Zakelijk leider voor Stichting Jongeren Die het Kunnen

Een gepassioneerd zakelijk, managing sparringpartner
Let op: De wervingstermijn voor deze vacature is verstreken! Reageren is niet meer mogelijk.
Klik hier voor ons actuele vacature-overzicht

Over de organisatie

Stichting Jongeren Die het Kunnen

Ongeveer 10 jaar geleden is Virgil Tevreden met Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) gestart. Door zijn inspirerende persoonlijkheid en zijn intrinsieke maatschappelijke betrokkenheid is JDK sterk gegroeid tot een huidige omzet van 1 mio, met ongeveer 20 medewerkers die werken op de diverse locaties in Amsterdam, Zaanstreek en Almere. Virgil en het bestuur willen graag de komende jaren deze groei van de organisatie doorzetten. Om deze groei te realiseren is K+V voor JDK op zoek naar een ondernemende zakelijk leider die verantwoordelijk is voor het inhoudelijk verder professionaliseren van de organisatie en als rechterhand en sparringpartner van de “artistiek leider” Virgil Tevreden opereert.

JDK zet zich in voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar met een (licht)verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblemen (cluster 3 en 4). Inmiddels werken zij vanuit meerdere locaties in Amsterdam, Zaanstreek en Almere. JDK zorgt voor zinvolle naschoolse tijdsbesteding en bescherming voor de – negatieve – verleidingen van de straat. In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elke jongere als uniek, en heeft oog welke ondersteuningsbehoefte er is. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysiek sociale activiteiten, vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren.

Functie

Zakelijk leider

Als zakelijk leider sta je voor de mooie uitdaging om samen met de oprichter van de stichting de organisatie in en extern verder te professionaliseren en de dienstverlening uit te breiden.

Je functioneert direct onder het bestuur van de stichting en werkt nauw samen met de oprichter/directeur. Hierbij is de focus van de directeur gericht op de kwaliteit van de zorg, ontwikkeling van methodieken en behandeling, externe acquisitie en adviseur. De zakelijk leider richt zich op de dagelijkse leiding van de organisatie en creëert daardoor het fundament voor verdere groei.

Jouw focus ligt op de volgende resultaatgebieden: Strategie en beleid, Management, Jaarrekening en begroting, Financiële beleid, Procesbeheer en optimalisatie en Externe netwerk activiteiten.

Daadkrachtig Ondernemend Empathisch Loyaal Analytisch Resultaat- en relatiegericht

Profiel

• Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in de richting van bedrijfskunde, management, economie.
• Leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een zorgomgeving.
• Strategische denker en netwerker. Kennis van bedrijfsadministratie, accounting en (management)control.
• Kennis op het brede aspect van bedrijfsvoering in een groeiende organisatie (scale up).
• Kennis van relevante wet- en regelgeving, maatschappelijke en branchegerichte ontwikkelingen.
• Ervaring met processen inrichtingen en optimaliseren.
• Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Competenties:
• Hands on mentaliteit.
• Open en toegankelijke houding, met sterk verbindend vermogen.
• Empathische teamplayer.
• Besluitvaardig en daadkrachtig.
• Stimuleert en enthousiasmeert medewerkers, coachende manier van leidinggeven.

Aanbod

JDK biedt je een uitdagende baan (32 uur per week) met veel afwisseling en flexibiliteit. Een visionaire collega, een jong en enthousiast team en een betrokken bestuur staan voor jou klaar.

Er is veel ruimte om jouw werk naar eigen inzicht vorm te geven. Het kantoor is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost met locaties verdeeld over Amsterdam, Almere en de Zaanstreek. De functie is ingeschaald in schaal 10 Cao Sociaal Werk: € 3.221,– tot € 4.830,– bruto op basis van een 36 uur contract. JDK start met een jaarcontract met de bedoeling om dit over te laten gaan naar een langdurige verbintenis.

 

Procedure

K+V helpt de Stichting JDK met de werving voor deze mooie rol, de selectie doet de JDK zelf. Voor vragen of extra informatie kun je bellen met K+V. Op 31 augustus sluit de reactie termijn. Op dat moment bekijken K+V en JDK samen alle binnengekomen reacties. Samen kiezen we een aantal mensen op basis van motivatie en CV. Deze mensen worden uitgenodigd door JDK om in Amsterdam kennis te komen maken. In september zullen de selectiegesprekken plaatsvinden. De eerste selectie ronde ontmoet je de oprichter en een afgevaardigde van het toezichthoudend bestuur. In de tweede ronde maak je kennis met de collega’s waar je mee gaat samenwerken. Hierna volgt een afrondend gesprek.

Geïntereseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We vragen je snel, maar uiterlijk op 31 augustus 2022 te reageren door bij “solliciteer direct” je CV en motivatie te uploaden.
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen aan Frank Snethlage (06-5131 0178).

Kandidaten die worden uitgenodigd wordt gevraagd een online persoonlijk profielmeting te maken.

Helaas, de inschrijftermijn voor deze vacature is verstreken, of wij hebben een geschikte kandidaat gevonden.