatschappij, 24 uurs-begeleiding aan WLZ en WMO cliënten op onze Beschermd Wonen locatie. Ook bieden we ambulante begeleiding bij cliënten thuis. De Borgstichting en Haarlem Beschermd Wonen zijn dus twee verschillende locaties, die toch actief de verbinding met elkaar zoeken.

Ondernemend Betrokken daadkrachtig Vernieuwend Netwerker Verbinder Relativeringsvermogen

Profiel

Wij zijn op zoek naar een ondernemende Teamleider die met veel passie en enthousiasme deze beide locaties wil gaan aansturen. In deze functie werk je onder de eindverantwoordelijkheid van de Clustermanager. In jouw rol zorg je voor overzicht en ben jij aan zet als het gaat over de productie, zorginzet, budgetten, formatie en personeelsbezetting en organiseer je bijvoorbeeld de inhoudelijke zorgprocessen. Je draagt actief bij aan de ontwikkeling van de teams en geeft uitvoering aan het personeels- en opleidingsbeleid, de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid binnen het cluster en de verdere ontwikkeling van de antroposofisch geïnspireerde zorg. Daarvoor beschik je over het nodige bedrijfsmatige inzicht. Hiernaast bezoek je gemeentelijke bijeenkomsten en weet je de locaties op de kaart te zetten.

Wat neem je mee:

 • Je beschikt over HBO werk,- en denkniveau.
 • Je hebt een voor deze functie relevante opleiding.
 • Je hebt leidinggevende ervaring in de zorg, behandeling of het sociaal domein en ervaring in een (G)GZ behandelsetting is een pré.
 • Je bent goed in het bewaken van de voortgang, stellen van prioriteiten en het oplossen van problemen.
 • Verder ben je daadkrachtig, communicatief sterk en kun je diverse leiderschapsstijlen inzetten zodat je mensen weet te binden en boeien en standpunten kunt overbrengen.
 • Je bent in staat om je de sociale kaart snel eigen te maken en hierin te participeren.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
 • Je bent nieuwsgierig naar de visie van Lievegoed en bereid om je hierin te verdiepen.
Aanbod

Een verantwoordelijke baan met veel plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige werkomgeving met gemotiveerde en gepassioneerde collega’s en goede opleidingsmogelijkheden.

Je persoonlijke ontwikkeling staat bij Lievegoed centraal en je krijgt de kans om jouw talenten en vaardigheden optimaal te benutten en te blijven leren en ontwikkelen via trainingen en (bij)scholingen.

 • Een uitdagende functie met een zeer divers takenpakket en veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Een functie met veel vrijheid; binnen de richtlijnen kun je zelf je werkwijze bepalen.
 • Een organisatie die volop in beweging en ontwikkeling is.
 • Professionele collega’s met een groot hart voor onze cliënten.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd (het betreft geen tijdelijke functie).
 • Het aantal contracturen bepalen wij graag in overleg met jou.
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg, waaronder een eindejaarsuitkering van een volledige 13e maand
 • Inschaling zal plaatsvinden op basis van opleidingsniveau en ervaring in schaal 55 volgens CAO Gehandicaptenzorg met een huidig maximum van € 4.211,– bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Aantrekkelijk financieel voordeel bij aflossing van een studieschuld of aanschaf van bijvoorbeeld een (elektrische) fiets, computer, tablet, of sportabonnement via Fisc Free.
 • Je krijgt scholing over onze antroposofische aanpak.
Procedure

De procedure is erop gericht om zo snel mogelijk een kandidaat aan te kunnen aanstellen. Reageer dus snel! Gesprekken met K+V vinden digitaal plaats. De selectiegesprekken bij Lievegoed vinden aansluitend zo snel mogelijk live in overleg plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 of Frank Wolff, partner, via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Een referentiecheck is onderdeel van deze selectieprocedure. Tevens ontvangen we graag een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van je.

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.