Teammanager laboratorium voor Flevoziekenhuis

Procesmatig sterke, analytische, duidelijke, op samenwerkingsgerichte betrokken en communicatief sterke leider
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis is een middelgroot ziekenhuis gelegen in het groeiende Almere met korte lijnen en enthousiaste medewerkers. Het ziekenhuis brengt topzorg dichtbij! Iedereen heeft recht op de beste zorg, altijd. Dat kan het Flevoziekenhuis niet alleen bieden. Daarom brengt het ziekenhuis ’topzorg dichtbij’ door uitstekend samen te werken met zijn academische en regionale partners. Het Flevoziekenhuis verzorgt een breed aanbod van medisch-specialistische zorg voor heel Almere en de regio, inclusief alle voorzieningen die horen bij het enige ziekenhuis in de zevende stad van Nederland.

Het Flevoziekenhuis streeft naar optimale gezondheidswinst en een maximale kwaliteit van leven, in alle levensfasen, ook als genezing niet meer kan. Het Flevoziekenhuis hanteert de volgende waarden voor de organisatie:

 • betrokken (bij de patiënten)
 • betrouwbaar (afspraak is afspraak)
 • flexibel (het ziekenhuis speelt in op veranderingen)
 • samenwerkend (waar het ziekenhuis kansen ziet de geboden zorg te verbeteren, werkt het ziekenhuis
  samen met zijn partners)

De Afdeling
Het klinisch chemisch laboratorium is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie en is opgebouwd uit de onderdelen Chemie, Hematologie, Bloedtransfusie, POCT, Fertiliteit en Pre & Post Analyse. De afdeling beschikt over alle technieken en bepalingen die nodig zijn voor 24/7 zorg voor het ziekenhuis. Hiermee wordt de diagnostiek en controle van ingestelde behandelingen ondersteund, voor een brede patiëntengroep. Voor de speciale laboratoriumdiagnostiek wordt er samengewerkt met de klinisch chemische, microbiologische en pathologische laboratoria van OLVG lab BV in Amsterdam en ook met het klinisch chemisch laboratorium van het BovenIJ ziekenhuis, als één virtueel geïntegreerd laboratorium. Door deze bundeling kan de afdeling topklinische eerste-, tweede- en derdelijns diagnostiek leveren tegen een goed tarief aan diverse soorten klanten (ziekenhuizen, universiteiten, etc.). Zo brengen ze topzorg dichtbij.

Binnen het klinisch chemisch laboratorium Flevoziekenhuis verrichten 60 medewerkers jaarlijks ruim 1,8 miljoen analyses. Dit gebeurt in opdracht van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen. Daarnaast worden klinische en poliklinische bloedafnames verzorgd en is de afdeling verantwoordelijk voor afname, op verschillende externe priklocaties in Almere en bij patiënten thuis. In totaal zijn dit dagelijks zo’n 500 patiënten.

Functie

Teammanager laboratorium

Samen met je collega Teammanager ben jij verantwoordelijk voor deze afdeling en sturen jullie ongeveer 60 medewerkers aan, waarbij er een onderscheid is tussen de poli bloedafname en het Laboratorium. Beide teams worden door de Teammanagers aangestuurd waarbij de gespecialiseerd bloedafname medewerkers en de gespecialiseerd analisten je helpen bij de inhoudelijk aansturing op onderdelen. Op het Lab zijn drie medische specialisten (klinisch chemicus) aanwezig die de vakgroep vormen waar ook intensief mee samengewerkt wordt. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met het OLVG lab waardoor schaalgrootte bereikt wordt om een zo efficiënt mogelijk Lab te creëren. De rol van Teammanager kent de nodige veelzijdigheid, want naast aansturen van medewerkers houd je je in deze rol ook bezig met projecten. Zo is recent het bloedprikken op afspraak geïntroduceerd wat een gedegen projectmatige voorbereiding kende.

Per dag worden er ongeveer 500 patiënten geholpen en op jaarbasis worden er 1,8 miljoen bepalingen verricht. Het is een afdeling waar processen, procedures en protocollen met de bijbehorende logistiek de basis van het werk en van een accuraat resultaat vormen. Aan de processen zit vaak een ICT technische component. Affiniteit en kennis van Excel, spreadsheets en snappen hoe ICT processen werken is daarom noodzakelijk om je werk als Teammanager goed te kunnen uitvoeren.

Samengevat je taken en verantwoordelijkheden:

 • Je bent, samen met je collega Teammanager, verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de medewerkers van het Lab (ongeveer 50 Fte).
 • Je bent samen verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering, het monitoren van de kwaliteit van zorg, personele inzet, zorgproductie en financiën.
 • Je zorgt voor een veilig en prettig werkklimaat waarin iedere medewerker zijn bijdrage levert aan de patiëntenzorg.
 • Je verbetert processen, procedures en protocollen en implementeert deze middels een goede borging d.m.v. de PDCA-cyclus.
 • Je draagt bij aan de totstandkoming van het jaarplan van de afdelingen en je bent verantwoordelijk voor de gezamenlijke uitvoering hiervan.
 • Uiteraard pas je goed in de dynamische en soms hectische ziekenhuisomgeving en kan je hierin duidelijkheid, vertrouwen en rust aanbrengen.
Sensitief Communicatief Toegankelijk Energiek Vasthoudend Professioneel Teamspeler Betrokken Inspirerend

Profiel

 

 • Je beschikt minimaal over een hbo-diploma met aantoonbare affiniteit en liefst ook kennis van (logistieke) processen;
 • Je hebt minimaal drie jaar leidinggevende ervaring;
 • Ervaring met laboratoriumdiagnostiek is een pre, maar niet noodzakelijk;
 • Je doorziet (logistieke/technische) processen snel en bent in staat hierin verbeteringen te signaleren en door te voeren;
 • Je kunt overstijgend denken én handelen, bent procesmatig sterk en beschikt over een lerend vermogen;
 • Je haalt plezier uit het motiveren en stimuleren van medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en uitstekende zorg te verlenen;
 • Je herkent problemen en lost deze op een realistische en praktische wijze op;
 • Je kunt goed in teamverband werken;
 • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.

Aanbod

Jouw kans om in de zorg te gaan werken! In een verantwoordelijke en impactvolle baan met veel uitdaging, plezier, eigenaarschap en afwisseling, een prettige dynamische werkomgeving met gepassioneerde en leuke collega’s waar veel ruimte is voor initiatief en creativiteit. Je komt te werken in een ziekenhuis dat volgens de waarderingssite ZorgkaartNederland tot de tien best gewaardeerde ziekenhuizen hoort!

 • Een prettige werksfeer met veel betrokken en behulpzame collega’s.
 • Goede bereikbaarheid via auto en openbaar vervoer.
 • De arbeidsvoorwaarden waaronder de salariëring zijn volgens cao ziekenhuizen, conform
  FWG 60. Inschaling vindt plaats op basis van werkervaring met een huidig maximum van € 4.964,– bruto per maand op fulltime basis (36 uur).
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Daarnaast biedt het Flevoziekenhuis een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder:

 • 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 144 verlofuren en 57 PLB-uren
 • reiskostenvergoeding
 • pensioenregeling PFZW
 • onbeperkt toegang tot online trainingen via GoodHabitz

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat zo snel als mogelijk te laten starten. De eerste gesprekken met K+V vinden zo spoedig mogelijk plaats. De selectiegesprekken bij het Flevoziekenhuis worden aansluitend in overleg ingepland.

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We verzoeken je snel, maar uiterlijk 2 augustus aanstaande te reageren door bij ‘solliciteer direct’ je cv en motivatie te uploaden. LET OP: bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Maartje Peters, partner, via 06-1008 5811 en Frank Wolff, partner via 06-1595 4079.

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.