K+V werving selectie interim management

Coachend en verbindend manager

Deurne
Organisatie |

Gemeente Deurne

In het hart van De Peel ligt de gemeente Deurne. Deurne is een bruisende gemeente met een sterke centrale kern, goede ‘stadse’ voorzieningen en verbindingen (zoals een ziekenhuis, theater, IC station). Ze is gelegen in een gevarieerd landelijk gebied met veel natuur, landbouw en veeteelt. De levendige kerkdorpen hebben een rijk verenigingsleven en een sterke gemeenschapszin. Bij Deurne past het “tuinpad van mijn vader” en tegelijkertijd het onderdeel zijn van Brainport Eindhoven en Greenport. Een mix van nostalgie en innovatie.

De gemeente Deurne kent een aantal grote opgaven en ontwikkelingen op duurzaamheid, de transitie van het buitengebied, stedelijke versterking en innovatie. Daarnaast richt Deurne zich op passende economische dragers en gezondheid. En dat is nog maar een deel. Meer specifiek is er een groot aantal woningbouwopgaven, waarbij veel inbreidingsvraagstukken met alle complexiteit spelen.

De gemeentelijke organisatie is in transitie. Ze zijn op weg om als lerende organisatie op integrale wijze te werken aan de vele opgaven. De focus ligt op langetermijnopgaven, met projecten en programma’s, en een uitstekende dienstverlening om vandaag en morgen inwoners , bedrijven en instellingen van dienst te zijn en zo samen te zorgen voor een toekomstbestendig Deurne.

Wij zoeken een Teamleider Ruimte Ontwikkeling; de spelverdeler in het gemeentehuis en in de ruimtelijke ontwikkelingen in en rond de gemeente Deurne.

Functie | Teamleider Ruimte Ontwikkeling

Als Teamleider stuur je 22 medewerkers aan, je rapporteert aan het afdelingshoofd en met jouw team werk je aan de volgende beleidsvelden:

 • Ruimtelijke ordening
 • Stedenbouw
 • Bereikbaarheid
 • Wonen

Primair ligt de inhoud bij de professionele medewerker. Je geeft hen ruimte en richting en stimuleert eigenaarschap. Je bouwt aan de verdere professionalisering van het team. Loslaten en vertrouwen geven zijn basisvoorwaarden hierbij. Je zorgt voor een meer integrale werkwijze waarbij medewerkers (junior en senior), eigenaarschap laten zien en werken vanuit hun beleidsvelden aan het gezamenlijke doel of project. Je hebt hierbij aandacht voor de individuele professional in je team, zijn / haar ontwikkelbehoefte nu en op de (middel)lange termijn. Je coacht medewerkers en bent een kritische sparringpartner. Je luistert en spiegelt. Je wijst of baant de weg! Je bent gericht op het creëren van toegevoegde waarde van het team in de bestuurlijke dynamiek. Die toegevoegde waarde lever je door focus aan te brengen, goede integrale samenwerking en een goede balans tussen beleid en uitvoering. Je zorgt ervoor dat de capaciteit op orde is en de cijfers kloppen.

Je werkt intensief samen aan een lerende organisatie met je drie directe collega teamleiders (Beheer & Onderhoud, Vergunningsverlening, Toezicht & handhaving en Uitvoering).

Je bent inhoudelijk betrokken en op de hoogte en werkt in nauwe samenwerking aan de opgaven. Je stuurt op de grote lijn en bereid met je team adviezen voor en zorgt voor een uitstekende uitvoer van het beleid.

De dynamiek is groot. De ruimtelijke vraagstukken zijn divers, de omgevingswet doet haar intrede, project- en programmatisch werken is in ontwikkeling en de medewerkers en organisatie zijn in volle transitie. In deze omgeving voel je je als een vis in het water. Delegerend leidinggeven en sensitief opereren zijn essentiële competenties.

Luisteren Structureren Tactisch Communicatie Besluitvaardig Coachend leider Manager Samenwerken Mensgericht Open Humor Bestuurlijk sensitief Projectmatig Veranderaar Eigenaarschap Delegeren

Profiel | Houd jij van ruimte?

Als Teamleider Ruimte Ontwikkeling deins je dus niet terug voor een uitdaging. In een organisatie die de omslag maakt van een taakgerichte naar een procesgerichte sturing, doe jij de juiste dingen. Het team is fris en vakkundig en in transitie. Aan jou de taak voor eenheid en structuur te zorgen. Je vertaalt brede opgaven naar uitwerkingsopdrachten voor het team en functioneert als de spreekwoordelijke olie in de machine. Je hebt veelvuldig persoonlijk contact met je mensen en zorgt dat de professional zijn of haar eigenaarschap in volle omvang kan waarmaken. Je creëert de voorwaarden voor eigenaarschap en meer integraal samenwerken.Op authentieke wijze structureer, regisseer en organiseer jij het werk in deze lerende organisatie.

Wat neem je mee?

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt 3-5 jaar ervaring met leidinggeven binnen een publieke of dienstverlenende organisatie, bij voorkeur een gemeente
 • Je bent gewend aan werken met professionals en bent een delegerend leider
 • Je hebt gewerkt in een projectorganisatie en neemt deze ervaring mee.
 • Je bent bekend met of hebt affiniteit met het ruimtelijke domein
 • Je bent een stevige en authentieke persoonlijkheid die tactisch handelt
 • Je bent gericht op de prestaties van het team
 • Je bent open en transparant  en zoekt de samenwerking met collega teamleiders, medewerkers en overige relaties.

De gemeentelijke organisatie is continu in ontwikkeling. Deze dynamiek kenmerkt het werk. Daar moet je je in thuis voelen. Het is nooit af en ook nooit makkelijk. Zorgen voor wendbare medewerkers en een wendbare organisatie is belangrijk. Deurne werkt volgens de kernwaarden: Bevlogen, Resultaatgericht, Ondernemend en Samenwerkend. Herken je jezelf hierin? Ben jij letterlijk en figuurlijk van de ruimte?

Aanbod

Wil je werken met een leuk en divers team waar plezier, projecten en hard werken voorop staan? Zoek je een verantwoordelijke rol waar je invloed hebt op de ruimtelijke ontwikkeling en hou je van een stevige uitdaging? Wil je professionals ruimte geven in de ruimte? En werk je graag in een veranderende omgeving in een lerende organisatie?  De functionele schaal is 11a (HR21 tactisch leidinggevende 1), 36 uur per week, er is een individueel keuzebudget bestaande uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage van 17,05% en een tegemoetkoming in ziektekosten. Plus flexibele werktijden en opleidingsmogelijkheden.

Procedure

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een kennismaking en oriënterend gesprek (digitaal of live) naar aanleiding van je kandidatuur bij K+V. Hierna volgen, bij geschiktheid, gesprekken met de opdrachtgever in twee rondes.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij ‘Solliciteer Direct’ je cv en motivatie te uploaden. De reactietermijn sluit op zondag 3 oktober aanstaande. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 438 73 326). Hij begeleidt deze opdracht.

Kandidaten die worden uitgenodigd voor een kennismaking wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Teamleider Ruimte Ontwikkeling
Vast
36 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.