Verbindende ondernemer met realisatiekracht

Helmond
Organisatie |

ROC Ter AA

ROC Ter AA biedt in de regio Helmond-De Peel 78 verschillende mbo opleidingen, Entree-opleidingen, VAVO en volwassenenonderwijs aan en is zo een kleinschalige maar complete school. Eén van de beste zelfs: ROC Ter AA staat in de Keuzegids Mbo 2021 landelijk op de vierde plaats. Daarmee is ROC Ter AA ook het beste ROC van Brabant en Limburg!
ROC Ter AA is opleider voor jongeren en volwassenen. Zij geven zelf hun toekomst en ambities vorm, enthousiast begeleid door de medewerkers. Voor, tijdens en na de opleiding werkt ROC Ter AA structureel samen met andere scholen, bedrijven en instellingen. Dat is cruciaal om de studenten en cursisten succesvol te laten zijn in vakmanschap en werk, in deelname aan een internationaal georiënteerde samenleving en in een leven lang ontwikkelen. ROC Ter AA onderscheidt zich door de persoonlijke manier van werken en de gerichtheid op sfeer en kwaliteit.

ROC ter AA laat aan de hand van hun beloftes (“We kennen elkaar, Met ons kom je verder, Je weet bij ons waar je aan toe bent”) waar je bij ons op mag rekenen. ROC Ter AA heeft nagedacht over de keuze tussen beloftes of ambities. Beloftes moet je nakomen, ambities geven richting. ROC Ter AA kiest vol overtuiging voor de stevigheid van beloftes. Omdat ze deels al worden waargemaakt en omdat ze het handelen meer sturen dan ambities. ROC Ter AA heeft een onderscheidende positie, maar is ook kwetsbaar, mede gelet op de komende demografische krimp. Door onszelf heel scherp te houden, zijn en blijft ROC Ter AA onmisbaar voor de regio Helmond-De Peel.

Functie | Teamleider Techniek en Technologie

Het team Techniek en Technologie bestaat uit ongeveer 20 fte (waaronder 3 kerndocenten, een begeleidingsdocent, een zorgcoördinator, docenten en instructeurs). ROC Ter AA is een “platte” organisatie. De teamleider is verantwoordelijk voor het college en legt direct verantwoording af aan het CvB. Als teamleider ben je onderdeel van het MT van de organisatie. De afgelopen jaren is er een wisseling geweest in de aansturing van het college. Het team heeft behoefte aan een teamleider die met hen de komende jaren de volgende fase van de transitie ingaat en het college Techniek en Technologie toekomstbestendig maakt.

Als teamleider zorg je er samen met de kerndocenten voor dat de onderwijsprocessen goed verlopen, de opleidingen slim georganiseerd zijn, zodat de medewerkers in het college optimaal hun werk kunnen doen. Je benut de kwaliteiten van de medewerkers mede door verantwoordelijkheden te delen. Een belangrijke pijler is de samenwerking met verschillende partners. Jij hebt in de samenwerking afwisselend de rol van initiator, aanjager of projectleider, met altijd het belang van goed (toekomstgericht) onderwijs voor de student voorop. De samenwerking draait erom het onderwijs gezamenlijk zo neer te zetten dat het tegemoet komt aan de wensen en eisen van de branche. Een voorbeeld waar ROC Ter AA trots op is, is het TCIB (TechniekCentrumBrainport) waar in samenwerking met branche onderwijs wordt gegeven.

Alle ontwikkelingen worden in het teamjaarplan vastgelegd en geborgd. Als teamleider heb je verschillende portefeuilles waaronder met name financiën, onderwijskwaliteit en uitvoering van het HR beleid en leg je hierover verantwoording af aan het CvB. Tevens adviseer je het CvB bij eventuele knelpunten over te nemen maatregelen.

Verbindend Ondernemend Communicatief Realistisch Toegankelijk Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel | Verbindende ondernemer met realisatiekracht

Ondernemend
Als ondernemende teamleider durf je anders te kijken, te stimuleren en goede ideeën te omarmen. Je daagt daarbij iedereen uit mee te doen en maakt de verbinding tussen binnen en buiten. Je hebt het lef in dialoog te gaan over het ambitieniveau voor intern en extern en daagt uit tot het stellen van hoge doelen en behalen van uitstekende resultaten. Je bent prettig in het contact, uitnodigend voor medewerkers en relaties. Je zoekt in de markt de mogelijkheden en weet relaties aan te gaan en vast te houden. De maatschappelijke ambitie vraagt uithoudingsvermogen. Als teamleider kun je dat overbrengen, elke dag met passie, plezier en openheid. Je zet lijnen en kaders uit zonder dat de ander vrijheid verliest. Daarbij breng je samenhang, overzicht en focus met een goede balans tussen mensgericht en taakgericht. Als leider ben je een natuurlijke teamspeler die alles uit het team wil halen. Die gelooft dat samen meer is dan de som der delen, koers houdt als het even tegen zit en dan ook zelf meedoet.

Verbindend
Je bent altijd nieuwsgierig naar de ander, onderzoekt en stelt de juiste vragen. Samen koers maken is altijd samen iets voelen. Jij kunt die snaar raken en je bent wendbaar genoeg om verschillende stijlen te hanteren. Je bent in verbinding en in contact. Samen bouwen aan een afdeling die toekomstbestendig is. Je weet kerndocenten en docenten in hun kracht te zetten. Je geeft ruimte en verantwoordelijkheid en laat medewerkers groeien.

Realistisch
Je weet dat vandaag de vraag moet worden ingevuld en morgen weer nieuwe uitdagingen brengt. Je organiseert slim en handig. Geen plannen alleen maar daadwerkelijk stappen maken. Soms met een kleine omweg maar altijd gericht op realiseren. Binnen de kaders, creatief, met partners en docenten die met je mee willen werken. Je begrijpt het onderwijs en wat er nodig is om verandering en vernieuwing te realiseren. Je geeft kop en staart aan zaken, hebt oog voor het proces, de logische stappen en het tempo waardoor het voor de mensen die het moeten doen ook haalbaar wordt.

Aanbod | Passie voor techniekonderwijs

Heb jij de ambitie om samen met het team Techniek en Technologie verder te bouwen? Waarbij jij jouw expertise kan gaan inzetten om impact te hebben op de ontwikkeling van de techniek, binnen en buiten de organisatie? Dan hebben wij een mooi aanbod voor je.
De functie is fulltime. De functie van Teamleider is ingedeeld in carrièreperspectief 12 (maximaal € 5.595,- per maand, exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%). De functie van Teamleider ligt op dit moment ter waardering voor.

Procedure | Veilig en secuur

De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van K+V. De procedure start met een onbevangen ontmoeting met verschillende mensen van de organisatie. Is er een goede ontmoeting, dan gaan we verder met een diepgaand gesprek en een presentatie.

Speed op dinsdag 24 augustus waarin je in drie korte gesprekken met zeer kleine commissies kennis maakt met de diverse aandachtsgebieden van de functie en de organisatie kennis maakt met jouw persoonlijkheid.

Slow op vrijdag 27 augustus waarin ruimte is voor meer aandacht en diepgang.

Show op maandag 30 augustus waarin je laat zien en ervaren wie je bent en hoe jij de leiding neemt en geeft.

Na elke ronde maken we een keuze in kandidaten die verder gaan. Ons streven is er op gericht de procedure voor 1 september 2021 af te ronden.

Geïnteresseerd

Ben jij deze ondernemende Teamleider Techniek en Technologie? Dan zien wij graag uiterlijk 15 augustus jouw reactie tegemoet. Dat kan door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Deze vacature is in behandeling bij Martine van der Velpen (06-5060 3351) en Gerard van Rij (06-2824 6127) Natuurlijk zijn Martine en Gerard bereikbaar voor nadere informatie.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken. Een uitgebreid assessment behoort ook tot de mogelijkheden.

Teamleider Techniek en Technologie
Vast
40 uur

SOLLICITEER DIRECT

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.