Verenigingsondersteuner voor Sportvisserij Zuidwest Nederland

Servicegerichte verbinder en initiator
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Functie

Verenigingsondersteuner

De verenigingsondersteuner van Sportvisserij Zuidwest Nederland is verantwoordelijk voor de ondersteuning van hengelsportverenigingen, zowel op verzoek als proactief. De adviseur richt zich op het vitaliseren van de hengelsportverenigingen, met name op het gebied van beleid, vrijwillig kader, sportaccommodaties (op/aan het water en op de wal) en sportieve en sociale activiteiten. En uiteraard op actuele thema’s en onderwerpen die aandacht en hulp vereisen. De verenigingsondersteuner stimuleert de samenwerking tussen verenigingen en begeleidt hen bij kennisuitwisseling. Tevens is hij/zij behulpzaam in het leggen van contacten met externen, zoals gemeenten. Dit allemaal in samenwerking met de collega’s van Zuidwest Nederland. Als verenigingsondersteuner ben je werkzaam en actief wanneer de sportverenigingen actief zijn, dus ook ’s avonds en/of in het weekend.

De belangrijkste opgaven zijn:

 1. Informeren, ondersteunen en adviseren sportverenigingen op thema’s en actuele onderwerpen
 2. Mede organiseren van themabijeenkomsten/webinars, workshops en verenigingsavonden om de verenigingen te helpen
 3. Advies en hulp bij de opbouw van en onderhouden van een lokaal netwerk van hengelsportvereniging(en) met lokale stakeholders en partijen om te zorgen voor zichtbare en herkenbare verenigingen op lokaal niveau
 4. Stimuleren onderlinge samenwerking hengelsportverenigingen
 5. Aandacht voor speciale groepen (jeugd, vrouwen en ouderen) en aangepast sporten.

Je rapporteert aan de directeur van de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland. Je werkt nauw samen met de belangenbehartigers en met de medewerkers voor realisatie & beheer. Je werkt deels vanaf het kantoor op een mooie locatie in Drimmelen, en zult veel buiten de deur zijn, in contact met hengelsportverenigingen verspreid over het werkgebied. Je stemt intensief af met collega’s van andere hengelsportfederaties en Sportvisserij Nederland over ervaringen en focus op thema’s. Het is een dynamische en afwisselende rol waarbij de korte termijn individuele trajecten met hengelsportverenigingen worden afgewisseld met lange termijn trajecten die overkoepelend zijn en regionaal spelen of een vertaling nodig hebben vanuit landelijk beleid naar de regio en de verenigingen. Het doel is helder: samenwerken aan vitale hengelsportverenigingen zodat mensen kunnen genieten van vissen.

Profiel

Voor deze gevarieerde functie zoekt Sportvisserij Zuidwest Nederland een verenigingsondersteuner met:

 • tenminste drie jaar aantoonbare relevante werkervaring
 • een HBO+ werk- en denkniveau, met bijvoorbeeld de opleiding Sport & Management en Marketing of ALO
 • goede communicatieve vaardigheden, een presentator, workshopleider, netwerker
 • is een goede planner en organisator die in staat is prioriteiten te stellen
 • kennis van (hengel)verenigingssport, bij voorkeur met bestuurlijke ervaring bij een sportvereniging
 • een flexibele werkinstelling met bereidheid tot werken in de avonden en uitvoeren van een divers takenpakket

Over de organisatie

Sportvisserij Zuidwest Nederland

Sportvisserij Zuidwest Nederland is een regionale koepelorganisatie van ongeveer 200 hengelsportverenigingen die samen ruim 185.000 sportvissers vertegenwoordigt. Het werkgebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland is groot en omvat de provincies Noord-Brabant, Zeeland en nagenoeg de hele provincie Zuid-Holland.

De organisatie wordt gevormd door het bestuur, directie, medewerkers en vele vrijwilligers. De dagelijkse werkzaamheden van Sportvisserij Zuidwest Nederland worden uitgevoerd vanuit het kantoor in Drimmelen. Hier werken meer dan tien medewerkers onder leiding van de directeur aan de sportvisserij in de regio. Het gaat hierbij om:

 • Ondersteuning van verenigingen
 • Het behouden en verkrijgen van het recht om te mogen vissen in zoveel mogelijk wateren in zuidwest Nederland
 • Het streven naar aantrekkelijke, natuurlijke, gevarieerde en duurzame visstanden in de wateren van zuidwest Nederland, die interessant zijn voor de verschillende vormen van hengelsport
 • Een goede bereikbaarheid en bevisbaarheid van de viswateren in zuidwest Nederland
 • Het werken aan herkenbaarheid en zichtbaarheid en het imago van de sportvisserij en het vergroten van de achterban.

Sportvisserij Zuidwest Nederland is op zoek naar een verenigingsondersteuner, een servicegerichte verbinder en initiator.

Aanbod

Een mooie rol met veel afwisseling en vrijheid waarin je samen met je collegae en vele verenigingen vorm geeft aan de sportvisserij in Zuidwest Nederland vanuit het mooie Drimmelen. Wij bieden een veelzijdige functie met goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, een goede pensioenvoorziening en – reiskostenvergoeding. Salaris volgens cao van Sportvisserij Nederland, salarisschaal 10 (BBRA),op basis van 36 uur per week. Een auto behoort tot de mogelijkheden. We starten met een jaarcontract.

Procedure

K+V helpt Sportvisserij Zuidwest Nederland met de werving voor deze mooie rol, de selectie doet Sportvisserij zelf.

Voor vragen of extra informatie kun je bellen met K+V. Op 19 augustus sluit de reactie termijn. Op dat moment bekijken K+V en Sportvisserij Zuidwest Nederland samen alle binnengekomen reacties en nodigen we een aantal mensen uit op basis van motivatie en cv. De eerste ronde is op 22 of 23 augustus en de tweede op 29 augustus.

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel te reageren door bij “solliciteer direct” je cv en motivatie te uploaden. Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Roel Roelfzema (06 4387 3326). Roel begeleidt de werving.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.